• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

28.06.2018

13:46

"OSTAŠE -U- HRVATSKOJ"! Časna sestra Hrvate USTAŠKIM SIMBOLIMA poziva da ostanu u lijepoj njihovoj!

Balkan

"OSTAŠE -U- HRVATSKOJ"! Časna sestra Hrvate USTAŠKIM SIMBOLIMA poziva da ostanu u lijepoj njihovoj!

Podeli vest

Nakon poziva kardinala Josipa Bozanića Hrvatima da "ako vole Hrvatsku" ostanu u njoj, i nastave da finansiraju katoličku crkvu sa milijardu kuna godišnje, internetom se proširila i fotografija časne sestre u majici "Ostaše -U- Hrvatskoj", koja svim detaljima asocira na USTAŠE!

Na fotografiji se nalaze časna sestra Zvonimira Nimac i Đuro Knezičić, jedan od šatoraških vođa. Nije poznato gde je fotografija snimljena.

Crkva tako Hrvate motiviše na ostanak asociranjem na ustaše, s kojima su blisko sarađivali i tokom Drugog svetskog rata.

Podsetimo, za vreme ustaškog režima pobijeno je nekoliko stotina hiljada Srba, Jevreja, Roma i hrvatskih disidenata. Dana 28. aprila 1941. vođa hrvatske katoličke crkve Alojzije Stepinac objavio je javnu podršku ustaškom režimu i zatražio molitvu za Antu Pavelića.

Časna sestra Zvonimira Nimac inače je česta gošća na ustaškim događajima, a na svom Fejsbuku se pohvalila i fotografijama s osuđenim dilerom i neonacistom Velimirom Bujancem te pevačem Markom Perkovićem Tompsonom.

Portal Index.hr je poslao pitanja Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i Zagrebačkoj nadbiskupiji hoće li sankcionisati časnu sestru Nimac, ali odgovora još nema.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola Republika Srpska

pre 5 godina

Pa to je kod njih normalno. Tamo ustaše čine 90% odraslog stanovništva. Pa to su najveći fašisti u evropi i svjetu. Najbolesnija nacija. Nije to kao kod nas da se djele na srbe, nesrbe, partizane,četnike, komuniste i td. Svi su složni i ako je zlo u pitanju.

ant

pre 5 godina

nije baš tako i ja sam hrvat i znam puno drugih hrvata kojima se ova uštaziacija društva gadi

caslav

pre 5 godina

Samo da podsetim: "Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Hrvata", 1618-1648, Katedrala u Magdeburgu....kome nešto nije jasno neka pita nemce ili pročita istoriju.

Gagi

pre 5 godina

Dragi Roberte, mozda je on budala ali ovo je istina. Pozdrav od jos jedne budale....

Mikac

pre 5 godina

Čudo kako su hrvati posle 95g postali duhoviti samo da sve više prsaju Srbe u mozak posebno srpske medije...

Đuka

pre 5 godina

Ma hajte molim vas...pa ona se zavjetovala Bogu...ne vjerujem.Fotomontaža.

Primećujem

pre 5 godina

Hrvatska "monahinja" je propagator ustaša, zar ne? Jasno je sa fotografija. To je ona gamad krvoloka koji su pobili skoro milion ljudi na najbestijalniji način i koji bi to ponovili odmah kad bi im neko ponovo "praštao grehe". Ona se moli Bogu zar ne? Pa časna sestra je, monahinja, redovnica... E sad ide najbolje: kom bogu se ova moli? Kog boga proziva osoba koja pravda krvoloke i najužasnije patnje koje su prouzrokovali svojim "bližnjim"? Istom onom bogu kojem se moli i retardirtani Vida i ta banda kockastih na čelu sa onom prostom bolindom i blenkovićem. Ova nesrećnica se moli samom đavolu kao i svi njihovi "biskupi", svećenici... To je to. To je ono o čemu sve vreme pričamo. Oni se mole bogu mržnje, patnje, bola i mraka. Oni ne mogu do Hrista. Ne mogu do Oca njegovog. Na zdravlje opatice! Još jače tako da i svi ostali tamo "ostaše" hahahaha

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija