• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2018

18:47

HRATSKA POLICIJA ZASTRAŠUJE SRBE: Po tajnoj optužnici uhapšen komandant ratnog logora Manjača

Balkan

HRATSKA POLICIJA ZASTRAŠUJE SRBE: Po tajnoj optužnici uhapšen komandant ratnog logora Manjača

Podeli vest

Hrvatska policija uhapsila je na graničnom prelazu Ličko Petrovo Selo bivšeg komandanta logora Manjača u BiH, Danu Lukaića, koji je navodno osumnjičen za ratne zločine, javlja HRT

Hrvatska televizija navodi da je Lukaić bio zapovednik srpskog koncentracionog logora Manjača i da je navodno priveden u Zagreb.
Mladen Ivanić, član Predsedništva BiH, rekao je da je informisan o hapšenju Lukaića, dodaje HRT.

- Ovde, kao što znate, nema telefonske veze, ali mi smo pokrenuli neke aktivnosti drugim putem -  rekao je Ivanić, koji je prisustvovao komemoraciji za žrtve ustaškog logora Jadovno. 

U organizaciji Udruženja "Jadovno 1941." iz Banja Luke, u Jadovnom i kod Šaranove jame na Velebitu obeleženo je sećanje na stradale u Drugom svetskom ratu, a program je kasnio gotovo dva sata jer je hrvatska policija na graničnom prelazu Ličko Petrovo Selo uhapsila Danu Lukaića. 
Dušan Bastašić, predsednik udruženja "Jadovno 1941.", kazao je da je Hrvatska policija smatrala da Lukaića treba privesti. 

- Nemam tačnih informacija o čemu se radi. Znam samo da se radi o čestitom i poštenom čoveku - rekao je Bastašić.

JUNKER SE ULIZIVAO HRVATIMA: Hrvatska se ponaša u EU kao da je njen osnivač!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija