• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2018

23:17

PREDSEDNIK MAKEDONIJE IVANOV OPTUŽIO ZAEVA ZA TEŠKU LAŽ:  Opet manupuliše  i laže, štetni sporazum sa Grčkom ne može da bude potpisan !

Balkan

PREDSEDNIK MAKEDONIJE IVANOV OPTUŽIO ZAEVA ZA TEŠKU LAŽ: Opet manupuliše i laže, štetni sporazum sa Grčkom ne može da bude potpisan !

Podeli vest

Predsednik Makedonije Ðorđe Ivanov ponovo neće potpisati dekret o potvrđivanju Zakona o ratifikaciji sporazuma, koji su prošlog meseca potisali predstavnici Atine i Skoplja o novom imenu Makedonije 

Iz kabineta Ivanova je saopšteno da je stav Ivanova nepromenjen, da se on protivi sporazumu jer je na štetu makedonskog nacionalnog identiteta i interesa Makedonije, kao i da neće podleći pritiscima, ucenama i pretnjama.
- Predsednik Ivanov je snažno odbacio tvrdnje koje je u intervjuu grčkoj tv ERT izneo premijer Zoran Zaev, da će i šef makedonske države podržati sporazum sa Grčkom. Zaev nastavlja da laže i manipuliše ne samo građane Makedonije, već i grčku i međunarodnu javnost. EU i NATO ne bi trebalo da bude zloupotrebljena za prihvatanje štetnog ugovora sa nesagledivim posledicama za makedonsku državu i makedonski narod - saopštio je Kabinet Ivanova, prenela je Telma tv.

Premijer Zaev juče je izrazio uverenje da će referendum biti o sporazumu sa Grčkom biti uspešan, te da će ga podržati i opozicija i predsednik Ivanov.

Iz vladajuće SDSM saopštili su da, ako Ivanov postupi suprotno radi protiv interesa države i najavljuju da neće dozvoliti bilo kakvu destruktivnu politiku koja će da blokira budućnost Makedonije.

Prema makedonskom Ustavu, navodi se, da je Ivanov dužan da potpiše dekret, a ukoliko to ne učini, predsednik Sobranja Taljat Džaferi kaže da se razmatra nekoliko opcija.

Jedna je ratifikacija Sporazuma i Zakona o jezicima u paketu koji će biti poslati Službenom listu samo sa njegovim potpisom. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija