• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

12.07.2018

18:27

(VIDEO) SMAK SVETA! CRNA GORA ŠALJE VOJSKU NA RUSIJU: A nekad su udarili na Japan da odbrane braću Ruse!

Balkan

(VIDEO) SMAK SVETA! CRNA GORA ŠALJE VOJSKU NA RUSIJU: A nekad su udarili na Japan da odbrane braću Ruse!

Podeli vest

Crnogorske snage biće deo snaga NATO koje su raspoređene na Baltiku i u Poljskoj, saopštio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović na pres-konferenciji nakon prvog dana Samita NATO

- Crna Gora će svakako doprineti politici odvraćanja i odbrane time što će učestvovati u snagama Alijanse u Letoniji, zajedno sa Slovenijom pod komandom Kanade - kazao je on u Briselu.

Đukanović je napomenuo da su članice na Samitu u Kardifu donele odluke o raspoređivanju novih snaga u baltičkim država i u Poljskoj.

- Reč je o raspoređivanju snaga u okviru našeg NATO prostora i sve države-članice su u obavezi da participiraju u tim snagama. Ono što vam u ovom trenutku mogu kazati jeste da je naša namera da budemo sastavni deo određenih formacija zajedno sa Slovenijom.

Kada je u pitanju misija Alijanse u Iraku, Đukanović je pojasnio da se radi o trening misiji.

SRBIJA NEĆE U EU AKO NE PREDA KOSOVO: Bodo Veber otkrio šta Brisel očekuje od Beograda!

- Namera je da se formira trening misija u Iraku, a svi ostali detalji će tek biti utvrđeni u narednom periodu. Naša namera je da svakako učestvujemo u i trening misiji u Iraku - kazao je Đukanović.

PRLJAVA IGRA ŠIPTARSKIH TERORISTA: Hapsili Srbe jer su protiv 'vojske', pa ih EKSPRESNO PUSTILI NA SLOBODU

Govoreći o prvom danu Samita, Đukanović je takođe dodao da odluke koje su doneli lideri zemalja NATO-a predstavljaju "korak napred".

- Imali smo jednu veoma značajnu raspravu. Saglasili smo se oko ravnopravne podele finansijskog tereta - kazao je predsednik Crne Gore.

Podsetimo, Crna Gora je početkom 20. veka, kada su Rusija i Japan ušle u rat, stala na stranu Rusije i objavila rat Japanu. 

Čuveni junak Lekso Saičić iz Berana je tada u megdanu pred sukob dve vojske posekao samuraja. O njegovom podvigu ispevane su pesme, a Saičić je ušao u legendu kao jedan od najvećih ratnika koje je iznjedrila Crna Gora.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar

pre 5 godina

Dajte ljudi , sto se sprdate sa Crnom.Gorom vise. Kakav NATO kakve price. Imaju 2000 vojnika sa sve rezervnim sastavom. Koja vojska !

Branko

pre 5 godina

Ja ne znam dali je ona "CRNJA" ili je "GORA" nego sto je bila, kako to Milogorci kazu: "JADO, JADNA"!!!!????????

Crna Gora

pre 5 godina

Bilo nas je i manje pa nam niko nije mogao ništa. Mi i hrvati smo uvijek živjeli pod krstom a Srbija pod sultanovom vlašću. Sad smo se okrenuli miroljubivoj politici, gađamo samo ruske ciljeve po crnogorskom primorju (na obostrano zadovoljstvo). Ostajte mi zdravi i veseli.

Stjepan

pre 5 godina

Odista mi postaje i smiješno, a i nekad bih se lijepo izbljuval, kak se ovi neki Crnogorci trude uvući nama Hrvatima u rit. Kaj vi mislite da smo mi budale, da mislimo da vi niste Srbi nego nekaj drugo. Mislite da je povijest samo onih dvjesto kilometara, koliko vam je izlaz na more... (to nije vaša povijest)... Možete se vi pisat kak hoćete, ali za nas ste uvijek bili, a i bit ćete, Srbi, fakat i najratoborniji njihov dio, a sada vidim, u zadnje vrijeme, i najpodmukliji!

Sreto

pre 5 godina

Jesi li ti poludio? Pod kakvim krstom ste zivjeli i kako ste se tada zvali ( kao narod) ? Kolika vam je tada bila teritorija? Hrvate necu da komentarisem, jer si ti pisao u njihovo ime, a ne oni.

djordje

pre 5 godina

Niko vam nij mogao ništa? Zato je VIŠE O POLA VELIKE CRNE GORE MUSLIMANSKO.

nik

pre 5 godina

sta ces onda u srpskim novinama...aj ti nas zaobidji pa lepo komentarisi tamo kod vas il vam brace hrvata...treba vas sve lepo proterati iz Srbije pa se širite u vasoj prciji...dosta ste se širili po kako kazes neprijateljskoj Srbiji...

Pera ždera

pre 5 godina

Crna gora može da učestvuje sa dva do tri dovoljno sposobna čoveka u svemu tome, pošto toliko otprilike i vojske imaju. Ako naljute Ruse, za njihovu vojsku Rusima je dovoljno da pošalju spremačice da ih rasture za dva do tri dana. Bilo bi čojstva i junaštva na sve strane i to od metli, a možda bi im bio dovoljan i praško.

Milo

pre 5 godina

Primili ste i šiptare u koaliciju.živi vi nama bili.jadnici.

tnt

pre 4 godine

Pa onda odlazite iz Srbije , na obostrano zadovoljstvo ! Ili da se besplatno iškolujete, zaposlite preko veze itd. Dno dna ste

Molitva

pre 5 godina

Sačuvaj nas Bože od kuge i Hrvata i od Srbina koji nam glumi brata i od Ruskog prevaranta i od Vizantijskog krivoslavlja za koje nas još lažu da valja i od mržnje koja sve razdvaja i kojoj nema kraja…

Ljubo

pre 5 godina

Proce i ovo doba cirkusa ,sta ce ga zameniti ni Bog jos ne zna ...

kristalno jasno

pre 5 godina

Samo se vi šalite sa milovom vojskom! Pa vi neznate da tih 2000 vojnika(doduše zajedno sa rezervom) može da opkoli kompletnu Rusiju i da se ruska vojska komplet preda zajedno sa oružjem a za svaki slučaj i S500 (da bi se mogla braniti ogromna crnogorska teritorija).EEE...

Branko

pre 5 godina

Pola Milove vojske ne odgovara NATO standardima!!!!!?????? Sad prvo Amwri moraju da im uvale neko oruzje i uzmu im pare, kao i Hrvatima, klasicno sisanje ovaca " NI OVCA NEBI BILA OVCA DA ZNA DA JE OVCA"!!!!!??????

Nešo

pre 5 godina

Niko nezna kada će koja spodoba na vlast i kojim putem će ta spodoba okrenuti oštricu politike. Ali da će naša braća Crnogorci se tako zdušno uklopiti u projekat ,,drang nach osten,, e to nikad nismo očekivali!! Bar da imaju Milogorci ekonomske koristi od tog projekta pa uredu! Nek im je na čast pisaće istorija !!

Branko

pre 5 godina

To je bio Milov domaci zadatak da odradi i " SACUVA SVOJE D*PE OD SUDJENJA ZA KRIMINAL KOJI JE POCINIO"!!!???????

Branko

pre 5 godina

USA taktika je da dovedu na vlast u drzavi ( KRIMINACA VECEG KALIBRA, RATNOG ZLOCINCA ili TERORISTU) onda im zavrcu m*da i ucenjuju dok ne zavrse zadatak po USA interesima !!!?????????????

Marcco

pre 5 godina

Taj Crnogorac što je "posekao Samuraja" je verovatno posekao nekog neduznog seljaka i to s leđa. Zadnji Samuraj Daigo Tokomori je umro 1877 u bitci kod Sirojame. A Rusko-Japanski rat je izbio 1904... dosta, bre, sa tim crnogorskim samo-hvalospevima.

Saradžogla

pre 5 godina

Имају 200 изванредно увежбаних војника за спора дејства у вечерњим часовима.Црногорци ће јурнути на Русију а амери ће мало касније и то ракетлама из даљине док их не на'ватају руски ловци.

Perakaže

pre 5 godina

E, Bogumi, junačine su nema šta ! Do nedavno su završili petu ofnzivu i Sutjesku, umirili Japance da ih neće napasti, sada kreću na ruse. Ratnički narod, nema šta. Ja tebi Vojvoda, ti meni Serdare a sami znamo koja smo g*vna. Crna Gora, vaš krš niko nije ni hteo pa ste mogli da živite kako ste hteli. Da nema droge i cigareta, video bi vaše čojstvo i junaštvo.

nelle

pre 5 godina

E sad, pet vojnika na Kosovo, pet na Rusiju a onih pet da ostane da cuva Crnu Goru. Stvarno jadno...

Stojan

pre 5 godina

Nek pitaju bracu Hrvate kako su se proveli kad su krenuli na Rusiju.

Weber

pre 5 godina

Sve je jasnije sta ce biti. Nato ce napasti rusiju. Rusija ce sve zemlje clanice kazniti atomskim oruzjem. I dozivecemo jos jedan neuspeli napad na rusiju. A to se vidi po tome da ruske fabrike oruzja rade u 4 smene. I to od sebtembra 2013. A 2014 su poceli sukobi u ukraini. Rusija nece dozvoliti kao srbija da joj se otimaju teritorije nekaznjeno. Pa da posle pregovara o otetom kao srbija. A crna gora ce platiti veliku izdajnicku cenu. I to iz srbije ali od rusa. Ako srbija udje u nato ja se momentalno odricem srbskog drzavljanstva. Onda mi to vise nije otadzbina.

zoran

pre 5 godina

E moji milogorci prsli ste vi i vise nego sto sam pislio

Švejk

pre 5 godina

A vi,srbadijo,ne smijete da pošaljete vojsku ni na "svoje" Kosovo. Ček malo,Crnogorci smiju.

Mornar Popaj

pre 5 godina

Nisam verovao da su ovih 2000 ratnika toliko opasni i savremeno opremljeni opasnim (papovkama) krenulo u misiju. E.... gospodine Putine bjezat ce te prema severnom polu kad ovi planinski sarplaninci krenu na vas....... Majko moja mila.......sa kim se ovaj blavor Milo sprda.....

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija