• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.07.2018

13:46

MI SMO BRAĆA PO ORUŽJU, ZAJEDNO SMO RATOVALI PROTIV SRBA! Kolinda pravi novu ratnu koaliciju sa Albancima!

Balkan

MI SMO BRAĆA PO ORUŽJU, ZAJEDNO SMO RATOVALI PROTIV SRBA! Kolinda pravi novu ratnu koaliciju sa Albancima!

Podeli vest

Drugog dana zvanične posete Tirani, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je, obraćajući se u parlamentu, osim kurtoazne podrške putu Albanije ka EU, poručila da su Hrvati i Albanci "doslovce braća po oružju", te da su mnogi Albanci žrtvovali svoj život za Hrvatsku u  "domovinskom ratu" protiv Srba

- Hrvatska i Albanija mogu zajedno puno toga učiniti - kazala je Kitarovićka, preneo je zagrebački Večernji list.

Hrvatska, rekla je, pridaje veliku važnost stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu jugoistočne Evrope i snažno zagovara evropsku perspektivu celog tog prostora.

- Albanija je veoma važan partner, strateški i politički, i EU je to prepoznao - navela je Grabar Kitarović.

Osvrnuvši se, kako se navodi, na "trajno i nerazdvojno prijateljstvo" između dve zemlje i ulogu albanske nacionalne manjine u hrvatskom društvu, rekla je da je Albanija bila prijatelj Hrvatske kada je to njenoj zemlji bilo potrebno.

Posetivši na na brojne Albance koji su se borili u Domovinskom ratu, Kitarović je kazala:

- Bili smo doslovce braća po oružju, pre nego što smo 2009. ušli zajedno u NATO. Mnogi su Albanci žrtvovali svoje živote za Hrvatsku i verujte mi - Hrvatska to neće zaboraviti.

Rekla je i da je Hrvatska, zemlja na raskršću hršćanstva i islama, pomorske i kontinentalne tradicije, izvrstan primer suživota, uključivosti i integracije raznih kultura i religija.

- Albanci su u potpunosti integrirani i cenjeni pripadnici hrvatskog društva (...) da vole i poštuju Hrvatsku, a istovremeno su ponosni i domoljubni Albanci, sjajan primer pozitivnog uticajja na odnose naših zemalja - rekla je i posebno podsetila na zajednicu Arbanasa kod Zadra, koja tamo postoji od 18. veka. Podsetiviši na još neke detalje iz istorije, Grabar Kitarović je svoj govor u parlamentu završila rečima: "Neka dugo živi hrvatsko-albansko prijateljstvo".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
felini

pre 5 godina

oni jesu braca po oruzju u nacistickoj hrvatskoj i hitlerovoj nemackoj.

Ana

pre 5 godina

Da je Hrvatskoj bitna sigurnost u regionu, Kolinda bi vise vodila racuna sta govori.Ovako, potpuno je jasno, koliko je naklonjena onima, koji su prvi i najveci neprijatelji Srba!

Sasa

pre 5 godina

Ovakve izjave dokazuju koliki je stepen naklonjenosti Hrvatske onima, koji su direktni neprijatelji Srbiji!

Vlad

pre 5 godina

Kako je ruzna bez sminke, katastrofa. A kada je nasminkana deluje mi kao da su je sminkeri sa pornhub-a sminkali.

Nislija

pre 5 godina

Ofucana polovnjaca sa malo, malo pameti odnosno zena bez manira.

Srna

pre 5 godina

Jadna je kada se oružjem ponosi i još poistovećuje sa Albanijom!!!! Bruka!

Bgd

pre 5 godina

Kolinda i izgleda kao psihicki slucaj sa balkana.Ponasanje objasnjava njen mentalni sklop.Iskompleksirana primitivna zena koja ima ovlascenja jednom recju mali covek sa velikim ovlascenjima.Cega se pametan stidi kreten se ponosi.

Misko

pre 5 godina

Nole. Sta ti kazes o svemu tome. Navijas li jos za rvate?

Perakaže

pre 5 godina

Veću glupost Kolinda nije mogla ni da izmisli. Eto je nivo jedne hrvatice domobrana (pitanjeje gde je bila dok je rat trajao - to neka objasni sledeći put). Pa, dno dna.

milos

pre 5 godina

Gospodjo Kolinda niste vi ratovali protiv Srba nego protiv Jugoslavije koliko je meni poznato i u cijim redovima je bilo vise nacija i ova konstantacija Vam uopste ne prilici, a to da ste braca uopste me ne zanima, sto se mene tice nikakav problem.

Zoća

pre 5 godina

Blago onim zemljama koje nemaju HRVATE I ALBANCE za komšije.

Moca

pre 5 godina

Šta očekivati od plavuše,nego glupu izjavu koja iz istorije ima (1) uslovima jedan.

D R A G A N

pre 5 godina

Po onoj staroj, Nije vazno sta je receno vec ko je to rekao. Ostavite vise te osobe po strani koje gaje patolosku mrznju prema Srbiji i svemu sto je srpsko. Za nas u Srbiji je najbitnije da svi mi zivimo bolje.

21VEK

pre 5 godina

Nije samo Nole....Dnevno.hr ADMIR MALJEVAC MUHIĆ BOŠNJACI NAPALI IMAMA ZBOG NAVIJANJA ZA HRVATSKU! Njegov odgovor će se dugo pamtiti…

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Zaboravila je da navede još jedan, njihov poseban "kvalitet"? Naime, bili su najodanije Hitlerove marionete na Balkanu. Po surovosti im nisu mogli parirati ni nemački nacisti. Uostalom, ako hoćemo pošteno, na osnovu tog minulog rada u EU su preko noći ušle i sve bivše države verni pripadnici "Trojnog pakta", poput Madjarske, Rumunije, Bugarske i Hrvatske. Po tom "kvalitetu" će i Albanija pre Srbije u EU. Šta da radimo, zakasnili smo da budemo nacistički "krpiguzi", i još uvek te zajedničke hrvatsko-arnautske osobine duboko preziremo.

Gertruda

pre 5 godina

Zena sam, ali jeb.em ti takvu predsednicu koja se gradjanima Hrvatske dopada sto je dosledno nastavila ustasluk, rasipanje patoloske mrznje prema Srbima i udruzila se sa bilo kim ako je to protiv Srbije. Svaka cast za kajanje, osecaj greha, za istrebljivanje Srba u Hrvatskoj, za proterivanje, pokrstavanje, za neveru u Boga, za nemoral i rusenje svih ljudskih normi. Znamo da je OBRAZOVANA u NATOU da bude predsednica Hrvatske. Zalosno. Mi Srbi vas ne mrzimo, a morali smo i moramo. Tu lekciju cemo izostaviti. Ima drugih nacina.

Branko

pre 5 godina

Mogli ste i vi biti nasa braća ali vam je draze bilo da nas razarate devedesetih i ubijate da osvojite sto veci teritorij samo ne znam za koga jer za 80 do 100 godina vas vise nece biti kao ni nas . Albanci ce i jednima i drugima biti u vecini. Sve ce to biti velika albanija

pera

pre 5 godina

Dok ovo čitam osećam neku gadost,eto postoje i takva ljudska bića.

Lara

pre 5 godina

Ustaše i Šiptari, katastrofa. Zločinci i jedni i drugi. Koalicija zvana "UŠTIPCI"

ZORA

pre 5 godina

Vi jeste bili braca po oruzju ali ne protiv Srba vec na strani NACISTA.Zaboravila proslost,ili je kroji kako joj odgovara.

mila

pre 5 godina

katastrofalna izjava, kao sto je i ona sama, to se i ocekivalo od nje..

Ivan

pre 5 godina

I onda mi neko kaže da treba da navijam za hrvate... Ognjen Amidžić je u pravu a onog kepeca Ivana Ivanovića više ne mogu da vidim ni kad menjam kanale.

Krkan

pre 5 godina

Ne bih se ja s nama tako zajebav'o još neko vreme.

srle

pre 5 godina

To je to, prepoznali su se i sada ce biti nerazdvojni. Drago mi je sto su hrvati pronasli izgubljenu bracu.

Ana

pre 5 godina

Kao sto ona reče,neka im to prijateljstvo dugo zivi.Posto albanske porodice imaju fala Bogu po nekoliko dece,eto napunice oni i Hrvatsku. Nek ste svi u njoj zivi i zdravi,eto Kolindici novog naziva za hrvatske delove naprimer Nova Albanija.Polako nisu oni svoje živote tek tako dali to ce im biti alibi za sve,za jedno 20 god.

Antirvat

pre 5 godina

Hijene u grupi napadaju i lavove. Ništa čudno da se predsednica konvertita obraća narko plemenu tako i pljuje po lavovima. Mada mi Srbi smo sami dozvolili da puste krila ti kvazi narodi. Krstajic lajkuje Tompsonovu sliku Djokovic sliku Modrica Milojko Pantic i ekipa glume pajace po HRT-u. Kad se probudi prava srpska elita i kad počne da poštuje narod i državu u kojoj živi onda će se utisak te hijene iz komšiluka. 1 918te god niko se nije čuo od njih

Miki

pre 5 godina

Niko nije za nju cuo, dok je nije nato postavio za predsednicu...Jadna Koljinda imas li mozga kad ovo govoris....ludilo mozga....sram te bilo zeno, obraz djon!

Riki

pre 5 godina

Dobro je kad je i priznala jer Hrvati i Šiptari ništa drugo u životu neznaju da rade osim da ubijaju, kolju i kradu, to se kaže ista go*na.

Relja

pre 5 godina

Sramotno ponašanje za jednu predsednicu... Sramno je navijala, nema dostojanstvo i sada nastavlja u istom svetlu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Putin pokidao na izbore, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom!
Live TV

Putin pokidao na izbore, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom!

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59