• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.07.2018

16:22

VRHUNSKI BEZOBRAZLUK! Kolinda u Jasenovcu pričala o hrvatskim žrtvama i "srpskoj agresiji"?!?

Balkan

VRHUNSKI BEZOBRAZLUK! Kolinda u Jasenovcu pričala o hrvatskim žrtvama i "srpskoj agresiji"?!?

Podeli vest

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je u spomen području Jasenovac, na najvećem srpskom stratištu u Drugom svetskom ratu, govorila o stradanju hrvatskih pravednika, "srpskoj agresiji" i hrvatskoj borbi protiv fašizma, negirajući da su ustaše upravo na tom mestu zverski pobile stotine hiljada nedužnih Srba

Ona je, zloupotrebivši posetu predsednika Izraela Ruvena Rivlina, u spomen području Jasenovac izrazila "duboku tugu" za sve žrtve holokausta u Hrvatskoj i žrtve ustaškog režima, ali istovremeno i osudila manipulaciju brojem žrtava tog ustaškog logora.

- Na ovom mestu, podno jasenovačkog cveta, želim iskazati duboku tugu za sve žrtve holokausta u Hrvatskoj i žrtve kolaboracionističkog ustaškog režima tokom Drugog svetskog rata koji je doneo strašna stradanja jevrejskoj zajednici, ali i Srbima, Romima i Hrvatima, kao i svima onima koji su smatrani neprijateljima režima onoga vremena - rekla je hrvatska predsednica.

U govoru, Grabar Kitarović izrazila je "najdublje saosećanje sa stradanjem žrtava holokausta poreklom iz Hrvatske, članovima porodica i potomcima onih kojih više nema" i dodala da je to i ranije učinila u Jasenovcu, ali i u Jad Vašemu, Aušvicu i Muzeju Holokausta u Vašingtonu.

- Koristim i ovu priliku, da još jednom osudim svaki totalitarni režim, nacizam, fašizam, komunizam, kao i da istaknem da nam je upravo obrazovanje najsnažnije oružje protiv svakog oblika radikalne ideologije, podela, mržnje i rasizma. Upravo zato najoštrije osuđujem manipulacije brojem žrtava holokausta u koncentracionom logoru Jasenovac, koje nisu utemeljene na istorijskim činjenicama i koriste se u dnevno-političke svrhe ili pak za nametanje kolektivne krivice Hrvatskoj i hrvatskom narodu - naglasila je predsednica Hrvatske.

Ona je, ismeđu ostalog, istakla da su se ustaškom režimu suprotstavili mnogi Hrvati, poginuvši za slobodu i ljudskost, i tako "svrstavši svoju domovinu na ispravnu stranu istorije".

- Suprotstavili su mu se i mnogi hrvatski pravednici među narodima, koji su bili simbolom svetla i hrabrosti u tami rata i zločina. Na njihovoj hrabrosti smo im zahvalni (?!?) - rekla je Grabar-Kitarović.

Ponovila je da je savremena Hrvatska utemeljena na antifašističkoj borbi i na Domovinskom ratu.

- Bili smo prisiljeni odbraniti se od agresije koja je sa sobom donela strašne zločine i razaranja. Posle Drugog svetskog rata bili smo uvereni da se ništa slično ne može ponoviti na evropskom tlu. A onda su se dogodile tragedije Škabrnje, Vukovara i Srebrenice. Te nam tragedije svedoče da mir i vrednosti ljudskosti i demokratije nikada ne smemo uzimati zdravo za gotovo - istakla je, bez trunke stida, Grabar-Kitarović.

Ona je dodala da je Hrvatska danas ponosna članica Evropske unije i NATO, zasnovanima na zajedničkim vrednostima demokratije, slobode i poštovanja svakoga pojedinca bez obzira na njegovo poreklo (?!?), vrednostima koje deli s Izraelom i međunarodnom zajednicom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

Lepo dama kaze : " da nam je obrazovanje najbolja borba za dokazivanje istine " ....Srbi i Srbija ( Beograd ) cute ,kriju ,izoblicuju ,dozvoljavaju ,obrazuju svoju mladost i buducnost sa istorijom koju su pisali nasi neprijatelji .Skloni smo pricati o " tudjim dubokim drzava " ,a nasa srpska "dubina ", "duboka drzava " kao Tihi okean duboka .Stidimo se .

Nenad

pre 5 godina

Laz mora da se stalno ponavlja, inacestina sama izbija. Glupost, nema agresije - gradjanski rat.

Koridori

pre 5 godina

Predstavlja se za vjernicu, a laze I maze. Svaka cast!?!?!

Dejan

pre 5 godina

Treba sprovesti tesku kampanju protiv Hrvacke i ustastva

volim celu istinu

pre 5 godina

a rekla je i ovo..... Kolinda je kao nikad do sada jasno i nedvosmisleno osudila ustaštvo i ustaški režim. zašto to ne napišete??? zašto ne napišete da je ipak više hrvata bilo u partizanama nego u ustašama zašto ne napišite šta je srpska vojska ( ne JNA nego dobrovoljci) napravila u vukovaru????

Riki

pre 5 godina

Hrvati su izgleda jedini jadni, ugnjetavani, a to što su oni klali, Pu Pike to ne važi. Epa, zgadili su mi se Hrvati jer zaista su svi redom okorele USTAŠE i s njima ne treba imati nikakve kontakte, od*ebati ustaše za sva vremena i nek se dave u svoja govna.

NN

pre 5 godina

Pa sto brate nije ponela i spisak hrvata ucesnika antifasisticke i antinacisticke borbe. Ne bi morala da traci vreme ni sebi ni okupljenima. Bilo bi to vrlo kratko obracanje... I da brate zavrsimo sa njihovim ucescem u toj prici. Ostali se zna gde su bili...

HAHA

pre 5 godina

Zašto sada ne pišete ništa o tome kako izraelski predsednik u Zagrebu hvali i divo se hrvatima i kolindi i kaže da su UZOPR izraleskom narodu po jednistvu i slozi a najavljivali ste da su došli da im održe lekciju????????????????????

DEDA RAKA

pre 5 godina

Iz povijesti ima "keca" od nje više znaju mala deca ! Nema te gumice koja btiše žrtve . Statistika je zaj.....ana nauka, ne može ovako- i onako, nego TAČNO !

Mikac

pre 5 godina

Šta smo morali od rata 90ih do dans da dočekamo da nam IZRAELSKI predsednik kaže da su u Jasenovcu ubijani i hrvati a ne srpska propaganda? Tačno ubijeno po popisu u Memorijalnom centru Jasenovac 4525hrvata koji su bili prvi antifašisti da se digli protiv nih da ne daju Istru i Dalmaciju italijanima?

Tena

pre 5 godina

To se oduvek znalo i niko nije krio. To je ipak u brojkama mala cifra u odnosu na stradale Jevreje i one koji su najviše stradali u Jasenovcu tj. Srbe. Time je žrtva tih Hrvata čak i veća, jer boriti se za ideal pravde kad je većina tvojih sunarodnika izabrala fašizam, zaista je podvig. Problem je što ste vi oduvek više voleli ustaše nego ove pravednike i nije vas njihova žrtva zanimala. Sada bi da se ponosite njima, jer vam trba da pokažete kako ste vi zapravo antifašisti iako pozdravljate fašističkim pozdravom. Čast izuzecima naravno, jer i ti Hrvati ubijeni u Jasenovcu su bili izuzeci i zbog toga su izuzetni. Slava njima i svim ostalim nevinim žrtvama.

Daki

pre 5 godina

Sada je Hrvatska nadrljala jer je Izrael preuzeo stvari u svoje ruke, nece im pomoci ni kupovina F-16 od Izraela, jer su mislili ako kupe da ce Izraelci zaboraviti sve, prevarili su se kao sto su se u svemu prevarili u proslosti.

KAŽU

pre 5 godina

Kolinda ove godine posle proslave 23g Oluje u Kninu odlikuje generale Gotovinu i Makrača!

Mare

pre 5 godina

'Hrvatskoj borbi protiv fasizma' Cuj ovu? Kako, cvecem '41? Jel ima neko iz sveta normalan da ugasi svetlo u ljepoj njohovoj?

branko1

pre 5 godina

Predlažem da joj pošaljemo Šešelja, da joj da ono što joj fali,pa će se smiriti,garantujem.On hoće,njoj treba I završen posao

duka

pre 5 godina

Kaze Kolinda kojoj peva Tompson ustaske pesme. Ovo da nije smesno bilo bi tuzno koliko su ljudi poput Kolinde lazovi koji predstavljaju 30.000 mrtvih u bivsem ratu kao da su 300.000 i izjednacavaju to sa drugim svetskim ratom gde su par stotina hiljade zverski ubijeni. Ja da sam Izraelski predsednik pitao bi Kolindu da li se ona zajebava ili je totalno pukla!

RILE

pre 5 godina

A NEKI NAŠI NAVIJAJU ZA HRVATSKU.POŠTUJEM IMATE PRAVO ALI BI VOLIO DA ČUJEM VAŠE MIŠLJENJE DA VAM JE 28 ČLANOVA RODBINE TAMO ZAVRŠILO I DA SADAŠNJA VLAST TO OVAKO NEGIRA.GOSPODO PANTIĆI,ĐOKOVIĆI,ITD.RAZMISLITE.

Jovan

pre 5 godina

Kolinda kakav je to licemer od žene ni stida obraza nikakvih ljudskih vrednosti nema ga di mi se strašno !

Miki

pre 5 godina

Natovka....ni stida, ni srama, ni elementarne kulrture, a p pameti......Koljinda, Koljinda !

SS

pre 5 godina

To je ono što ja pričam o patriotizmu,brane svoje pa neka je i nacističko,svi su kao jedan kad je država u pitanju.A mi,pojedini Srbi nikako to da shvatimo.Katolici su to,većina prekršteni, sa ostatkom evrope koja im povlađuje jer su isti,a mi zapeli zapad pa zapad.Shvatite jednom da na istoku se sunce rađa.

Kažu

pre 5 godina

Dalić je polse ludog dočeka u Livno kupio mali familijski brodić za krstarenje i ribolov na moru!

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

Citajuci komentare tokm SP u Rusiji stekao sam dojam da je velika vecina u Srbiji navijala za ovakvu hrvatsku kakvom je pokazuje njihova predsjednica. A sto se tice medija, RTS je u tome bio daleko ispred svih u Srbiji. Tako da po tome ispada da u Srbiji vise vjeruju Kolindi nego naprimjer Vucicu.

Mirko

pre 5 godina

Šta drugo da ona k.......a da kaže kad je i sama odgojena u Ustaškoj porodici i kao ustaškinja će i umreti kao i većina Hrvata.

srdjanmargulan

pre 5 godina

Kako je nije više sramota da prića o genocidu nad hrvatima, zaboravlja šta su ti isti stari hrvati uradili u Jasenovcu i ovi novi hrvati ustaše proterivanjem preko 200000 hiljada Srba i ko zna koliko su ih jiš pobili. Što bi narod rekao , zamazala oći pa laže li laže i to bez trunke srama i istine u svemu tome. Ona izgleda ide taktikom da više puta izgovorena laž postaje istina ali zaboravlj da su tu dela koja ih optužuju. Ona ne vidi i ne shvata da od hrvatske pravi ma šta pravi ona je već ustaška država a ponos joj je i dika što su članovi dve najveće fašističke tvorevine EU i NATO. Pa Hitler je mala beba prema njima.Svaka joj čast na lažima.

Laki

pre 5 godina

Ovo je dokaz da su planirali da završe ono što nisu uspeli u drugom svetskom ratu! Tuđman započeo zločine,a ovi poputt Kolindice i Plenkovića bolje da vrate stanove vlasnicima koje su uzurpirali takozvani branitelji.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Фалсификовање ... новије (Х) Историје је највећа усташка... - "специјалност"....!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija