• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.07.2018

17:33

KOLINDA NEMA OBRAZA I SRAMA: VELIČA OLUJU I TOMPSONA, PA KAŽE DA BI RADO DOŠLA U SRBIJU!

Balkan

KOLINDA NEMA OBRAZA I SRAMA: VELIČA OLUJU I TOMPSONA, PA KAŽE DA BI RADO DOŠLA U SRBIJU!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda izjavila je da će vrlo rado posetiti Beograd kada, kako je rekla, za to budu uspostavljene konkretne pretpostavke, ali istovremeno kaže da strahuje da će doći do povećanih tenzija sa Srbijom povodom predstojećeg obeležavanja godišnjice Oluje

Iako je svesna da će doći do "zatezanja" odnosa između Srbije i Hrvatske, Kolinda ne odustaje od proslave  zločinačke akcije Oluja 4. i 5. avgusta, kada je iz Hrvatske proterano između 200.000 i 250.000 Srba, a nekoliko hiljada ubijeno ili se i danas vode kao nestali!

Dan kada su nad Srbima izvršili pogrom, Hrvati slave kao Dan pobede.

U Jasenovcu govorila o stradanju hrvatskih pravednikaTanjug

U Jasenovcu govorila o stradanju hrvatskih pravednika

- Bojim se da će doći do povećanja tenzija između Hrvatske i Srbije povodom obeležavanja godišnjice Oluje, ali neću ulaziti ni u kakve rasprave. Moramo biti dostojanstveni i u pobedi i u svemu onome što radimo - rekla je Kitarović u intervjuu za Dojče vele.

Ove godine najavljeno je da će odlukom hrvatske predsednice za komandovanje ovom operaciom biti odlikovani ratni zločinci Ante Gotovina i Mladen Markač, koji su prvostepenom presudom Haškog suda najpre osuđeni na 23 i 18 godina zatvora za ratne zločine nad civilima.

USTAŠKOM LUDILU NEMA KRAJA: Na godišnjicu Oluje Dalić igra utakmicu sa braniteljima, KOLINDA ODLIKUJE RATNE ZLOČINCE GOTOVINU I MARKAČA!

Po izlasku iz pritvora u Ševeningenu u Hrvatskoj su dočekani kao heroji. Za Kolindu je Oluja, kako kaže, "čista operacija", a zločini koje bi trebalo sankcionisati, tvrdi, dogodili su se nakon nje.

Pogorm Srba u zločinačkoj akciji Oluja, slave kao Dan pobedePublic

Pogrom Srba u zločinačkoj akciji Oluja, slave kao Dan pobede

Kolinda je i neposredno po dolasku na vlast 2015. godine na obeležavanju godišnjice Oluje u Kninu prisutnima oručila da je ta operacija "čista kao suza".

- Kada govorimo o Kninu, govorimo o Domovinskom ratu kao o temelju savremene hrvatske države. Ono što zaista nastojim nije da uvredim modernu Srbiju i Srbe kao narod ni na koji način. Sve kritike odnose se na velikosrpski režim Slobodana Miloševića. Šta više, prošle godine otvoreno sam rekla da se treba pokloniti i srpskim žrtvama, civilima, koji su nevino stradali nakon Oluje - rekla je.

Govoreći o svojoj nedavnoj poseti Spomen-području Jasenovac zajedno sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, Kolinda je ponovila da osuđuje sve totalitarne režime - od nacizma i fašizma, do komunizma, iako je tom prilikom na najvećem srpskom stratištu u Drugom svetskom ratu, govorila o stradanju hrvatskih pravednika, "srpskoj agresiji" i hrvatskoj borbi protiv fašizma, negirajući da su ustaše upravo na tom mestu zverski pobile stotine hiljada nedužnih Srba!

KOLINDA U JASENOVCU HTELA DA PREKROJI ISTORIJU! Temelj savremene Hrvatske je antisrpstvo i obnovljena ustaška ideologija

- Razlog zašto tamo ne volim da idem tokom državnih komemoracija možda je bio vidljiv i u mom stavu, pa možda i u mom glasu (prilikom poslednje posete). Meni je to mesto duboko emocionalno. Kad odlazim u Jasenovac proživljavam i nastojim da razmišljam, ne samo o žrtvama, već i o porodicama svih tih žrtava i da izrazim zaista duboko saosećanje - kaže hrvatska predsednica.
- Taj zločin treba priznati, on se dogodio - rekla je Kitarović i ponovila da vlast u Hrvatskoj osuđuje sve, kako je navela, manipulacije brojem žrtava u tom ustaškom logoru tokom Drugog svetskog rata.

VRHUNSKI BEZOBRAZLUK! Kolinda u Jasenovcu pričala o hrvatskim žrtvama i "srpskoj agresiji"?!?

Uprkos svim svojim izjavama, Kolinda je nakon svega imala obraza da izrazi spremnost da zvanično poseti Srbiju.

- Otići ću veoma rado u Beograd kad postavimo konkretne pretpostavke za tu posetu - kaže predsednica Hrvatske.

Kolinda bi u SrbijuAP/Photo

Kolinda bi u Srbiju

Objašnjava da je prethodno potrebno postići konkretan napredak, a za nju je kaže to pitanje nestalih.

- To je duboko humano i humanitarno pitanje i zaista saosećam sa porodicama, kako ovde u Hrvatskoj, tako i sa srpskim porodicama koje su izgubile svoje najdraže. Još uvek tražimo način da zatvorimo taj deo naše prošlosti - kazala je Kitarović.

Cilj joj je, ističe, "razvoj dobrosusedskih odnosa sa Srbijom, rešavanje otvorenih pitanja, naravno na osnovu dobrosusedskih odnosa i međusobnog poštovanja, ali i poštovanja pravila međunarodnog prava.

- Apsolutno podržavamo sve države u našem susedstvu. Međutim, postoji i Strategija za tzv. Zapadni Balkan - koju ja iz mnogo razloga radije zovem Jugoistočna Evropa - a koja definiše da se pre ulaska svih država moraju rešiti sva otvorena pitanja. Mi smo spremni da to učinimo u duhu dobrosusedstva, paralelno s procenom pristupanja EU kako ne bi bilo blokada - kaže Grabar Kitarović.

HRVATSKA ĆE PODRŽATI KOSOVO NA EU PUTU

- Ne mogu da govorim u ime Srbije, u ime Beograda, kad će biti rešeni ti njihovi međusobni odnosi, ali smatram da se paralelno i istovremeno može raditi na reformama na Kosovu - rekla je Kolinda, odgovarajući na pitanje kako sagledava mogućnost rešavanja problema Kosova.

Hrvatska će, navela je, sa svoje strane nastaviti da podržava Kosovo na putu u međunarodne organizacije, pa i na putu ka članstvu u EU, svesni da postoji još nekoliko država (EU) koje nisu priznale Kosovo.

- Međutim, smatram da su situacija i međunarodno-pravni status Kosova mnogo drugačiji od nekih drugih slučajeva s kojima te države upoređuju neka svoja unutrašnja pitanja, a zbog čega nisu priznale Kosovo - kazala je Kolinda Grabar Kitarović.

Još uvek nije svesna nedoličnog ponašanja na SP u RusijiReuters

Još uvek nije svesna nedoličnog ponašanja na SP u Rusiji

Kolinda je u veoma opširnom intervjuu za DW, čiji je samo deo o odnosima sa Srbijom objavljen na sajtu tog medija, govorila o dočeku hrvatske fudbalske reprezentacije u Zagrebu nakon Svetskog prvenstva.

Ponovila je da voli neke pesme Marka Perkovića Tompsona, hrvatskog pevača koji glorifikuje ustaštvo i veliča klanje Srba, jer kako je rekla, misli da su dobre za nacionalno zajedništvo.

- Stojim iza toga - kazala je hrvatska predsednica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija