• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

01.08.2018

10:21

CRNOGORSKI ESKOBAR NA SLOBODI! Platio kauciju od 300.000 evra, PA PUŠTEN IZ ZATVORA!

Balkan

CRNOGORSKI ESKOBAR NA SLOBODI! Platio kauciju od 300.000 evra, PA PUŠTEN IZ ZATVORA!

Podeli vest

Strani mediji su Vasa Ulića prozvali "crnogorskim Eskobarom", ali je on više puta do sada negirao optužbe da ima veze sa švercom droge

Vaso Ulić, koji se tereti za organizovanje kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom droge, juče je napustio istražni zatvor u Spužu, potvrdio je za Pobjedu njegov branilac Miloš Vuksanović.

Ulić je prošle nedelje ponudio kauciju od 300.000 evra kako bi se branio sa slobode, što je sud i prihvatio.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ulića u februaru ove godine i predmet je dodeljen sudiji Biljani Uskoković, ali suđenje u ovom predmetu je nekoliko puta odlagano.

Strani mediji su Ulića prozvali "crnogorskim Eskobarom", ali je on više puta do sada negirao optužbe da ima veze sa švercom droge.

Ulić je uhapšen 29. avgusta prošle godine i on je pred specijalnom tužiteljkom Mirom Samardžić negirao da je bio na čelu narko kartela koji je prethodnih godina iz drugih zemalja u Australiju prokrijumčario 60 kilograma ekstazija (MDMA).

Sumnja se da su članovi Ulićeve grupe prethodnih godina proizvodili tablete ekstazi, koje su prodavali na ilegalnom narko tržištu Australije.

printscreen

Australijski mediji tada su tvrdili da su baze te svetske kriminalne grupe, koja se bavi i švercom oružja i pranja novca, u Crnoj Gori, Španiji i Holandiji.

Ulić je 2005. napustio Australiju i od tada živi u Podgorici, odakle je nastavio, prema pisanju australijskih medija, da vodi narko-biznis.

Ulić je tada za Vijesti kazao da "živi slobodno" i da bi "voleo da vidi dokaze australijske policije". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17