• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2018

20:30

ZAGREBAČKI CENTAR "DOKUMENTA": Podneti prekršajnu prijavu protiv Tompsona!

Balkan

ZAGREBAČKI CENTAR "DOKUMENTA": Podneti prekršajnu prijavu protiv Tompsona!

Podeli vest

"Dokumenta", zagrebački Centar za suočavanje s prošlošću, pozvao je danas organizatore proslave Dana pobede iz grada Gline, kao i predstavnike vladinih institucija Hrvatske, da osude korištenje pozdrava zločinačkog ustaškog režima, a policiju da podnese prekršajnu prijavu protiv Marka Perkovića Tompsona zbog kršenja javnog reda i mira.

- Kako su tačne reči predsednika Izraela Ruvena Rivlina, koji je prilikom nedavne posete Spomen području Jasenovac rekao i da je ustaška zmija u Hrvatskoj duboko ukorijenjena, pokazalo se i u sklopu programa proslave... u Glini, kada je na početku koncerta Tompson više puta ponovio ustaški pozdrav ''Za dom spremni'', započevši njime pesmu ''Bojna Čavoglave''- ističu "Documenta" u saopštenju.
Kako se navodi, nedopustivo je da policija odustaje od prijave, uz objašnjenje da je ustaški poklič sastavni deo Tompsonove pesme, a zasnivajući to na odluci prekršajnog sudije iz Slunja koja se kosi s praksom Visokog prekršajnog suda i Ustavnog suda.

- Policija je bila i dužna žaliti se na tu odluku, što je propustila učiniti. Kao što je dužna prijaviti svako korištenje pozdrava ''Za dom spremni'' u javnom prostoru - dodaje se u saopštenju.

(FOTO) KONAČNI DOKAZ DA JE "LIJEPA NJIHOVA" I DALJE USTAŠIJA! Sud potvrdio: "Za dom spremni" je bio fašistički pozdrav i SASVIM JE ZAKONIT U HRVATSKOJ!

(FOTO) USTAŠE OPSEDNUTE VUČIĆEM! Otkako je GLASNO REKAO ISTINU O NJIMA, mrze ga još više nego ranije!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Orthodox

pre 5 godina

Hrvati, hrvati.... doci ce vam Tompson glave kad tad. Zivi bili pa videli. Mnogo ste se uzaptili pa postajete sve ludji. Tuzno je sto ce vam zivot proci u mrznji prema Srbima. Tesko je mrzeti nekoga celog zivota.

Stojan

pre 5 godina

Verovatno nije poznato srpskoj javnosti da Hrvati boluju masovno od skicofremije (schizophrenia). Citao sam u strucnoj literaturi da imaju najveci procenat u svetu bolesnih od te opake bolesti. Nije poznato zbog cega ali cini mi se da im je bolest genetska tj uslo u gene. Mnogima je poznato da su se i Nemci zgrozili kako Ustase ubijaju i koliko u tome uzivaju. Postoji dokument u kojem Musoli nece da ima ikakve veze sa Ustasama.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija