• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

06.08.2018

21:48

CRNOGORCI SE PERU OD IZDAJE! MO CG: Mašulović u Kninu-uobičajeni diplomatski protokol?!

Balkan

CRNOGORCI SE PERU OD IZDAJE! MO CG: Mašulović u Kninu-uobičajeni diplomatski protokol?!

Podeli vest

Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, pukovnik Ivan Mašulović, učestvovao je na obeležavanju hrvatskog Dana pobede u Kninu, u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Crne Gore

Kako su kazali iz tog vladinog resora, Mašulović nije bio u Kninu da proslavlja "bilo čije pobede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda, kako se to zlonamerno želi insinuirati", prenosi RTCG.

- Ta retorika i smeštanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata devedesetih, ne priliči dvadesetim godinama ovog veka, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu sa EU - navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane poručuju da je Crna Gora svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije.

- Danas je okrenuta sigurnoj evropskoj budućnosti, i odlučno ide u korak sa razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti. Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku, i izgradnji dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, što je najbolji put za jačanje regionalne stabilnosti -  navodi se u saopštenju, .

Takav odnos, kako je saopšteno, Crna Gora ima i prema bliskoj, prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, uz to i saveznickoj zemlji u NATO, prenosi RTCG.

Iz Ministarstva se navodi da je to pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj, a da su "sve drugo najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas, pokušavali da lamentiraju nad sudbinom poginulih i prognanih, i da politički profitiraju na njihovoj nesreći".

(FOTO) IZEM TI ČOJSTVO! Crnogorski oficir na proslavi "Oluje" pod barjakom "za dom spremni''

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je ranije danas da mu je žao što je na obeležavanju godišnjice hrvatske akcije "Oluja" u Kninu, "na proslavi najvećeg stradanja mog naroda", video - oficira crnogorske vojske.

- Voleo bih da čujem od predstavnika crnogorske države i vojske da kažu čemu su se radovali i čemu su se obradovali kada su bili na toj velikoj proslavi, da kažu kom su se proterivanju obradovali i da nas podsete, ili da podsete sebe, da su oni bili deo te zajedničke države u vreme kada je tih 250.000 ljudi došlo baš u zemlju koju su i oni činili- rekao je Vulin u Novom Sadu.

Povodom prisustva crnogorskog vojnog atašea u Hrvatskoj Ivana Mašulovića, na proslavi "Dana pobede i domovinske zahvalnosti" u Kninu reagovali su predstavnici opozicionih partija u Crnoj Gori. 

Taj potez smatraju neodgovornim i bez opravdanja, neprimerenim i nepotrebnim pa zahtevaju opoziv Mašulovica, i pozivaju premijera Duška Markovica da podnese ostaku, navodi RTCG.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 5 godina

Ne treba ih uopšte primećivati. Prodali veru za večeru, samo im ovi naši još uvek ne uvode reciprocitetno naplaćivanje boravišne takse. Onako kako to oni pedantno rade u svojoj "ekološkoj".

Antibot

pre 5 godina

Sta ocekivati od crnogorske fukare Masulovica… izdajnika, lazova, bitange, NATO slugana I jajare? “usred podne da ga čovjek sretne, sva bi mu se koža naježila”

Lala iz Kanade

pre 5 godina

Crnogorci bi se uvukli u guzicu i crnom đavolu.

SS

pre 5 godina

Samo polako,tek će da properu Crnogorce zajedno sa državicom,nisu ni svesni svoje nesvesti.

Zlata

pre 5 godina

Milo Djukanović je najveći izrod Crne Gore! Zao mi je naroda koji živi pod njegovom vlašću !!!

milan

pre 5 godina

nije on u manjini u crnoj gori taki su vecina tamo to su direktni potomci sekule drljevica najblizi rod koji k idete tamo na more zaboravite ih kao da ne postoje

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija