• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2018

20:06

BAKIR IZETBEGOVIĆ:  Dodik u klin, ja u ploču! Nema argumenata za povezivanje pitanja KOSOVA I REPUBLIKE SRPSKE!

Balkan

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Dodik u klin, ja u ploču! Nema argumenata za povezivanje pitanja KOSOVA I REPUBLIKE SRPSKE!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da ne postoje argumenti po kojima se pitanje rešavanja statusa Kosova može dovesti u vezu sa statusom Republike Srpske

- Ne postoje ni pravni, ni istorijski, ni moralni argumenti po kojima se rešvanje odnosa Srbije i Kosova može povezivati sa BiH i njenim entitetom RS. Status BiH i njenih entiteta je rešen Dejtonskim mirovnim sporazumom - rekao je on u intervjuu za portal Faktor.ba.

Teza po kojoj bi gubitak Kosova Srbi trebalo da kompenzuju spajanjem Srbije i RS, kako kaže Izetbegović, prisutna je odavno, a sada je intenzivirana jer su intenzivirane i aktivnosti na konačnom rešenju odnosa Srbije i Kosova.

- I ova priča ima dve dimenzije, dva dometa. Jedan je kratkoročni - uplašiti međunarodnu zajednicu novom destabilizacijom BiH i Balkana i time ishoditi povoljnije rešenje za Srbiju po pitanju Kosova - kaže Izetbegović. 
Drugi je, dodaje, dugoročni - "pojačavati tezu da Srbi nakon gubitka Kninske krajine i Kosova nešto moraju dobiti za uzvrat, i čekati povoljne istorijske okolnosti da se to realizuje - slabljenje Evropske unije, slabljenje NATO-a, okretanje Srbije Rusiji".

Na konstataciju novinara da lider RS Milorad Dodik često daje uvredljive i secesionističke izjave u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i pitanje kakva je to poruka, Izetbegović kaže da je ona loša i destabilizirajuća za odnose BiH i Srbije.

- Srbijanski lideri vode tu dvostruku politiku, lepe reči za BiH, ali i lepe reči za one koji su protiv BiH, podrška procesu pomirenja Srba i Bošnjaka, ali i podrška onima koji vređaju Bošnjake, i tako u krug - naveo je on.

Izetbegović je rekao i da Dodiku trebaju sukobi kako bi dokazao da je zajednički život u BiH nemoguć.

- Pravi odgovor je amortizovanje takve politike, izbjegavanje i smirivanje kriza. Dok Dodik vređa Bošnjake, mi se apelacijama Ustavnom sudu borimo za prava Srba u kantonima u kojima dominira HDZ. Kad on zavadi, mi pomirujemo, kad on dokazuje da BiH ne može funkcionisati, da nam ništa ne ide, mi dokazujemo da može - rekao je Izetbegović.

DAČIĆ RASTURIO IZETBEGOVIĆA: Bakire, gotovo je, POŠTUJ REPUBLIKU SRPSKU, od unitarne BiH nema ništa!

BIVŠI TRAMPOVI SARADNICI SAVETUJU DODIKA: Predsednik Srpske povukao potez koji je zaledio Izetbegovića i ekipu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darko

pre 5 godina

Ta prica sta sa cim moze da se poredi a sta ne moze, sta je presedan, a sta je u stvari ciji inzeres, je vec odavno dosadna i glupa.

Jure

pre 5 godina

Ja u ovom Bakirovom komentaru zaista ne vidim ništa loše. Mi srbi moramo graditi dobre odnose sa Bošnjacima kad već sa hrvatima i šipalbancima ne možemo.

u magnovenju

pre 5 godina

Одвајање РС је незаустављиво. Ово што мали Изетбеговић прича нема пуно везе са мозгом.

Vlah alija

pre 5 godina

Nije bre bosna srbija pa da pristaje na podjele bosanci nisu kapitiulirali nego su se borili do primirja potpisanog u dejtonu a tu nema nikakvog odcepljenja a to što vas dodik zavlaći šupljim pričama to mačku odrep

Branko

pre 5 godina

Puste zelje," BAKIR USKORO IDE NA POLITICKI OTPAD" !!!!!??????

Branko

pre 5 godina

Nec vas niko nista ni pitati, " REFERENDUM O ODCEPLENJU I DOVIDJENJA, RUSKI MODEL"!!!!!??????

Branko

pre 5 godina

"ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA I MILE DODIK, SAD KAD BUDE CLAN PREDSEDNISTVA ONDA CE MUSLIMANIMA DA ZAVRCE USI I DA IH MALO DOVEDE U RED" haaaaa haaaaaa haaaaaa!!!!!????,,,

DEDA RAKA

pre 5 godina

Sve se ljulja - prsnuće mu bulja ! Sjebali ga u Dejtonu pa ne zna ćta će - bujla mi žvaće gaće !Severnjaci ga ne šišiaju , "sponzori" su nemoćni, štagod urade na Kosovu čeka ih u Banjaluci.Bakire, zeznuto , zar ne?

Lala iz Banata

pre 5 godina

Буржоаска демократија која почива на ПРИВАТНОЈ СВОЈИНИ и ИНТЕРЕСИМА КАПИТАЛА...изазива поделе, свађе и ратове ...Када ћете то да схватите...? Када ћете схватити, да је то изазвало распад заједничког тржишта - званог Југославија...? Када ћете прихватити чињеницу да - класна , приватна свест - води увек у рат...?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija