• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Inforemer.rs

20.08.2018

16:17

BEOGRAĐANKA OSTAJE U PRITVORU U CRNOJ GORI: Odbijena žalba advokata Sare Vidak

Balkan

BEOGRAĐANKA OSTAJE U PRITVORU U CRNOJ GORI: Odbijena žalba advokata Sare Vidak

Podeli vest

Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor advokata na određivanje pritovra Beograđanki Sari Vidak, tako da ona ostaje u pritvoru do 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru

Sudija Špiro Pavićević je pritvor odredio ranije po zahtevu osnovnog državnog tužilaštva, koje Vidak (20) tereti da je počinila krivično delo napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.

Potpredsednik srpske vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd insistira na nediskriminatorskom odnosu prema državljanima Srbije od nadležnih pravosudnih organa, kao i utvrđivanje da li je tačno da je razlog pritvaranja studentkinje iz Beograda Sare Vidak njeno srpsko poreklo.

DETALJI HAPŠENJA BEOGRAĐANKE u Kotoru zbog napada na sudiju! Majka devojke tvrdi: MOJA ĆERKA JE ŽRTVA, NAPALI SU JE JER IMA SRPSKI PASOŠ!

Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor našeg advokata dvokata Srđana Lješkovića na određivanje pritovra i zahtev za puštanje na slobodu, izjavila je Olivera Vidak, Sarina majka.

- U toku dana ponudićemo jemstvo od 10.000 evra, pasoše Srbije i Kanade čiji je Sara državljanin, kao i njenu ličnu kartu, izdatu u Beogradu. Pristajemo da sud odredi obavezno javljanje policijskoj stanici u mestu koje joj se odredi za boravište - rekao je za "Novosti" advokat Lješković.

Generalni konzul Srbije u Konzulatu u Herceg Novom, Zoran Dojčinović, rekao je da se pomno prati slučaj naše državljanke Sare Vidak.

Stanišićeva tvrdi da ju je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

"MILOGORCI SE IGRAJU DRZAVE I TRENIRAJU STROGOCU NAD NEDUZNIM SRBIMA, PRED ZAPADOM GACE SKIDAJU"!!!!???????

Vla

pre 5 godina

Trcite brzo kod njih na letovanje, ma treba ih zaobici u sirokom luku, neka im letuje siptari I hrvati

Dragan

pre 5 godina

Treba proterati sve Montegrine iz Srbije oni su najvece zlo.

zoran

pre 5 godina

ja javno tvrdim da su crnogorci gori narod od siptara. naj krivlji su nasi srbi sto idu tamo na more. bolje je ici u hrvatsku. tamo nas mrze ali nam lizu stope kad odemo kod njih na more, ja idem svake godine i nikad nisam imao problema. a moj brat blizanac otisao u canj i prvo vece dobio batina pred zenom i malom cerkicom od lokalnih siledzija. a policija ga samo ispratila iz canja nazad u srbiju.

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija