• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/infomer.rs

24.08.2018

18:04

(FOTO) ISPOVEST PORODICE MLADIĆA IZ RUME KOJI JE NAPADNUT U SUTOMORU: Stefan je u komi, šta će biti i kako će biti samo Bog zna!

Balkan

(FOTO) ISPOVEST PORODICE MLADIĆA IZ RUME KOJI JE NAPADNUT U SUTOMORU: Stefan je u komi, šta će biti i kako će biti samo Bog zna!

Podeli vest

Porodica Stefana Novoselca (19) iz Rume, koji se nalazi u kritičnom stanju posle napada na sutomorskom šetalištu otišla je u Podgoricu i tamo provodi vreme čekajući da se mladić probudi iz kome

Nakon neverovatnog spleta okolnosti koje su zadesile ovog momka, umesto da ga dočekaju punog utisaka sa odmora, majka Stefana Novoselca i njegov ujak nalaze se u Podgorici i tokom celog dana očekuju da se mladić probudi iz kome i da se njegovo stanje poboljša.

- Stefanov otac je u inostranstvu, radi, nije mogao da ode dole, ali majka mu je u Podgorici sa svojim bratom, a mi u kući čekamo svaku informaciju i nagađamo šta se tačno desilo. Ni ne pitam šta je bilo tačno, najbitnije je da se to sve završi onako kako treba, da se on dete vrati, da dođe sebi. Svi trčimo dole na more, a evo vidimo šta nam se dešava – kaže mladićev stric, Jovo Novoselac.

Majka Slavica i ujak neprekidno su u kontaktu sa lekarima iz Kliničkog centra u Podgorici, ali i sa lekarima iz Srbije koji su se uključili u ovaj slučaj i pomažu porodici Novoselac.

- Stanje je i dalje nepromenjeno. On je još u komi, njegova majka i ja smo bili jutros sa doktorima, kasnije idemo ponovo, stanje je nepromenjeno, još uvek ništa ne znamo, čekamo da vreme učini svoje. Sigurno će ga naredna dva-tri dana pustiti da se budi, ako sve naravno bude u redu. On se ne sme transportovati za Beograd narednih par dana, dok se to stanje ne popravi, bar malo na bolje – kaže vidno uznemiren Stefanov ujak, Ljubomir Dadić.

Prema informacijama kojima porodica povređenog mladića raspolaže, Stefan je sa drugom izašao u šetnju u toku koje ih je nepoznati mladić napao i isprebijao.

DRAMA U SUTOMORU: Srpski mladići napadnuti na šetalištu, jedan u komi, lekari mu se bore za život!

- Prema onome što sam čuo, od nekih ljudi iz Crne Gore, oni su momci izašli da prošetaju kejom i napao ih je onda lokalni siledžija. Udario je prvo Stefana, zatim je udario tog dečka koji je bio sa njim. Stefan je onda udario glavom o pločnik i je došlo do tih povreda. Oni su nakon toga završili u bolnici, a šta je bilo tačno ne znam – rekao je Stefanov stric.

Majka i ujak su u šoku povodom ovog događaja i isprva nisu mogli da veruju da se njihovoj porodici dogodilo ovako nemila stvar, ali sada najviše od svega žele da se Stefan produdi i bude onaj stari mladić iz Rume.

- Ovo što se dogodilo je neverovatno, ali istinito. I Stefanov drug je povređen, njemu je slomljena vilica, on je u Baru, u bolnici, ali ne znam više ništa o tome – rekao je ujak mladića.

U Rumi se o mladiću mogu čuti samo reči hvale, jer kako smo saznali nikada nije imao problema ovakve prirode niti ih je izazivao. Pošao je na letovanje da uživa sa društvom, ali nažalost u tome nije uspeo.

- On je dečko jako miran, staložen, njegovi profesori iz srednje škole stalno zovu da se raspitaju kako je, rado ga se sećaju iako je završio školu pre godinu dana. On je dete, otišao je sa drugom na more, oni su generacija, nisu se ni nadali ovome, a eto našao se neko da maltretira tu decu, neće oni da napadnu nekog ozbiljnog čoveka, nego tako decu - rekao je Stefanov stric koji ne krije ljutnju što se ovo desilo njegovom bratancu.

Porodica Stefana Novoselca želela je da mladića transportuje za Beograd, kako bi se o njemu brinuli srpski lekari i kako bi bio bliži porodici, međutim to u ovom trenutku nije moguće. Celokupna porodica se angažovala kako bi na neki način pomogla da mladić bude što bolje zbrinut i kako bi se što pre oporavio.

- Išao bih dole, ali ni sam ne znam šta da radim, ne mogu svakako da mu pomognem, ali angažovali smo kumove iz Crne Gore i mnogo lekare da se uključe, da mu bude bolje, da pomognu. Šta će biti i kako će biti samo Bog zna, ali eto desilo se kako se desilo i ne daj Bože nikome. Hteli smo da ga prebacimo za Beograd, ali takav je slučaj da je to sada nemoguće, jer kažu lekari da zbog promene vazdušnog pritiska, ne zna se kako bi to uticalo na njega, pa da se ne bi stanje pogoršalo mora da miruje i da se ne pomera, ali smiruje me to što su mi neki naši lekari rekli da je dole u dobrim rukama - kaže stric Jovo, koji pored telefona celoga dana čeka vest da se Stefan probudio.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 5 godina

I Donald Tramp je Crnogorce okarekterisao kao krupne i agresivne ljude. Sada svoju agresiju usmeravaju na sve što je srpskog porekla! Pa vi Srbi idite i dalje na odmor na Crnogorsko primorje. Prava braća su nam Grci. idite na Grčko primorje i odmorite dušu i telo kako valja, a ne da budete na oprezu kad će vas kakav crnogorski siledžija napasti ili vam inscenitrati neki kriminalnmi akt, pa da ostanete ni krivi ni dužni na robiji. Shvatite to više nije država potomaka slavnog Njegoša. To je sad izmenutnuto u strašno zlo protiv sebe same, protiv svojih srpskih korena!

Skretnicar

pre 5 godina

Na godisnjem odmoru u Crnij Gori sam 1974. sve saznao: POSETIO, VIDEO I NIKADA VISE Ja da idem tamo gde me nevole i nezela i jos da im ostavljam ( da me pljackaju ) moj novac ???

Andrej

pre 5 godina

Sta bi se desilo da je Stefan u samoodbrani nokautirao ovog siledziju? Policija bi ha uhapsila i poslala u Spuz. Crna Gora vise nije bezbedna za srbe.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija