• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

25.08.2018

19:51

PANIKA U PODZEMLJU, POLOMILI MU LAKTOVE I ČUPALI JEZIK I OČI, Albanac sa SRPSKIM PASOŠEM ubio hrvatskog mafijaša!

Balkan

PANIKA U PODZEMLJU, POLOMILI MU LAKTOVE I ČUPALI JEZIK I OČI, Albanac sa SRPSKIM PASOŠEM ubio hrvatskog mafijaša!

Podeli vest

Pripadnici Specijalne policije iz Splita juče ujutro oko 9.15 sati u munjevitoj akciji u blizini autobuske stanice u Omišu uhapsili su 27-godišnjeg Liridona B. Reč je o Albancu sa srpskim državljanstvom koji već sedam godina ima stalan boravak u Stobreču, piše jutarnji list

Sumnjiče ga za ubistvo Ante Prnjaka, bivšeg pripadnika Vojne policije, čije je izmrcvareno i izrešetano telo pronađeno u sredu oko 7.40 sati u dvorištu jednog objekta u izgradnji na splitskom TTTS-u. 

Brutalna likvidacija

Naime, kako "Jutarnji list" saznaje iz izvora bliskih splitskom podzemlju da je Prnjak pre smrti okrutno mučen tako što su mu slomili prste i laktove na obe ruke te su mu nepoznatim sredstvom čupali jezik i oči. Na kraju je ubijen s pet hitaca u telo i jednim u glavu, te je odvezen svojim automobilom BMW 5, starim 15 godina, na TTTS.

- Policijski službenici uhapisli su osobu koja se sumnjiči za ubistvo 34-godišnjaka, počinjeno 22. avgusta. Takođe, obavljen je uviđaj na privatnom vozilu BMW, na kojem je isti dan izbio požar, u mestu Tugare. Utvrđeno je da je požar izazvan otvorenim plamenom te da se radi o vozilu u vlasništvu ubijenog 34-godišnjaka. U toku je kriminalistička istraga - službeno je rečeno iz splitske policije.

"Jutarnji" saznaje da je Albanac, čija se porodica inače bavi preprodajom voća i povrća, u četvrtak ujutro došao do štanda na pijaci u Omišu na kojoj su bile njegova majka i sestra. Stigao je navodno nakon što je policija ušla u trag njegovom pozivu majci u kojem joj govori da mu na štand donese veću svotu novca.

Dva zatamnjena kombija specijalaca bila su parkirana u zasedi preko puta na autobuskoj stanici, a nakon što je primećena "meta", dvojica su specijalaca istrčala u punoj opremi, s dugim cevima i fantomkama na glavama te pretrčala put i u nekoliko trenutaka svladali Albanca i svezali ga pre nego što je uopšte došao u priliku da pruži otpor. Nije bio naoružan i odmah su ga predali kolegama koji su ga odveli u splitsku PU na daljnju kriminalističku obradu.

Nakon što su, nekoliko sati kasnije nakon pronalaska Prnjakovog tela, dobili dojavu da je u mestu Tugare na protivpožarnom putu izgorelo vozilo za koje je posle utvrđeno da mu je vlasnik pokojni Prnjak, policajci su sprovodeći uviđaj nedaleko od protivpožarnog puta Račnik pronašli i automatsku pušku koju su povezali sa 27-godišnjim Albancem.

Informer

No, dok je iz službenih istražiteljskih krugova nemoguće dobiti bilo kakvu informaciju, u splitskom podzemlju naveliko se priča o ovoj likvidaciji kakva dugo nije viđena. Tako se uz uhapšenog Albanca, kao mogući saučesnik, spominje ime još jednog nekadašnjeg majstora borilačkih veština. 

Obojica su navodno tog jutra viđeni po nekim kockarnicama kako troše novac koji su navodno uzeli od žrtve te su se vozili po gradu njegovim vozilom dok ga nisu spalili. Što se tiče okrutnosti koju je ubica ili više njih iskazao prema žrtvi, priča se da je to napravljeno kao svojevrsna poruka jer su smatrali da je pokojni bio policijski "druker" odnosno špijun.

UŽAS U NOVOJ PAZOVI! Rotvajler izujedao DEČAKA (9)!

Naime, krajem jula ove godine delatnici PNUSKOK-a priveli su 25-godišnjeg D. B. jer su kod njega našli kokain, oružje i nešto manje od 100 hiljada kuna domaćeg i stranog novca. 

Pretragom stana u kojem je živio u Splitu policija je tada pronašla 826,8 grama kokaina, pušku marke MGV, kalibra 5,56 mm, s prigušivačem i šaržer sa municijom, dok su u njegovom privatnom automobilu marke "audi" nađena dva pištolja marke "beretta", kalibra 6,35 mm, tzv. damski pištolji, dva mobilna te veću količinu stranog i domaćeg novca. Nađena je i oprema za daljnju distribuciju droge te kilogram nepoznate praškaste materije koju je verovatno koristio za povećanje mase kokaina prilikom prodaje.

Slažu mozaik

Dakle, gore spomenuti 25-godišnjak je, priča se, bliski rođak uhapšenog Albanca, a očito je da je ovaj smatrao da je bivši vojnik kriv za to što je njegov rođak u zatvoru te je odlučio da mu se osveti.

Naime, baš pokojni Prnjak u maju 2017. godine pao je kao organizator četveročlane dilerske grupe, a u toj je policijskoj akciji bilo ukupno zaplenjeno više od dva i po kilograma amfetamina, 44 grama kokaina i 364 grama marihuane čija se ulična vrednost procenjivala na nešto manje od 600 hiljada kuna.

LUDILO NA AUTO-PUTU BEOGRAD -NIŠ! Uhapšen jer je isterao dva radnika iz automehaničarske radionice i ZAPALIO JE!

Prnjak je, kao i ostala trojica iz grupe, bio priveden na ispitivanje na Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu koje je od sudije istrage tražilo da im se odredi jednomesečni istražni zatvor zbog uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja dela.

No, sudija istrage odbio je taj zahtev i pustio ih da se brane sa slobode bez određivanja ikakvih mera opreza. Mnogima je bilo čudno kako to da je tako brzo izašao na slobodu jer količina droge nije bila zanemarljiva.

Policija još nastoji u potpunosti da složi mozaik oko likvidacije bivšeg vojnika jer je gotovo sigurno da 27-godišnjak nije bio sam u ovoj priči i da je svakako imao barem jednog pomagača.

Policija na nogama

A koliko se, nakon utvrđivanja njegovog identiteta, ozbiljno radilo na pronalasku ubice govori i podatak da su neki ljudi uhapšeni čak i u Nemačkoj.

SPEKTAKULARNA AKCIJA MUP! Neviđena prevara na Novom Beogradu, izmišljenom igrom na sreću prevarili 11 osoba, zaradili 19.000 EVRA!

Tako je u Minhenu u sredu uveče pet sati u policiji proveo Jasmin Husejnagić (28) zvani Pit Bul koji je s pokojnim Prnjakom prošle godine imao sukob u jednom lokalu u Velebitskoj ulici u Splitu.

Informer

- Pokojni je znao mog kuma i optuživao ga je da je on kriv što je uhapšen s tom drogom. Tog je dana došao u lokal i počeo ga je optuživati, pa sam se ja umešao i rekao mu da ne preti. Tada smo se potukli, bilo je jedan na jedan, ipak sam ja profesionalni bokser. Došla je potom i policija pa smo završili na Prekršajnom sudu, mislim da taj postupak još nije gotov. Juče su me zvali iz zagrebačke policije zbog toga, pa sam se javio u Minhen gde su me satima držali kao uhapšenika dok nisu proverili moj alibi, odnosno dok moji radnici nisu potvrdili da sam ja sve vreme bio tu. Meni je nanesena velika sramota i želim naglasiti da nemam apsolutno nikakve veze s ubistvom tog momka - rekao je Husejnagić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Neka se istrebljuju,samo oduzmite te pasoše Srbije,ko im daje to,pobogu,dal ste normalni Srbi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija