• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dan.co.me

25.08.2018

22:39

 DVOSTRUKI ARŠINI SUDA U KOTORU: Nedužnu Sara drže u zatvoru, optuženoj za smrt mladića prihvatili kauciju?!

Balkan

DVOSTRUKI ARŠINI SUDA U KOTORU: Nedužnu Sara drže u zatvoru, optuženoj za smrt mladića prihvatili kauciju?!

Podeli vest

Osnovni sud u Kotoru odbio je da Sari Vidak (20) odobri jemstvo i omogući joj da se sa slobode brani od optužbi da je, navodno, napala sudiju Prekršajnog suda, ali je zato bez problema odobrio kauciju slikarki Emini Adrović (23) iz Budve, koja se tereti da je izazvala tešku saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom

Osnovni sud u Kotoru imao je dvostruke aršine prema državljanki Srbije i Kanade Sari Vidak, koja se sumnjiči za napad na sudiju, i Budvanki Emini Adrović, koja je optužena za smrt pešaka.

Jemstvo 10.000 eura, uz privremeno oduzimanje ličnih dokumenata, nije bilo dovoljno da Beograđanka koja se sumnjiči da je napala sudiju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić bude dozvoljeno da se brani sa slobode.

Sa druge strane, prihvaćeno je jemstvo Adrovićeve, koja je optužena za saobraćajnu nesreću u Bečićima u kojoj je poginuo državljanin Srbije Miloš Vukomanović (25), dok je njegova verenica Snežana Rudinac zadobila teške telesne povrede zbog kojih se više od 30 dana nalazi u komi.

Za njenu slobodu ponuđene su nekretnine vredne oko 219.000 evra koje se vode na ime Veselina Vučkovića, prijatelja optužene djevojke.

Obe odluke, i o odbijanju jemstva za Vidak i odluku o prihvatanju jemstva za Adrovićevu, doneo je Osnovni sud u Kotoru.

SARA VIDAK (20) VEĆ DEVET DANA NEVINA ROBIJA! Srpkinja žrtva torture u zatvoru u Crnoj Gori!

Na odluku o prihvatanju jemstva za Adrovićevu žalilo se Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, pa su spisi prosleđeni na dalje odlučivanje.

Ročište na kojem će biti razmatrana optužnica za tešku nesreću u Bečićima zakazano je za 28. avgust.

Budvanka se tereti za nesreću koja se u junu dogodilau Bečićima. Kada su Vukomanović i Rudinac prelazili bečićki bulevar, udario ih je automobil kojim je upravljala Adrovićeva. Dvadesetpetogodišnji mladić zadobio je teške povrede od kojih je preminuo na mestu, dok je njegova verenica Rudinac hitno prevezena u bolnicu, sa teškim telesnim povredama.

Sara Vidak nije dobila pozitivno mišljenje na predlog da joj se omogući da se brani sa slobode. Sud je odbio jemstvo uz obrazloženje da postoji opasnost da će Vidak pobeći jer je strani državljanin, kao i zbog toga što nije priložen dokaz o imovini njene porodice.

– Odlučujući o predlogu branioca okrivljene Vidak Sare, sudija je izvršila uvid u spise predmeta, pribavila izjavu od okrivljene Vidak Sare, koja je na zapisnik izjavila da je saglasna sa ponuđenim jemstvom i koja je dala obećanje da će se ubuduće uredno odazivati na sve pozive suda, obaveštavati sud o svakoj eventualnoj promeni adrese sve do pravosnažnog okončanja ovog krivičnog postupka, te je uzela u obzir izjašnjenje državnog tužioca iz Osnovnog državnog tužilaštva Kotor, pa je našla da je predlog branioca okrivljene za prihvatanje jemstva neosnovan – piše u odluci suda kojom je odbijeno jemstvo za Vidak.

Prema oceni suda, otežavajuća okolnost zbog koje postoji opasnost od bekstva jeste to što je Vidak strana državljanka, odnosno ima državljanstva Srbije, ali i Kanade, gde ima razvijene društvene odnose, i što joj roditelji sa bratom žive u Turskoj, gde i rade. Sudije su napomenule i da branilac nije dostavio dokaz o imovini porodice optužene.

Branilac uhapšene devojke Srđan Lješković kazao je za „Dan” da se neće žaliti na odluku kojom je odbijeno jemstvo kako ne bi odugovlačili postupak. On nije hteo da komentariše ni odluku kojom je isti sud odobrio kauciju okrivljenoj za smrt pešaka.

– Oduka je na sudu i ja je ne mogu komentarisati. Mogu samo kazati da smatram da se moja branjenica tereti za blaže krivično delo i krivično delo sa manjim posledicama. Sud neka donosi odluke, naše je da branimo, na tužiocima je da optužuju, a na sudu da odlučuje – kazao je Lješković za „Dan”.

Lješković je demantovao navode medija da je njegova branjenica prilikom incidenta napala i policajca.

– Ispada da je ona istovremeno ogrebala sudiju i zavrnula joj ruku i udarila policajca od dva metra. Sve to je u isto vreme, navodno, uradila jedna djevojka – rekao je Lješković.

Početak suđenja zakazan je za 31. avgust. Suđenje će biti održano u Osnovnom sudu u Kotoru, a predmet je dodeljen sudiji Momirki Tešić.

Vidak se tereti za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

NASTAVLJA SE HAJKA NA SARU VIDAK! Sud odbio garanciju od 10.000 evra, Srpkinja ostaje u zatvoru u Crnoj Gori




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ko

pre 5 godina

Nije ona kriva oni su skocili na kola i nju udarili i tom prilikom naneli teske povrede sebi, kako vam to nije jasno, evo zivi bili pa videli.

SS

pre 5 godina

Pokazuju svoje pravo crnogorsko da crnje nemože,izdajničko lice,kako samo ustaše i balije imaju.

flamantes

pre 5 godina

Naučite se da žanjete što ste posijali, a posijali ste mržnju

Branko

pre 5 godina

" PA KAD BI BILO PO TVOME A JA SE SLAZEM, ONDA HRVATA, MILOGORACA, SIPTARA I MUSLIMANA NEBI NI BILO. KOLIKO SU ONI ZLA POSIJALI I DAN DANAS SIJU SVI MRZNJU PROTIV SRBA A SRBI NI PRED KIM NA SKIDAJU GACE KAO VI PRED ZAPADOM " !!!!?????

Maki

pre 5 godina

A srbi skoluju crnogorska g..na besplatno u Srbiji.

budvanin

pre 5 godina

Potpuno dva odvojena slucaja, ne mijesajte babe i zabe.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija