• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta/Infomer.rs

27.08.2018

09:19

KRIVIČNA PRIJAVA zbog bombardovanja civila na Petrovačkoj cesti 1995.

Balkan

KRIVIČNA PRIJAVA zbog bombardovanja civila na Petrovačkoj cesti 1995.

Podeli vest

Tužilaštvu za ratne zločine predata je krivična prijava za raketiranje kolone civila na Petrovačkim cestama, piše dnevni list "Politika" u izdanju od ponedeljka

Krivičnom prijavom za zločin protiv civilnog stanovništva obuhvaćeni su tadašnji ratni zamenik komandanta Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, komandant eskadrile i pilot koji je izvršio napad.

Na Petrovačkim cestama 7. avgusta 1995. godine gadjana je kolona civila, a ubijeno je šest odraslih osoba i četvoro dece.

MIRKO JE MUČEN I UBIJEN U OLUJI, za njegovu smrt supruga je saznala na filmu, ALI NI POSLE 23 GODINE NE ZNA GDE JE POKOPAN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bojana

pre 5 godina

Konacno mada je sve to malo u bolu koji su pretrpeli ljudi iz kolone i rodbina i prijatelji ubijenih Srba iz kolone!!!!

Branko

pre 5 godina

" POSTENI HRVATI, SAD CE RECI DA ONI NISU KRIVI I DA JE KOLONA KOJA JE BEZALA OD USTASKIH KOLJACA SAMA SEBE BOMBARDOVALA" !!!????? " NISTA BOLI NISU OD OCIH NATO ZLOCINACA, U TUDJOJ DRZAVI BOMBARDUJU CIVILE, MISLI DA TAKO NESTO NIKO U ISTORIJI NIJE RADIO" !!!???? " ONI CE BITI ZLOCINCI DOK POSTOJW KAO I SIPTARI, ZATO JE KOLINDA I REKLA DA SU BRACA PO ORUZJU A I ZLOCINIMA " !!!!??????

MarkoMDV

pre 5 godina

Pravda je možda spora ali ipak zakuca na vrata.

Mikac

pre 5 godina

A imena tih junaka koji napadaju zene i decu a slavi ih cela hrvatska.

zoran

pre 5 godina

odmotava se klupce lagano ,ne verujem rodjenim ocima...

jovan

pre 5 godina

trebamo biti istrajni , ne smemo dozvoliti da se zločin zaboravi.

Fudbaler

pre 5 godina

Tako i treba, konačno da i Hrvati odgovaraju za genocid.

Imperija

pre 5 godina

Tako je i treba da se podnese tužba za ovaj zločin.

Ana

pre 5 godina

Srbija je odlučna da krene da traži pravdu za svoje žrtve koje nisu imale ništa od naoružanja a ubijani su samo jel su srbi.

Zivorad

pre 5 godina

Samo zahvaljujuci ovoj vlasti smemo javno da pricamo o zrtvama sprske nacionalnosti.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija