• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.08.2018

22:09

TO MOŽE SAMO U HRVATSKOJ! U SLAVU ZLOČINCA, SMRT SLOBODANA PRALJKA glavna slika na izložbi u Zadru!

Balkan

TO MOŽE SAMO U HRVATSKOJ! U SLAVU ZLOČINCA, SMRT SLOBODANA PRALJKA glavna slika na izložbi u Zadru!

Podeli vest

Gradsku biblioteku Zadar ovih dana krasiće izložba slika pod nazivom "St. David" autorke Sonje Butić Davidoff, a ovu blago rečeno morbidnu manifestaciju obeležiće slika Slobodana Praljka, ratnog zločinca, u trenutku kada ispija otrov u sudnici Haškog tribunala

Podsetimo, bivši načelnik Glavnog štaba HVO Slobodan Praljak popio je otrov nakon što mu je Žalbeno veće Haškog tribunala zbog ratnih zločine izreklo kaznu zatvora u trajanju od 20 godina 29. novembra prošle godine.

Sliku na kojoj Praljak pije otrov Butić Davidoff je, navodno, naslikala je u rekordnom roku, i to samo dva dana nakon šokantnog samoubistva u haškoj sudnici.

Kako god bilo, slika Praljka kako ispija otrov izazvala je i brojna negodovanja u "lijepoj njihovoj".

Komentari se kreću od toga da Butrić Davidoff  treba poslati na psihijatriju pa do toga da je žalosno što u Hrvatskoj postoje "umjetnici" koji na tako morbidan način shvataju umetnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Jedan komunista- ustasa manje ....to je licnost sa slike .

Branko

pre 5 godina

" SLEDECI KORAK HRVATA JE DA PRED SVOJIM SUDOM PONISTE PRESUDU TRIBUNALA, PA ONDA U SABORU USTASE IZGLASAJU SVOJU ISTINU, I NA KRAJU DA GA CRKVA PREDLOZI ZA SVETCA " !!!????

Sonia Davidoff

pre 5 godina

Jos nazivate S.Praljka zlocincem a neznam kakav je to zlocinac koji je spasio vise od 15000 ljudi svih nacionalnosti??! Mislim da su svjedoci i povijest dokazali da su srbi u zadnjem ratu napravili najvise uzasnih zlocina! Bar vi sutite i pokrijte se pepelom po glavi da Vam Bog oprosti! Iza generala Praljka stoje zaista casna i herojska djela po istrazivanjima a zlocinacki sud je Den Haag ali i njihovi vojnici su uradili teske zlocine! Praljku je apsolutno montiran sudski proces u Den Hagu!! Sramota

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17