• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

14.09.2018

16:37

NIŠTA OD PODLIH PLANOVA PODGOVORICE DA OTME IMOVINU SRPSKE CRKVE! Venecijanska komisija negirala da je izdala mišljenje o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori!

Balkan

NIŠTA OD PODLIH PLANOVA PODGOVORICE DA OTME IMOVINU SRPSKE CRKVE! Venecijanska komisija negirala da je izdala mišljenje o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori!

Podeli vest

Savet Evrope negirao je danas da je Venecijanska komisija objavila mišljenje o crnogorskom nacrtu zakona o slobodi veroispovesti

Podgorički list Dan objavio je juče da su Venecijanska komisija i OEBS ocenili da bi konfiskacija crkava i njihove imovine koju je Vlada Crne Gore planirala Nacrtom zakona o slobodi veroispovesti iz 2015. predstavljalo kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Savet Evrope je danas saopštio da je "Nacrt zajedničkog privremenog mišljenja Venecijanske komisije i OEBS/ODHIR o Nacrtu zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori" datiran sa 27. novembar 2015. "greškom bio dostupan na sajtu Komisije".

"Takav dokument je sasvim preliminaran tekst koji nikada nisu potvrdili izvestioci, kao ni sama Komisija. Kao takav, on nikada nije prenosio stavove ni Venecijanske komisije ni izvestilaca OEBS/ODHIR", navodi se u saopštenju.

ZDRUŽENI UDAR NA PRAVOSLAVLJE! Crnogorski raskolnici imaju podli plan: Prvo samostalna Ukrajinska pravoslavna crkva, PA ONDA MI!

Savet Evrope dodaje da taj dokument nikada nije prosleđen crnogorskim vlastima i da rad na njemu nije završen zato što je povezan s nacrtom zakona od kojeg je odustalo crnogorsko Ministarstvo za ljudska prava i nacionale manjine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
flamantes

pre 5 godina

Klerofašistička organizacija nema imovinu u Crnoj Gori

Tako kažu

pre 4 godine

Krvati i albanci tako misle, ali uskoro biće belaja.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija