• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2018

20:36

SRAMOTA! HRVATI NARUČILI EKSHUMACIJU ZLOČINACA: Sahranjuju ustaše uz državne počasti!

Balkan

SRAMOTA! HRVATI NARUČILI EKSHUMACIJU ZLOČINACA: Sahranjuju ustaše uz državne počasti!

Podeli vest

Neoustaški režim u Zagrebu još jednom je pokazao neskriveno divljenje prema zločincima iz vremena NDH! Ovoga puta hrvatske vlasti odlučile su da iz masovne grobnice na Tuškancu, u Zagrebu, iskopaju ostatke tu zakopanih ustaša i domobrana i ponovo ih sahrane uz najveće državne počasti

Premda je ministar tzv. branitelja Tomislav Medved istakao da među ovim partizanskim žrtvama koje su pronađene u grobnici nema ustaških vojnika, sami očevici tvrde suprotno! 

MATE MIJIĆ
VEČERNJI LIST


Svaki put kada se vladajuća struktura u Hrvatskoj zatrese, kao naručene se stvore neke ustaše da joj pritrče u pomoć.

 


- Imate ovde ispred sebe otkopanu grobnicu, pa utvrdite o kome se radi, pronađite bilo koji predmet, imate žicu, imate čaure kojima su likvidirani na samom licu mesta, teško je utvrditi ovde o kojoj se populaciji radi - "naivno" je primetio Medved. 

Koljači Srba


To su grobovi koljača i ubica koji su na najstrašnije načine klali Srbe i ako su oni njima heroji, to je poseban problem
Nikola Žutić, istoričar

 


Na drugoj strani, istoričar Nikola Žutić kaže da je ekshumacija ustaških vojnika nastavak hrvatske neonacističke politike koja se sprovodi otkako je Hrvatska postala samostalna država početkom devedesetih.


- Cilj im je potpuna rehabilitacija ustaša, kao što smanjuju broj srpskih žrtava u Jasenovcu, tako je i ovo prilog rehabilitaciji NDH. Žele da kažu da to nisu bili zločinci, nego da je to bila regularna hrvatska vojska, ustaše kao partijska vojska i domobrani kao regularna vojska. To su grobovi koljača i ubica koji su na najstrašnije načine klali Srbe i ako su oni njima heroji, to je poseban problem. Ovo nije iznenađenje, to ide linijom rehabilitacije NDH i oni će je na kraju napraviti pozitivnom, kao da to nije nikakva zločinačka država - podvlači Žutić.

(VIDEO) HRVATI IMAJU BOLEST MOZGA! Na HRT tvrde da je ustaški logor Jastrebarsko bio dom za siročad!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlah alija

pre 5 godina

Stvarno sramota bre pa neče valjda hrvati kao srbi da rehabiltuju zločince poput mihajlovića i nedića i kalabića

Penzioner

pre 5 godina

Neka komsije Hrvati, kopaju po proslosti, a mi Srbi da sledimo naseg predsednika Vucica i da krupnim koracimo "grabimo" ka buducnosti i uspehu nase ekonomije !!!!

Bojan

pre 5 godina

EU u koju slepo srljamo ima HR u svom clanstvu. Bruka i sramota. Ali najlepsi vic je sto mi nikada necemo biti clanica EU. Upravo u tome ce nas spreciti dve zemlje vodece clanice trenutno: Nemacka i Francuska. Zivi bili pa videli.

Marcco

pre 5 godina

Ustaše rade svašta ali u Hrvatskoj nije "rehabilitovan"np. Ante Pavelić već je u Srbiji rehabilitovan Draža Mihailović a priprema se čak i rehabilitacia Nedića. Stoka koja je pre svega ubijala Srbe i Jevreje se u sred Srbije rehabilituje. Ko je sledeći? Ljotić i ona njegova bagra koja je skupljala Srbije za streljanje i Jevreje za ubijanje na Starom Sajmištu, ukljućujući i dvanajstogodišnje djake Kragujevačke gimnazije.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija