• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2018

19:16

MILORAD PUPOVAC ODGOVORIO HRVATSKIM BRANITELJIMA: "Oluja" jeste bila zločin, u njoj je proterano 250.000 Srba!

Balkan

MILORAD PUPOVAC ODGOVORIO HRVATSKIM BRANITELJIMA: "Oluja" jeste bila zločin, u njoj je proterano 250.000 Srba!

Podeli vest

Predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj i poslanik u tamošnjoj skupštini Milorad Pupovac kaže da je vojna akcija "Oluja" bila egzodus i stradanje za više od 250.000 Srba iz Hrvatske

Pupovac je na konferenciji za medije jasno odgovorio hrvatskim braniteljima koji su ga prethodno napali zbog prisustva na obeležavanju Dana sećanja žrtvama 'Oluje' u Bačkoj Palanci. 

Moralna obaveza


"Broj onih koji su osuđeni za progon i sprečavanje povratka Srba na svoja ognjišta, a mogu stati na prste jedne ruke, nalaže mi da budem prisutan na komemorativnim skupovima žrtvama akcije Oluja"
Milorad Pupovac, predsednik SDSS

Pošto su mu tražili da se izjasni o 'Domovinskom ratu' i akciji 'Oluja', Pupovac je poručio da je vreme da se o nekim stvarima otvoreno priča.


- Broj onih koji su osuđeni, a mogu se izbrojati na prstu jedne ruke, i onih koji su odgovorni za progon i sprečavanje povratka Srba, uništavajući im imovinu i narušavajući im sigurnost, nalaže mi da budem prisutan na komemorativnim skupovima žrtvama akcije 'Oluja'.

- Srbi u Hrvatskoj su devedesetih godina prošlog veka već prošli kroz vreme kad su morali da daju izjave lojalnosti na trgovima i ulicama ili su ih popisivali u fabrikama i to nose kao najdublju traumu. Onima koji tu traumu žele da prodube i da pojačaju strahove moram da poručim da to neće moći! Akcija 'Oluja' bila je egzodus i stradanje više od 250.000 Srba iz Hrvatske i to je nešto od čega ne možemo pobeći - istakao je Pupovac.  

MILENKO JOVANOV
POTPREDSEDNIK SNS


Očigledno je Milorad Pupovac kriv što je živ i što je Srbin u Hrvatskoj. Zato i smeta braniteljima. Sve što su oni radili bilo je u cilju istrebljenja Srba.

 


Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, smatra da zahtev hrvatskih veterana Pupovcu predstavlja još jedan u nizu dokaza da je u Hrvatskoj u toku ustašizacija društva.


- Veterani i mnoge druge institucije izmišljaju laži kako je akcija 'Oluja' bila oslobodilački poduhvat. "Domovinski rat" je agresorski i osvajački rat, kojem je cilj bio stvaranje etnički čiste države i proterivanje srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta u Krajini i iz niza gradova u 

USTAŠE KIDIŠU NA PUPOVCA: Stvarni vladari Hrvatske, "branitelji", traže da se javno izjasni o akciji Oluja!

USTAŠKA POSLA! PUPOVAC JE ŽRTVA, PREKO NJEGA ŽELE DA RUŠE VLADU: Poznati hrvatski sociolog objasnio zašto su Srbi meta

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ALO

pre 5 godina

SRBI U HRVATSKOJ PESMOM SLAVE TUĐMANA?! Ako ne verujete, POGLEDAJTE DVAPUT ovaj snimak! (VIDEO)

ALO

pre 5 godina

SRBI U HRVATSKOJ PESMOM SLAVE TUĐMANA?! Ako ne verujete, POGLEDAJTE DVAPUT ovaj snimak! (VIDEO)

Haško

pre 5 godina

Dokaz iz Haga koji je oslobodio Gotovinu i ostale hrvatske generale za "etničko čišćenje" a lepo pokazje, kako je srpska vojska, sama pripremala, svoje civile za bežaniju i traktorijadu u kolone jer je plan bio da ih vodi na Kosovo da albanci ne postanu većina...VJEZBA BJEZANJA-Youtube www.youtube.com/watch?v=UYjh3aAvczc

Nile

pre 5 godina

Ti hrvatski branitelji su ti pobednici i odbranitelji i spasioci svoje zemlje a koji su za narednu godinu dobili povećanje budžeta za POLA MILIJARDE EVRA dok ti po Srbiji gubitnički borci štrajkali glađu jer nikoga nije briga šta uopšte postoje.....e sad ti piši šta hoćeš?

SRBOLOV

pre 5 godina

ČESI UHITILI PRIPADNIKA 'MARTIĆEVE MILICIJE' Hrvatski Srbin optužen za ratne zločine protiv civila na području Benkovca pao tijekom posjeta sinu

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija