• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

27.09.2018

09:36

EM USTAŠA, EM BOLESNIK! Tompson tuži urednike Srpskog narodnog veća, OPTUŽUJE IH DA LAŽU I DA FALSIFIKUJU podatke o napadima na Srbe!

Balkan

EM USTAŠA, EM BOLESNIK! Tompson tuži urednike Srpskog narodnog veća, OPTUŽUJE IH DA LAŽU I DA FALSIFIKUJU podatke o napadima na Srbe!

Podeli vest

Pevač Marko Perković Tompson, HOS-ov zapovednik Marko Skejo, bivši političar Zdravko Tomac i još sedam osoba podigli su privatne tužbe protiv Saše Miloševića i Tamare Opačić, urednika biltena Srpskog narodnog veća optužujući ih da lažu i falsifikuju podatke


Deo tog društva okupio se u sredu pred ulaznim vratima u Hrvatski sabor, ali nisu izazvali reakcije bilo koga, jer nikoga najave takvih tužbi više i ne interesuju.

Bilten SNV svake godine donosi godišnji pregled napada na Srbe u Hrvatskoj, a statistika ukazuje da je pritisaka, uvredljivih ispada i agresivnih napada nažalost sve više. U samom biltenu vrlo su precizno navedeni datumi i događaji koji mogu da se okvalifikuju kao napadi na Srbe, a te podatke koriste i ugledne svetske agencije specijalizovane za zaštitu ljudskih prava.

(VIDEO) HOĆE LI I ZA OVO VUČIĆ DA BUDE KRIV? Kolinda peva najstrašnije koljačke, ustaške pesme pred Hrvatima u Njujorku!

I upravo radi te istine, Tompson i drugovi su podneli tužbe.

- Zbog onoga što se godinama ponavlja u biltenu SNV, neovlašćeno i bez argumenata, u kontekstu mržnje, rasizma, šovinizma, neofašizma, kako se kvalifikuje čitav niz ljudi godinama, odlučili smo tome reći dosta. Ljude koji su preuzeli arbitražnu poziciju odlučili smo usmeriti nahrvatsku državu koja je jedina u ovoj zemlji ovlašćena za arbitriranje tih naziva i činjenica - poručili su predstavnici "desetorke" koja se obratila sudu tužbama.

Ispred Sabora su "grmeli" kako je bilten SNV poligon za širenje mržnje i pozivanje na nasilje, iako su u njemu, recimo, i fotografije krajnje šovinističkih grafita koji se protiv Srba ispisuju u gotovo svim hrvatskim gradovima.

- Bilten brani agresorske težnje u Hrvatskoj i svaka kritika koja je upućena smatra se napadom na srpsku zajednicu, nasiljem, pretnjom nasiljem, govorom mržnje i tome slično. Reč je o časnim ljudima koji su poznati hrvatskoj javnosti, koji iza sebe imaju vrlo kvalitetne radove, od naučnih do umetničkih, do političara koji su stvarali hrvatsku državu - rekao je advokat Mate Knezović.

ZA DOM NESPREMNI! Ovako je Vedrana Rudan objasnila zašto joj je dosta "drkanja na Tompsona"!

Treba podsetiti da je reč o veoma "uglednim" tekstovima iz grafita na koje bilten upozorava, gde je napis "Srbe na vrbe" samo najblaži oblik "književnog dela".

Tako je "desetorka" zaključila da "hrvatski intelektualci i hrvatski narod više ne smeju da ćute pred klevetama protiv njih", podneli su tužbe, ali se pred Saborom niko nije pridružio da ovu grupu podrži.

Milorad Pupovac u sredu je uputio oštru kritiku vođstvu Hrvatske televizije nakon što je emitovan prilog, a zatim vrlo kratak demanti, na tvrdnje da nije postojao dečji logor u Jastrebarskom, već da je reč o mestu opisanom kao odmaralište za decu. Pupovac podseća da su tamo ustaše ubile 400 dece.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kralj

pre 5 godina

Sud RH je presudio da Tomsonove Čavoglave ne mogu imati veze sa Ustašama jer su napravljene 92g u vreme velikosrpske agresije na RH a sada dižu tužbu pa ćemo videti kako će sid presuditi.....inače RH sud je sud i EU koja gg gleda šta radi i kako sudi i ako loše presudi ona će prva da regauje tako da ne trabaju Srbi?

ALO

pre 5 godina

Evo kako se radi po poglavlju 23 na putu za EU pa šta Srbija čeka da je CG prestigne?...Crna Gora isplatila 1,4 miliona evra žrtvama ratnih zločina devedesetih na njenoj teritoriji. Nadoknadu dobilo 220 hrvatskih i bosanskih zarobljenika iz zatvora "Morinj"...Novost.rs CG: Logorašima svaki cent

Niko

pre 5 godina

Pa zašto tužit kad je gubitničko četničko i velikosrpsko kukanje i kmečanja hrvatima samo muzika za uši od 95g....neka nikada ne stanu eto neka i decu uče da kukaju i kmeče ko Šešelj svog sina?

BRAVO

pre 5 godina

DOBIĆE TU TUŽBU 100% PA TO NAM JE SVIMA JASNO I TREBA DA SE STANE NA KRAJ VIŠE TOJ SRPSKOJ MRŽNJU I LAŽIMA I PROPAGANDI TAKO DA I SRBI TAMO MOGU VIŠE DA ŽIVE U MIRU!

bubasvaba

pre 5 godina

Ako je dim za odmor dece sto si isti takav ne napravite svojoj deci ili napravite isti za sebe jer vasa deca nisu mogla da biraju ko ce im biti tatai mama ,pa ipak napravite takav dom za sebe i odmarajte svoje gresne duse.

Vlah alija

pre 5 godina

Moraju da falsifikuju zločine da bi ublažili ljagu zbog zločina na ovćarama srebrenici prijedoru višegradu manjači itd

Glina

pre 5 godina

Bilo je i vreme više a možda se baš zato priča da Pupi odlazi iz politike ko i Jakovčić koji mu je branio koncert u Puli jer to ne može više niko posle presude hrvatskog suda koji je i Evropski sud....a za srpsko laganje znamo da samo laž Srbina spasava ali opet je lepo kad nekada tako moćna srpska propaganda sada ima samo kukanje i grafite i sličice srpskog porodičnog stabla a ne više sve od Virovitice do Karlobaga ko ni "vekovno srpsko more"...

ALO

pre 5 godina

On je jednu bitku na sudu dobio i više niko živ ne može da mu zabrani Čavoglave pa ni FIFA nije u Rusiji kaznila hrvatske nogometaše(fudbaleri su englizam) šta su cepali Čvaoglave u svlačionici posle pobede nad Argentinom pa tu je sve bilo jasno i zato ga napadaju kukavice po medijima još više ali ih je uvek divno čuti a za ovu tužbu svi sve znamo pa šta je drugo preostalo Srbima posle 95g nego širenje mržnje?

Net

pre 5 godina

HRVATSKA UDRUGA BENEDIKT: DANAS u Zagrebu: Film i knjiga Romana Ljeljaka “MIT O JASENOVCU”

Pera kaže

pre 5 godina

Em ustaša, em budala, em hrvat, em nacista. Sačuvaj nas Bože gladi, kuge i hrvata. Amin

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)
Ljubav

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)

Melanija Tramp proslaviće 26. aprila 54. rođendan. Kada bi se njen život pretočio u filmsku priču, bila bi to veoma uzbudljiva drama, sa primesama komedije, a nekada i tragedije. Neki bi rekli da tu ima i horor elemenata. Jedni smatraju da se odlično udala, drugi da nije mogla gore da izabere i da je nesrećna u braku u kojem ostaje samo zbog novca.

25.04.2024

15:30

Džet set

Srbija