• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

29.09.2018

08:35

SLOMIO SE! Mladi vaterpolista iz Crne Gore priznao da je BRUTALNO ISKASAPIO UKRAJINSKU MILIONERKU!

Balkan

SLOMIO SE! Mladi vaterpolista iz Crne Gore priznao da je BRUTALNO ISKASAPIO UKRAJINSKU MILIONERKU!

Podeli vest

Arsenije Stanović (22) iz Tivta, optužen da je na podmukao način ubio Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu (30), ukoliko se potvrdi optužnica, na glavnom pretresu će priznati zločin

Ovo je rekao Stanovićev advokat Zoran Piperović, nakon održanog ročišta radi ispitivanja i ocene zakonitosti i opravdanosti optužnice.

Na pitanje novinara da nema nikakve dileme da je on počinio zločin, samo ostaje pitanje da se razjasni pod kojim okolnostima, branilac je kazao.

- Tako je - naveo je Piperović.

PRETUKAO JE PAJSEROM, PA IZBO NOŽEM! U Tirani uhapšen bivši vaterpolista osumnjičen za ubistvo UKRAJINSKE MILIONERKE U CRNOJ GORI!

Viši državni tužilac Željko Tomković, zastupnik optužnice, ostao je kod navoda da je okrivljeni Stanović počinio krivično delo ubistvo i predložio sudu da je potvrdi.

Branilac okrivljenog advokat Zoran Piperović rekao je da nema primedbi, dok će se o dokazima izasniti na glavnom pretresu.

Foto: facebook

"Policijsko - tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A.S. 11.05.2018. došao u stan koji je A.L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predelu glave i tela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predelu potiljačnog dela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično delo, A.S. se udaljio sa lica mesta", saopšteno je tada iz policije.

Od konobarice do milionerke

Ukrajinka Anastasija Lašmanova, čije telo je pronađeno sa vidljivim ubodnim ranama u petak 11. maja u Kotoru, u stanu u Dobroti u kojem je boravila, došla je u Crnu Goru pre nekoliko godina, i to sa ruskim pasošem. Prema pisanju tamošnjih medija u ovoj zemlji prvobitno je radila kao konobarica. Međutim, postavlja se pitanje kako je u roku od par godina atraktivna Lašmanova postala veoma uspešna biznismenka sa imovinom koja, prema pisanju ruskih i ukrajinskih portala, vredi čak 105 miliona evra.

Foto: instagram

Telo Anastasije Lašmanove pronašla je njena prijateljica, u luksuznom stanu u Dobroti u kojem je Lašmanova boravila.

Među najbogatijim Ukrajincima

Iza Lašmanove ostala je njena imovina u Crnoj Gori, koja se procenjuje na 105 miliona evra, što je činilo jednom od najbogatijih državljana Ukrajine. Ona je bila direktorka nekoliko kompanija, među kojima je i "Sea Trade" koja je kupila hotel "Mimoza" pre dve godine, koji se nalazi u centru Tivta.

Pored toga, kompanije Lašmanove su gradile nove hotele na Balkanu, piše portal "Fort-russ".

Njene kompanije su iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta nedelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.

Iza nje stoji ruski biznismen?

Misterija je kako je devojka iz Ukrajine, koja je u Crnu Goru došla pre nekoliko godina sa ruskim pasošem i konobarisala za život, postala upletena u rusko preduzetništvo na crnogorskom primorju.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, iza firme "Mimoza Group" stoji ruski biznismen Valerij Zadorin koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije "Aroma". On je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu, koja takođe nosi ime Aroma.

Anastasija Lašmanova u Crnoj Gori bila je poznata i na "ženskim sajtovima", gde je veličan njen stil i pisano da je oličenje elegancije i ekstagavancije.

Foto: instagram

- Ona jednostavno uvek izgleda kao da udiše, jede i pije modu. Anastasija kao pravi hedonista uživa u životu, ali je i veliki radoholik i perfekcionista, kod kojeg je svaki detalj doveden do savršenstva - napisano je o Ukrajinki.

Prema saznanjima CdM-a ubica je tupim predmetom više puta udarao po glavi, a zatim je nekoliko puta uboo oštrim predmetom.

"Stan u kome je ubijena Ukrajinka bio je ispreturan, a krvi je bilo na sve strane", rekli su iz policije.

Kako se tada pisalo, policajci su rekli da su u stanu zatekli užasan prizor kakav dugo nisu videli, da je telo i lice milionerke bilo gotovo unakaženo.

Za ovaj zločin odmah je bio osumnjičen Anastasijin dečko, Arsenije Stanović, kome se nakon ubistva izgubio svaki trag. Policija je nedeljama tragala za mladim vaterpolistom čiji je otac bio zaposlen na granici i za kog se ispostavilo da mu je omogućio bekstvo u Albaniju. Mladić je posle nekoliko nedelja ipak uhapšen i priznao je zločin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cece

pre 5 godina

Ovo neodoljivo podseća na ubistvo pevačice iz Borče.Mozda bi mu trebalo postaviti dodatna pitanja i uzeti DNK.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija