• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2018

10:02

DANAS svečano otvorena bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu: Bez Vučića, na Dodikovu molbu

Balkan

DANAS svečano otvorena bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu: Bez Vučića, na Dodikovu molbu

Podeli vest

U Istočnom, srpskom delu Sarajeva danas je svečano otvorena bolnica "Srbija", u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona KM

Svečanosti je trebalo da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali je odložio posetu Istočnom Sarajevu na molbu predsednika Dodika, zbog optužbi predstavnika međunarodne zajednice i nekih srpskih političara iz BiH da se Beograd meša u izbore u toj državi.

Osimi opšti izbori u BiH od kraja rata biće održani u nedelju, 7. oktobra.

Novoizgrađeni bolnički kompleks otvorio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u prisustvu predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića i premijerke Željke Cvijanović.


Otvaranju prisustvuje i delegacija Srbije u kojoj su izaslanik predsednika Nebojša Stefanović, koji je i potpredsednik vlade, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Ðorđević.

Predsednik Dodik je povodom otvaranja novog objekta rekao je da se izgradnjom bolnice "Srbija" zaokružuje period ogromnih napora uloženih kako bi Istočno Sarajevo rešilo gotovo sva vitalna pitanja infrastrukturnog karaktera.

Podsetio je na veliku pomoć Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, rekavši da je sredstvima Vlade Srbije realizovano više projekata širom Republike.

Istakao je da mu je žao što Vučić danas nije u Istočnom Sarajevu.

Izaslanik predsednika Srbije Nebojša Stefanović pročitao je pismo koje je srpski predsednik Aleksandar Vučić uputio predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Stefanović je nakon toga rekao je da je Srbija nersakidivo vezana sa Republikom Srpskom .

- 21 milion evra smo uložili u Republiku Srpsku i to nije pretnja nikome. Ona pokazuje da brinemo o građanima Srpske - istakao je on i zahvalio predsedniku Srpske na inicijativi da nova bolnica nosi ime Srbija".

Premijerka Srpske Željka Cvijanović izrazila je ponos uspešnim završetkom ovog projekta.

-  Uspeli smo opet, kao i mnogo puta do sada, i pokazali da radimo, gradimo i razvijamo Republiku Srpsku - istakla je ona i dodala da će bolnica "Srbija", kao savremena zdravstvena ustanova, služiti građanima i omogućiti zdravstevnim radnicima da rade u mnogo boljim uslovima.


Cvijanovićeva je zahvalila svima koji su verovali, ali i onima koji nisu verovali u ovaj projekat, istakavši da je najbitnije da je nova bolnica izgrađena.

Premijerka Srpske je naglasila da veruje u jaku Republiku Srpsku.

- Ne postoji mesto u našoj republici gde se ne gradi neki kapitalni projekat i to poakazuje našu snagu - rekla je ona i poručila građanima da je nova bolnica zajednički projekat njih i vlasti.


Ona je istakla da je Istočno Sarajevo strateški važno za Srpsku.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da su zaposleni u staroj bolnici heroji, jer su uprkos teškim uslovima rada, pružali uvijek dobre zdravstvene usluge.

- Nadam se da će ova regija sa ovim novim objektom imati najbolju zdravstvenu uslugu - rekao je Čubrilović.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je naziv bolnice izraz zahvalnosti Srbiji za pruženu podršku.

- Na primeru ove bolnice vidi se naše znanje, upornost i sposobnost da realizujemo misuju predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijerke Željke Cvijanović o stavarnju bolje budućnosti za Srpsku - rekao je Bogdanić obraćajući se prisutnima.

 

VUČIĆ PISAO DODIKU: Jasno je, Srbi su uvek dežurni krivci, A NAPADI NA SRBIJU NISU NIKAKVA NOVOST!

U izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu uloženo je više od 54 miliona KM. Sagrađena je po najvišim evropskim standardima, pre predviđenog roka, i savremeno je opremljena.

Bolnica je naziv dobila u znak zahvalnosti Srbiji za lečenje građana sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.

Ova zdravstvena ustanova povezana je sa prethodno izgrađenim i opremljenim ambulantnim dijelom-Poliklinikom i čini kompleks od oko 15.000 metara kvadratnih, sa oko 210 bolničkih kreveta.

Nova bolnica podeljena je na funkcionalni i stacionarni deo i raspolaže sa svim medicinskim specijalističkim službama, kao što su ođeljenje neurologije, onkologije, oftalmologije, odeljenje za bolesti uha, grla i nosa, pulomologije, urologije, interno odeljenje, odeljenje nefrologije, pedijatrije, hirurgije, ginekologije, kao i porodilšte sa odeljenje neonatologije.

Nova bolnica ima i odelenja intenzivne i poluintenzivne nege, kao i centralnu laboratoriju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Helena

pre 5 godina

Ето, неће отићи Вучић да не буде да се мешамо и утичемо ... али опет ће се наћи неко да нас оптужи да смо се мешали, да смо криви... јер за све оно што се дешава а није по вољи западних моћника - крива је Србија, Вучић... Путин...

Jelena

pre 5 godina

Nema potrebe za ovakvim stvarima. Dobar odnos izmedju Vucica i Dodika je samo stvar dobrih odnosa Srbije i Srpske i to ne bi trebalo nekome da smeta,a narocito srpskim pripadnicima.

Igor

pre 5 godina

Dobra stvar je sto se otvara bolnica, jos bolja sto ce biti nazvana Srbija, jedino je steta sto uz Dodika nece prisustvovati i Vucic. Ali mozda je tako i bolje, da ga ne bi napadali kako je uticao na izbore u BiH

Ivan

pre 5 godina

Bez obzira što Vučić neće prisustvovati otvaranju bolnice, ostaje naziv koji nas spaja - Srbija

Sara

pre 5 godina

Srbija se ne mesa u unurasnje stvari drugih drzava, vec iskljucivo pruza pomoc i podrsku korz izgradnju vrtica,skola i bolncia, svojim sunarodnicima.

milan

pre 5 godina

Nas Predsednik Vucic odlicno zna sta treba raditi za dobro Srbije.

milan

pre 5 godina

Vrlo znacajna investicija i odlicna odluka naseg predsednika Vucica.

nemanja

pre 5 godina

Nebi trebao nikomeda smeta njihov dobar odnos.

Djole

pre 5 godina

Savremena bolnica sa kojom gradjani BiH puno dobijaju. Sve pohvale.

Nekson

pre 5 godina

Vucic kao da je bio tamo, ispostovao je molbu, a odnosi izmedju dve zemlje su sve bolji i bolji!

Leki

pre 5 godina

Nije mi jasno zasto im smeta prijateljstvo Srbije i Srpske. Mi smo i uvek cemo biti prijatelji i rod.

Roby

pre 5 godina

Vucicu je bilo mesto tamo ali je razum prevagnuo.Boj se ne bije jedan dan i na jednoj lokaciji.

Fudbaler

pre 5 godina

Dodik i Vučić treba da unaprede dobre odnose. BiH I Srbija treba da grade dobre bilateralne kako bi mogli da ostvare saradnju. Srbija postaje lider I regionu a pomaže svim drugim državama da ekonomski ojačaju.

mara

pre 5 godina

Smatram da dobar odnos dve zemlje ne bi trebao nikome da smeta

zuto

pre 5 godina

Ispostovao jemolbu iako mu je mesto bilo danas tamo.

Jelena

pre 5 godina

Bez obzira što predsednik Vučić nije prisustvovao ovom događaju, on je svakako bitan za Srbiju. Ukazana nam je čast od strane Republike Srpske. Sve pohvale za to!

dac

pre 5 godina

Svaka cast predsedniku na mudroj odluci sto nije otisao u Sarajevo na otvaranje bolnice jer bi to prokomentarisali mesanje u izbore u BiH.

Tunja

pre 5 godina

Savremena bolnica svaka cast sto ste je izgradili a precednik ko da je tamo bio.

Ana

pre 5 godina

Ovom novootvorenom bolnicom gradjani cele BiH su mnogo dobili.

Nino

pre 5 godina

Srbi u Bosni zaslužuju i moraju da zahtevaju ravnopravan status kao i Bošnjaci. Dobro je da je ova bolnica napravljena.

Toreador

pre 5 godina

Ova bolnica je znak da Srbija misli na svoj narod gde god da se on nalazio.

Miki

pre 5 godina

Ovo je velika stvar za sve Srbe iz Istočnog Sarajeva. Srbija nikada neće zaboraviti na njih.

jak

pre 5 godina

Savremena bolnica sa kojom gradjani BiH puno dobijaju.

Drakce

pre 5 godina

Predsednik ne zeli da podize tenziju. Uvek je radio u interesu Srpskog naroda.

dule

pre 5 godina

To puno znači za stanovnike Istočnog Sarajeva

jana

pre 5 godina

Dobro jen da Vučić nije otišao u Sarajevo, optužili bi ga da se meša u izbore

Govedarica

pre 5 godina

Bolnica je uvek dobrodošla i potreba svakog društva.

Vladimir

pre 5 godina

Bolnice i skole obecavaju sigurnu buducnost.

Milan

pre 5 godina

Ulaganje u zdravstvo nikome ne može da naškodi. A ko ce otvoriti bolnicu stvarno je nebitno i lose je sto su politicki ovaj dogadjaj iskoristili da se obracunavaju sa Dodikom.

Vesna

pre 5 godina

Sve pohvale. Bolnica ce puno znaciti za gradjane R. Srpske.

Mile

pre 5 godina

Odnosi dve zemlje su sve bolji kao i saradnja. Mi smo jedan bratski narod.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija