• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nezavisne

07.10.2018

22:03 >> 11:38

(UŽIVO) IZBORI U REPUBLICI SRPSKOJ I BiH: Stižu prvi rezultati, Dodik ubedljivo vodi

Balkan

(UŽIVO) IZBORI U REPUBLICI SRPSKOJ I BiH: Stižu prvi rezultati, Dodik ubedljivo vodi

Podeli vest

U BiH i Republici Srpskoj biračka mesta otvorena su u 7 sati, a građani su mogli da ispune svoju dužnost i da glasaju sve do 19 časova. Glasači će danas izabrati 518 funkcionera koji bi na funkcijama trebalo da budu u naredne četiri godine

23:20 PDP: Dodik prešao u vođstvo 

 Prema poslednjim podacima PDP-a, članice Saveza za pobjede, Milorad Dodik jje prešao u vođstvo u odnosu na Mladena Ivanića sa 1.700 glasova birača.
 

22:30 Rezultati na osnovu obrađenog 71 odsto uzorka:

Mirjana Popovic 1.7%
Mladen Ivanic 43.1%
Milorad Dodik 53.7%
Gojko Klickovic 1.5%

Mirsad Hadzikadic 9.2%
Fahrudin Radoncic 12.6%
Senad Sepic 5.4%
Sefik Dzaferovic 38.4%
Denis Becirovic 32.8%
Aner Jerlagic 1.7%


Jerko Ivankovic 1.6%
Dragan Covic 35.7%
Borisa Falatar 3.6%
Diana Zelenka 5.9%
Zeljko Komsic 53.2%

21:30 Vučićević: Od ovih izbora zavisi hoće li opstati Republika Srpska

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, rekao je da su ovo sudbonosni izbori za Republiku Srpsku.

Foto: printscreen

 

- Od ovih izbora zavisi hoće li opstati Republika Srpska kao entitet, onako kako je definisano u Dejtonu, kao ozbiljno organizovan deo, sa ozbiljnim ovlašćenjima u okviru BiH, ili će biti samo jedan administrativni region koji se neće pitati ništa i neće imati nikakva ovlaščenja. Vidimo svi da i jedni i drugi proglašavaju pobedu - kazao je Vučićević.

Kako dodaje, podaci i rezultati sa terena govore o ne toliko tesnoj, već o relaksiranoj pobedi Milorada Dodika i njegovih kandidata.

- U poslednje veče pred predizbornu ćutnju, u petak uveče, videli smo u Banjaluci i Bjeljini ono što smo mogli da vidimo uoči 5. oktobra. Dakle, videli smo i stisnutu pesnicu i neku satanizaciju članova porodice Dodik. Bilo je tu puno laži, izmišljotina, puno zloupotreba ljudskih nesreća, sve u cilju da se na najgori mogući način osvoji vlast - izjavio je Vučićević.

20:58 - Na osnovu 39 odsto Milorad Dodik vodi sa 57 odsto glasova, Ivanić 43 odsto, saopšteno je SNSD.

20:51 - U Dobrljinu Dodik vodi sa 373 glasa.

20: 29 – Kovačević: Uskoro ćemo proglasiti Dodikovu pobjedu

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, kaže da je prebrojano 10 odsto glasova.

– Za Dodika je glasalo 58 odsto birača i vjerujemo da će se taj trend nastaviti. Uskoro ćemo proglasiti njegovu pobjedu u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH – rekao je on.

20:27 Dodik ubedljiv i u Prijedoru

Prema navodima medija, Dodik ubedljivo vodi i u Prijedoru.

20:26 Prvo oglašavanje iz štaba SNSD

Portparol SNSD se nada vrlo skorom proglašenju pobede.

- Mi očekujemo da će rukovodstvo naše stranke biti vrlo brzo u štabu. Ljudi koji su prethodne četiri godine vredno radili, večeras žele da proslave pobedu.

On je dodao da se glasovi brzo prebrajaju, te da se novim rezultatima nada uskoro.

20:15 Dodik vodi sa 65 odsto glasova

Prema saznanjima Srpskainfo, u izborni štab SNSD su stigli podaci sa sedam odsto obrađenih biračkih mesta, a prema tim podacima Milorad Dodik vodi sa 4.000 glasova razlike u odnosu na Mladena Ivanića. Kada je u pitanju grad Banjaluka u pitanju, 65 odsto ima Dodik, a Ivanić 33 odsto.

20:12 Prvi rezultati glasanja

Prema navodima medija, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) odneo je ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima, zatim za člana Predsedništva BiH i predsednika Republike Srpske.

Kako se navodi, stranka na čijem je Dodik čelu sama ima više od 30 odsto glasova. Podaci su zasnovani na uzorku iz Banjaluke.

20:09  Krstić: Najbitnije je da su izbori protekli u redu! Kampanja bila vrlo oštra!

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, rekao je za TV Pink da je značajno što je današnji izborni dan protekao u miru.

Foto: printscreen

Tekst potpisa

- Najbitnije je da su izbori protekli u redu i da su građani mogli da izraze svoju političku volju. Sama kampanja bila je vrlo oštra, vruća i ponekad se išlo udarcima ispod pupka, bilo je teških reči, zloupotreba, raznih stvari koje su neprilične za izbore - kazao je Krstić.

 

20:00 U Banjaluci glasalo više od 60 odsto birača

Prema podacima Partije demokratskog progresa (PDP) u glavnom gradu RS Banjaluci zabeležena je izlaznost veća od 60 odsto.

 

 

 

19:46 U Ambasadi BiH u Beogradu glasalo 36 od 60 upisanih birača

Na biračkom mestu u Ambasadi BiH u Beogradu, jedinom u Srbiji za glasanje na opštim izborima u BiH, glasalo je 36 od ukupno 60 registrovanih birača, rekla je predsednica izborne komisije na ovom biračkom mestu Mirjana Ostojić.

Ostojić je u izjavi za Srnu navela da je današnje glasanje proteklo mirno i bez incidenata, a biračko mesto zatvoreno je u 19:00 sati.

19:00 Zatvorena su birališta!

Tačno u 19 sati zatvorena su birališta širom Bosne i Hercegovine. Na više od 6.000 biračkih mesta građani su birali novu vlast. Centralna izborna komisija BiH zvanične rezultate će saopšiti iza ponoći, ali se prethodno očekuju preliminarni rezultati Opših izbora 2018.

17: 05 Izlaznost do 17 časova

Prema navodima Predsednika Centralne izborne komisije BiH Branka Petrića izlaznost do 17 časova iznosila je 37,21 odsto, što je 0,60 odsto više u odnosu na vreme prošlih opštih izbora.

Prema njegovim rečima, od navedenog broja glasača 41,81 odsto glasalo je u Republici Srpskoj.

17:00 U Mostaru više glasača, nego na prethodnim izborima

Na biralištima na području Grada Mostara do 15 sati 34.028 glasača obavilo je svoju građansku dužnosti ili nešto više od 34 odsto registrovanih birača.

U odnosu na prethodni izborni ciklus, zabeležena je nešto veća izlaznost. Tada je, na opštim izborima iz 2014. godine do 15 sati glasalo 32.301 osoba.

16:15 - Do 15 časova u Trebinju je na birališta izašlo 49 odsto  birača

Prema ovom preseku, najveća izlaznost je na biračkom mestu 10, u Mesnoj zajednici Gorica, saopšteno je iz Gradske izborne komisije Trebinje.

16:00 -  Izlaznost birača do 15 časova

Na području Zvornika do 15 časova glasalo je 20 304 birača, odnosno 40,38 odsto od ukupno upisanih u birački spisak.

Na području Prijedora glasalo je 27.048 glasača ili 32,38 odsto. U Trebinju 49 odsto upisanih birača, u opštini Pale 49,74 odsto, u Istočnom Novom Sarajevu 49,79 odsto, u Bijeljini 39,71 odsto.

13:32 - Pijani dolaze na glasanje

Jedan muškarac napravio je manji incident na jednom biračkom mestu u Banjaluci, pošto je došao pijan na glasanje. Nemili događaj desio se nešto pre 8 časova, a morala je da interveniše i policija.

13:24 - Bakir krši izbornu tišinu

U blizini biračkog mesta u sarajevskom naselju Jezero uočena su brojna obeležja SDA. Naime, kako javljaju lokalni mediji, čitaoci im šalju fotografije na kojima se jasno vidi da je ugostiteljski objekat u blizini biračkog mesta u OŠ "Nafija Sarajlić" oblepljen posterima Bakirove supruge Sebije Izetbegović, a na ovom restoranu su postavljene i istaknute zastave.

Podsetmimo, prema Izbornom zakonu, obeležja stranaka se ne mogu postavljati blizu biračkog mesta u krugu od 50 metara.

13:15 - Glasao i Bakir

Predsednik SDA Bakir Izetbegović glasao je danas sa suprugom Sebijom koja je kandidat za Parlament FBiH.

On je rekao posle glasanja da se ta stranka nada dobrom rezultatu i da će moći da formira koalicije koje će povući zemlju napred.

- Takmičili smo se se ovih dana među sobom, sada je vreme da se takmičimo u dobru, ko će više dobra uraditi za BiH - kazao je Izetbegović.

12:40 - Skinuo gaće na biračkom mestu!

Prava drama odigrala se jutros na jednom biračkom mestu u Mostaru, kada je muškarac, nakon verbalnog napada na posmatrače, počeo da se skida go! 

Foto: printscreen/bljesak.info/

Na izbornom mestu 152-A-011 u Desetoj osnovnoj školi u Mostaru muškarac je posmatračima prigovarao i vređao ih te je naposletku skinuo pantalone. Posmatrači i članovi biračkog odbora pozvali su policiju da identifikuje muškarca. Pošto je odbio legitimisanje, uhapsila ga je interventa policija. 

12.15 - Izlaznost do 11h

Bijeljina 18%, Srebrenica 16%, Banjaluka 17,8%

12:14 MUP RS demantovao bosanske medije

Iz MUP RS stiglo je obaveštenje da nije istina da je na biračko mesto u Doboju bačen suzavac 

12:08 - Dodik glasao u Laktašima

Predsednik RS Milorad Dodik oko podneva glasao u Laktašima

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

12.07 - Izlaznost 11,41 odsto do 11 časova

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Branko Petrić izjavio je danas da je izlaznost do 11 časova na biračkim mestima u BiH 11,41 odsto, što je za oko tri odsto manje nego pre četiri godine u istom periodu.

12.02 - Bačen suzavac u Doboju, prekinuto glasanje

Dario Jovanović, direktor Koalicije "Pod lupom", rekao je na pres-konferenciji da je na jednom biračkom mestu u Doboju, u jednoj osnovnoj školi, bačen suzavac i da je zbog tog događaja izborni proces na ovom mestu prekinut.

Slučaj je prijavljen svim nadležnim institucijama uključujući i policiju.

11.59 - MUP Republike Srpske: Do sada zabeležena dva incidenta

Bezbednost na glasačkim mestima, kao i na području cele Republike Srpske je stabilna i bez vec"ih narušavanja javnog reda i mira, a do sada su zabeležena dva incidenta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

11:50 - Čović glasao u Mostaru

Dragan Čović, kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH za člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, glasao je u Mostaru.

- Nakon ponoći ćemo imati jasnu novu poruku svih stanovnika BiH da žele jedan brzi napredak u Evropskoj uniji, da žele BiH koja će se vrlo brzo transformisati u jedno moderno i racionalno uređeno društvo, društvo u kojem će tri konstitutivna naroda do kraja biti ustavna i jednakopravna - kazao je Čović.

Foto: Tanjug/AP

11:45 - Građani očekuju korektne izbore i pobedu najboljih

Građani Republike Srpske očekuju da izbori u BiH prođu u korektnoj i mirnoj atmosferi kao i da pobede najbolji kandidati.

- Očekujemo korektne izbore, da pobedi najbolji - rekao je jedan od anketiranih građana na biračkom mestu Starčevci.

11:32 - Članovi odbora dolazili u majicama "Pravda za Davida"

Foto: Tanjug/AP

Kako se saznaje, u Republici Srpskoj se kasnilo sa otvaranjem oko 200 biračkih mesta, od čega je oko 100 u Banjaluci. Kako saznajemo, razlog za kašnjenje jeste dosta članova biračkih odbora došlo u majicama "Pravda za Davida".

11:15 - 66 kritičnih situacija

Koalicija za slobodne i poštene izbore ''Pod lupom'', koja sprovodi građansko, nestranačko posmatranje izbora 2018 u BiH danas na terenu ima oko 4.000 posmatrača na 70 posto biračkih mesta i 62 mobilna tima, te posmatrače u 143 lokalne izborne komisije koji zajedno prate tok izbornog dana. Iz ove nevladine organizacije dat je presek stanja zabiležen do osam sati.

Izborni dan je, navode, na većini biračkih mesta započeo bez većih nepravilnosti ali sa brojnim tehničkim nedostacima.

Velika većina posmatrača "Pod lupom" nesmetano je pristupila biračkim mestima, dok je nekoliko desetaka biračkih odbora odbilo da registruje posmatrače Koalicije zbog neadekvatne komunikacije s lokalnim izbornim komisijama.

"Ukupno do osam sati zabeleženo je 66 kritičnih situacija od kojih se 45 odnosi na zabranu ulaska posmatrača na biračka mestima i udaljavanje sa biračkih mesta nastalih zbog nedostatka komunikacije između različitiha nivoa izborne administracije. Glasanje je prekinuto na jednom biračkom mestu u Doboju zbog već popunjenih glasačkih listića", navode iz Koalicije, a prenosi Klix.ba.

Foto: Tanjug

11.10 - Glasala Željka Cvijanović

Premijerka Republike Srpske i kandidatkinja za predsednicu RS-a Željka Cvijanović glasala je danas u Javnoj ustanovi Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci.

Nakon glasanja Cvijanović je izjavila kako očekuje pojedinačnu pobedu svakog kandidata.

- Jako sam ponosna, ovo je dan demokratije. Obavila sam svoju građansku dužnost i očekujem ubedljivu pobedu kandidata i najveći broj glasova - kazala je Cvijanović i dodala da građani žele mir, prosperitet i razvoj te da je to nova politika kojom se vode.

10.50 - Ivanić glasao u Banjaluci

Kandidat za člana Predsedništva u BiH Mladen Ivanić glasao je u Banjaluci i izrazio je nadu nakon glasanja da će danas biti praznik demokratije.

- Nadam se da će izaći mnogo ljudi da glasa, da iskoristi pravo i da spreči nekog dugog da u njegovo ime odluči - poručio je on.

10.45 - Predsednik biračkog odbora glasačima davao po dva listića?

Tokom glasanja u Brzači kod Goražda član odbora prijavio je predsednika biračkog odbora da je nekolicini glasača dao po dva listića za glasanje. U Gradskoj izbornoj komisiji su rekli da su kontaktirali posmatrače na ovom glasačkom mestu i da im je rečeno da su dva listića data jednoj osobi i da je, nakon što je uočena, greška ispravljena i listić vraćen.

10.10 - Poznati pevač kandidat za poslanika Republike Srpske

Pokret demokratske akcije (PDA) visoko na svojoj listi kandidata za Narodnu skupštinu Republike Srpske postavila je folk pevača Halida Muslimovića.

Ambasada BiH u Beogradu otvorila jedino biračko mesto u Srbiji

 

Biračko mesto u Ambasadi BiH u Beogradu, jedino u Srbiji za glasanje na opštim izborima u BiH, otvoreno je u 7.00 sati, potvrdila je predsednica izborne komisije na ovom biračkom meestu Mirjana Ostojić.

Ona je rekla novinarima da je na biračkom mestu u Diplomatsko-konzularnom predstavništvu Beograd registrovano 60 glasača za glasanje u odsustvu. Ostojićeva je rekla da će ovo izborno meesto biti otvoreno do 19.00 sati, a nakon završetka glasanja koverte sa glasovima se šalju Ministarstvu inostranih poslova BiH i dalje prema Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) u Sarajevu. Podatke o izlaznosti na ovom biračkom mestu će slati CIK-u u 11.00, 15.00 i u 19.00 sati. Glasači su se prijavljivali putem internet stranice CIK-a do 24. jula.

10.00 - Prijavljen pokušaj prevare na biračkom mestu u Vranićima

Na biračkom mestu u Vranićima jedan od građana prijavljen je za pokušaj prevare. Obavešteni su Gradska izborna komisija i policija, koja, prema rečima šefa kabineta Ureda komesara policije Emka Rizvanovića, provodi istražne radnje.

10.00 - CIK: Pojedina biračka mesta u BiH nisu otvorena tačno u 7 sati

Pojedina biračka mesta u BiH nisu otvorena tačno u 7.00 sati, a razlozi su identični kao što je uobičajeno i dosad bilo na svim izborima koji su održani u BiH, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. Negde, kako se navodi, nisu na vreme izvršene pripreme za otvaranje biračkog mesta ili član nije došao zbog bolesti, pa je pozvan drugi. Na nekim mestima nisu imali ključ ili nije bilo struje, a negde su kasnili članovi biračkog odbora.

Negde su se ponovo prebrojavali glasački listići na zahtev posmatrača, a bilo je posmatrača iz istih subjekata u isto vreme. U Tešnju je policija pregledala biračko mesto, naveo je CIK BiH, prenosi Fena. Kašnjenje u otvaranju biračkog mesta 15 do 30 minuta zabeleženo je u Velikoj Kladuši na četiri biračka mesta, Cazinu sedam, Bihaću 15, Gradiški osam i Brčkom sedam.

U saopštenju CIK-a se navodi da je u Banjaluci kašnjenje bilo na oko 100 biračkih mesta 10-15 minuta iz tehničkih razloga i u međuvremenu je sve rešeno.

09.56 - Za krađu glasova predviđena kazna zatvora

Saopšteno i koje su sankcije za one koji pokušaju da manipulišu s izbornom voljom građana. One se po sadašnjoj zakonskoj regulativi kreću od minimalne novčane kazne u iznosu od 200 KM za članove biračkih odbora na kojima je utvrđena izborna krađa, do maksimalnih 1.000 maraka. Međutim, u svim slučajevima utvrđenih težih izbornih prekršaja i pokušaja prekrajanja volje građana članovima biračkih odbora koji učestvuju u prevarama prijete i krivične prijave, odnosno zatvorske kazne.

09.45 - Intervenisala policija na biračkom mestu u Sarajevu, čovek bio nestrpljiv da glasa

Sarajevska policija je rano jutros u opštini Novi Grad, tačnije u OŠ ''Meša Selimović'', imala manju intervenciju. Jedan od birača je napravio mali incident nakon što je želeo da uđe u biračko mesto prije negovog otvaranja, a na molbu članova biračkog odbora da se udalji, odbio je.

07.56 - Zbog izbora zabrana prevoza eksplozivnih materija

Zbog održavanja Opštih izbora u BIH na teritoriji te države danas će biti zabranjen prevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti.

Na glasačkim listićima nalazi se 128 političkih subjekata, od toga 58 političkih stranaka, 36 koalicija i 34 nezavisna kandidata.

U odnosu na zadnje opšte izbore, održane 2014. godine, ove godine je 30 političkih subjekata više. Za izbore su overene ukupno 804 liste sa 7.497 kandidata i 73 kandidatske liste za dodelu kompenzacijskih mandata, a na kojima se nalaze 842 kandidata.

Predizborna tišna počela je juče (subota od sedam časova ujutro) i trajaće do nedelje, 7. oktobra, u 19 časova, a u tom periodu zabranje su sve političke aktivnosti. Centralna izborna komisija (CIK) BiH prve izborne rezultate objaviće na dan izbora oko ponoći.

Foto: Tanjug/AP

Danas na opštim izborima biraju se tri člana Predsedništva BiH, predsednik i dva potpredsednika Republike Srpske, zatim 42 poslanika parlamenta BiH, od čega 28 iz Federacije BiH i 14 iz Republike Srpske, 83 poslanika Narodne skupštine Republike Srpske i 98 iz Parlamenta Federacije BiH. Takođe, građani će birati i 289 poslanika u 10 kantonalnih skupština.

- Svi birači su dužni da na glasačkom mestu imaju jedan identifikacioni dokument izdat u BiH - ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu - rekao je Branko Petrić, predsednik CIK BiH.

On je rekao da će izbori biti sprovedeni na 5.794 biračka mesta, od kojih je 5.380 redovnih, kao i da će biti angažovano 314 mobilnih timova, koji će obići 10.000 građana koji će glasati u ustanovama ili svojim domovima.

Što se tiče glasanja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u inostranstvu, u CIK-u kažu da će oko 1.000 birača moći da glasa u ambasadama BiH u Kamberi, Beču, Berlinu, Oslu i Beogradu, kao i u generalnim konzulatima u Čikagu, Minhenu, Štutgartu, Frankfurtu i Gracu.

Foto: Tanjug/AP

- CIK je uradio sve što se od njega očekivalo i što je propisano zakonom i predviđeno planom za organizaciju izbora. Ne postoje nikakva kašnjenja niti nezakonitosti. Očekujemo fer i korektne izbore i poštovanje pravila izborne tišine i pravila ponašanja na dan izbora - rekao je Petrić.

Za praćenje izbora CIK je akreditovao 6.424 posmatrača, od kojih je oko 1.500 stranaca, dok su opštinske izborne komisije registrovale oko 60.000 stranačkih posmatrača. Ove izbore, koji će koštati oko 4,3 miliona evra, prvi put građani će svoje glasačke listiće ubacivati u providne glasačke kutije.

BIRA SE

- 3 člana Predsedništva BiH
- 42 poslanika Predstavničkog dom parlamenta BiH
- predsednik i dva potpredsednika RS
- 83 poslanika Narodne skupštine RS
- 98 poslanika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
- 289 poslanika u 10 kantonalnih skupština u FBiH

GLASANJE

- 3.352.933 birača na centralnom biračkom spisku
- 5.794 biračka mesta
- 314 mobilnih timova
- 6.424 posmatrača akreditovao CIK

REPUBLIKA SRPSKA

Centralna izborna komisija BiH overila je čak 37 kandidatura za predsednika i potpredsednike Republike Srpske, a pored poznatih imena i kandidata koji imaju šansu da pobede na predstojećim izborima tu su i potpuni anonimusi koji su u trku ušli kao nezavisni kandiati.

Foto: Tanjug/AP

Najveća "bitka" vodiće se između Željke Cvijanović, kandidata SNSD-a i Vukote Govedarice, kandidata Saveza za pobedu.

Kandidaturu za funkciju predsednika ili potpredsednika Republike Srpske na oktobarskim opštim izborima podneo je čak 21 nezavisni kandidat.

Na spisku overenih nezavisnih kandidata za predsednika ili potpredsednika Srpske, među onim "poznatim", nalazi se bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, zatim lider Udruženja građana "Istočna alternativa" iz Bratunca Vojin Pavlović, kao i poznati biznismen i bankar srpsko-američkog porijekla Slobodan Pavlović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lanister

pre 5 godina

Nije u Bih i RS. Moze biti u RS i Federaciji, ili samo u BiH. BiH JE DRZAVA, RS NIJE NITI CE KAD BITI!

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija