• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2018

15:13

TRAŽE OSTAVKU GOVEDARICE! Opozicija u RS nezadovoljna izbornim rezultatima svog kandidata!

Balkan

TRAŽE OSTAVKU GOVEDARICE! Opozicija u RS nezadovoljna izbornim rezultatima svog kandidata!

Podeli vest

Više od deset gradskih i opštinskih odbora opozicione Srpske demokratske stranke (SDS) u Republici Srpskoj traži od predsednika Vukote Govedarice da bespogovorno podnese ostavku zbog loših izbornih rezultata, objavio je portal "Infosrpska"

 

Navodi se da većina opštinskih odbora SDS-a smatra da je, pre svega, bila neozbiljna kandidatura Govedarice za predsednika Republike Srpske.

Odbori, takođe, smatraju da je bila greška i njegovo imenovanje za predsednika Srpske demokratske stranke, što je rezultiralo sukobima unutar tog političkog subjekta napuštanjem velikog broja članova i poslanika, piše portal pozivajući se na svoje izvore.

Prema tom izvoru, navodi se da su na Govedaricu posebno kivni u Bijeljini, koja se zalagala da predsednički kandidat bude Mićo Mićić, ali je njihov predlog ignorisan.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina, dodaje se u tekstu, uveren je da bi Mićo Mićić pobedio u izbornoj trci za predsednika Republike Srpske i da stranka ne bi, nakon više godina, doživela poraz od SNSD-a kao što se to desilo sada.

Među odborima koji će ovih dana izaći sa zahtevom za hitnu smenu Govedarice su gradski, odnosno opštinski odbori iz Doboja, Zvornika, Trebinja, Gradiške, Pala, Sokoca, Istočne Ilidže..., ističe se u tekstu.

U Gradskom odboru u Bijeljini kažu za ovaj portal "da bi Govedarica trebalo, da je korektan, da prizna poraz i da čestita SNSD-u, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović na više nego ubedljivoj pobedi, a ne da svoju nesposobnost sada prikriva navodnom krađom i zahtevom da se ponovo broje glasovi".

Gradonačelnik Doboja i visoki funkcioner SDS-a, Obren Petrović, je već čestitao izbor Dodika i Željke Cvijanović za srpskog člana Predsedništva BiH , odnosno predsednicu Republike Srpske.

U izjavi za Srnu Petrović je rekao da je lično u telefonskom razgovoru čestitao Dodiku i Cvijanovićevoj na, kako je istakao, ubedljivoj pobedi.

- Njihova pobeda je ubedljiva i ona je realnost. Zato ljudima treba čestitati na uspehu koji su ostvarili i poverenju koje su im birači ukazali, jer je ono rezultat njihovog rada za bolju Srpsku - istakao je Petrović.

On je naglasio da kao gradonačelnik i budući poslanik podržava inicijativu predsednika Dodika upućenu svim političkim partijama za jedinstvo i zajedničko delovanje, jer je, kako kaže, i sam dobio veliki broj glasova i poverenje birača zbog zajedničkog rada sa institucijama Republike Srpske, saradnje sa vladom i zajedničkom nastupanju Republike Srpske prema BiH.

Petrović je rekao i da je Dodik prihvatio njegov predlog da primi delegaciju SDS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Drnda

pre 5 godina

Sta ti nije jasno GOVEDARICE da si izgubio izbore pa sad da se pomovo broje pa u red broj niko ti ne brani.Coban tera ovcice lakoj lako pa u istoriju polako.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija