• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2018

16:01

MILORAD DODIK OBIŠAO RADNIKE POVREĐENE U EKSPLOZIJI RAFINERIJE U BOSANSKOM BRODU: Oni su heroji, sprečili su mnogo veću katastrofu!

Balkan

MILORAD DODIK OBIŠAO RADNIKE POVREĐENE U EKSPLOZIJI RAFINERIJE U BOSANSKOM BRODU: Oni su heroji, sprečili su mnogo veću katastrofu!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je danas u Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju povređene radnike brodske rafinerije, za koje je rekao da su heroji, jer su svojom prisebnošću sprečili veću katastrofu

Zadovoljan je, rekao je, što su, prema nalazima ljekara, povređeni radnici dobro i istovremeno izrazio saučešće porodici poginulog radnika.

- Veoma je bilo važno da se zavrnu ventili da ne dolazi do dotoka gasa koji bi tragediju učinio većom. Oni su žrtvovali život i zavrtali ventile. Jedan od njihovih kolega je stradao i žao mi je, moje saučešće porodici, ali to govori o njihovoj samosvesti. Nisu se uspaničili, nisu pobegli. Da su to uradili, tragedija bi bila mnogo veća - rekao je Dodik novinarima u Doboju, preneli su banjalucki mediji.

On očekuje da će nakon ovog događaja mnoga preduzeća u Srpskoj povećati nivo bezbednosti, da se ne bi ugrožavali životi ljudi, kao ni materijalna dobra.

- Verujem da će se vrlo brzo utvrditi da li je havarija tehnička priča ili, ne daj bože, neka druga - rekao je Dodik i naveo da su nadležne institucije na terenu radi utvrđivanja uzroka nesreće u Rafineriji nafte Brod.

U EKSPLOZIJI RAFINERIJE U BOSANSKOM BRODU POGINULA JEDNA OSOBA, DEVET POVREĐENO


Ukazao je da je događaj u refineriji mogao da bude ekološki problem.

- Sinoć je u Banjaluku doputovala delegacija, koju predvodi pomoćnik ministra energetike Ruske Federacije, i trebalo je da oni danas, a verujem da jesu, sa predsednicom Hrvatske (Kolindom Grabar Kitarović) da razgovaraju o nekim unapređenjima. Oni su opredeljeni, a mi iz Republike Srpske smo prihvatili da gas iz Hrvatske bude doveden u rafineriju sve dok mi ne uspostavimo naš gasovod - rekao je Dodik.

On je naveo da je ostalo stvar procedura i na Hrvatskoj, te istakao da Srpska želi da radi sa hrvatskim vlastima na tom pitanju.

- Naša nadležna ministarstva učinila su sve da, u skladu sa najstrožim evropskim standardima, pristupe ekološkom sređivanju Save i sprečavanju opasnosti od Rafinerije nafte u Brodu. Na bazi toga izdata je ekološka dozvola - naveo je Dodik.

Lekar Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju, Zoran Blagojević, rekao je da je zdravstveno stanje povređenih radnika uredno, da to potvrđuju i radiološka istraživanja, te naveo da očekuje da će pacijenti biti otpušteni najkasnije sutra.

U dobojsku bolnicu primljeno je šest pacijenata koji su povređeni u eksploziji u rafineriji u Brodu, od kojih je pet sa lakšim povredama zadržano na opservaciji, dok je jedan pušten kući.

Eksplozija u postrojenju za preradu nafte u Rafineriji u Bosanskom brodu dogodila se sinoć.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 5 godina

Pa da koliko si para izvukao iz rafinerije preko svog prezimenjaka iz istocnog sarajeva, na racun bezbednosti radnika i kvaliteta obavljenih radova, a kada pogledamo minus u poslovanju jedne rafinerije sto je bilo gde u svetu nenormalno, jer roba udje roba izadje i naplatis svoj rad, nije ni cudo da se krimos vraca na mesto zlocina

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija