• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

15.10.2018

18:25

MILOGORCI BI DA PUTINU SMESTE OTROV "NOVIČOK": Apsurdne optužbe za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori!

Balkan

MILOGORCI BI DA PUTINU SMESTE OTROV "NOVIČOK": Apsurdne optužbe za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori!

Podeli vest

Moskva kategorički odbacuje učešće u pokušajima organizovanja navodnog državnog udara u Crnoj Gori, a takve optužbe su neosnovane i apsurdne, navedeno je u komentaru Ministarstva spoljnih poslova Rusije u vezi sa izjavama specijalnog tužioca Crne Gore Milivoja Katnića

 Očigledno je da je glavni tužilac Crne Gore Katnić odlučio da se priključi konkursu za donošenje najapsurdnijih optužbi protiv Rusije. Ovaj lider crnogorskog pravosuđa aktivno je tražio nepostojeće žneosporne dokazež navodnog državnog udara u oktobru 2016. u Podgorici, a u kojem su navodno učestvovali žagenti GRU, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je saopštilo da je 4. oktobra u Višem sudu Crne Gore odbrana "predstavila odgovor Ministarstva spoljnih poslova Rusije na zahtev advokata u vezi sa mitskim boravkom u Moskvi jednog od glavnih svedoka optužbe".

DODIK: Skrivanje dokumenata o masakru nad Srbima - zločin prema istini i pravdi!

- Kao odgovor, Katnić je izjavio da je ovaj dokument "napravio GRU s ciljem trovanja sudskih učesnika, te zatražio od njega da se izvrši hemijski pregled. Čini se da pokušava identifikovati tragove ozloglašene supstance "Novičok". Ovakvo ponašanje glavnog specijalnog tužioca predstavlja snažnu ilustraciju tužnog stanja pravosuđa u Crnoj Gori", dodaje se u saopštenju.

Kao što smo već u više navrata saopštili, ruska strana kategorički negira mogućnost učešća u pokušajima organizovanja ilegalnih radnji, te smatra da su takve optužbe neosnovane, i to bez ikakvih dokaza, naglašava se u saopštenju.

IRINEJ NASRED CETINJA: SRBI I CRNOGORCI SU JEDAN NAROD, jesmo podeljeni, ali nismo razdeljeni!

U novembru 2016. Katnić je izjavio da je grupa državljana Srbije, Crne Gore i Rusije pokušala da izvrši državni udar 16. oktobra. Uhapšeno je ukupno 20 ljudi, od kojih je većina sklopila sporazum sa Tužilaštvom, nakon što su dobili 3-5 meseci zatvora. 

U sklopu istrage, Crna Gora je optužila dvojicu državljana Rusije Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova za finansiranje navodnog pokušaja državnog udara, kao i navodno planiranje atentata na crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Amater

pre 5 godina

DA SU RUSI ZELELI MILOGORAC BI PAO SA VLASTI JER 100 EVRA PO GLASACU JE SICA ZA RUSE.

flamantes

pre 5 godina

Amateru (tako slikovit nik) Rusi jesu htjeli, nego Bog čuva Crnu Goru, a nije ni malo dobro biti protiv Boga.

deda Raša

pre 5 godina

Podguzne muve. Niko ih ne pita ni za sta a oni se trce.

flamantes

pre 5 godina

Crna Gora se pita, makar za sebe, ali vas niko ništa ne pita.

flamantes

pre 5 godina

Pa Rusi jesu pokušali organizovati krvave nerede u cilju smjene vlasti nasilnim putem, koristeći se svojim poslušnicima iz Crne Gore i okruženja. Ali su zaboravili da Bog i Crnogorci čuvaju Crnu Goru, kao i do sada.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija