• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

22.10.2018

17:48

MOSKVA ZALEDILA ZAEVA I NATO: GLASANJE za promenu imena U MAKEDONIJI - PRLJAVA MANIPULACIJA!

Balkan

MOSKVA ZALEDILA ZAEVA I NATO: GLASANJE za promenu imena U MAKEDONIJI - PRLJAVA MANIPULACIJA!

Podeli vest

Glasanje u Makedoniji o izmenama u Ustavu za promenu imena i stupanje u NATO je održano uz kršenje svih normi. Moskva smatra to što se desilo prljavom manipulacijom, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije

Obratili smo pažnju na glasanje koje je održano 19. oktobra u Parlamentu Makedonije izmenama Ustava koje su potrebne za promenu imena i stupanje zemlje u NATO. Sve je bilo organizovano po kanonima "savremene evropske demokratije", navodi se u komentaru MIP Rusije. 

Kako se navodi, osam glasova koji su nedostajali za dobijanje potrebne većine, "bilo je dobijeno putem ucena, pretnji i potkupljivanja opozicionih poslanika".

(VIDEO) AMERI KONAČNO PODVILI REP I PRIZNALI: Novi suhoji su NEVEROVATNO MOĆNI i BEZ GREŠKE!

- Troje od njih, iz čiste slučajnosti, upravo tog dana su bili pušteni iz zatvora, drugoj dvojici, protiv kojih je specijalno tužilaštvo bilo pokrenulo slučaj, obec´ana je sloboda, ostalima su u zamenu za 'pravilno glasanje' dati korupcionaški predlozi. Poslanike su zaključavali u kabinete, oduzimali im mobilne telefone, očigledno u duhu evropske demokratske prakse. Interesantno je da se ambasador SAD nalazio u zgradi Parlamenta sve do kraja sednice, što ne ostavlja sumnju ko je rukovodio tim procesom - saopštio je ruski MIP.

ZMIJA BI DA I DALJE OTIMA OD SRBIJE! Tači priznao: NE DAMO MITROVICU I GAZIVODE, A HOĆEMO PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐU!

- Ovo što se desilo je otvoreno kršenje svih normi, i sa tačke gledišta zakona i u moralnom planu. Ovako prljave manipulacije se ne mogu smatrati pokazivanjem volje parlamentaraca. Mišljenje dve trećine makedonaca, koji su odbili da podrže Prespanski sporazum na neuspešnom referendumu od 30. septembra, grubo je ignorisano. Rešavanje spora između Atine i Skoplja treba da se zasniva na pravu, na širokoj podršci naroda, a ne na podeli društva - naglasili su u ruskom spoljnopolitičkom resoru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zanimljivo

pre 5 godina

To vam je pravi primer zapadne demokratije i zapadnih sloboda. Kad u Srbiji mediji pljuju i razapinju clanove vlade i predsednika ti isti mediji zale se u EU da u Srbiji nema slobode medija. Da li vi znate kako na zapadu izgleda sloboda gde mediji ne smeju da pisu o mukama u nemackim bolnicama, o ubistvima u Frakcuskoj o pedofiliji, zoofiliji, incestima, silovanjima dece, otimanju dece..... Demokratija na zapadni nacin je upravo takva kakvu ste videli zadnjih nedelja u Makedoniji.

sveto

pre 5 godina

izmisljen narod??? uci malo,procitaj neku knjigu.naprimer procitaj od aleksandra donskog, pa ubuduce ne pishi gluposti.nisu svi neobrazovani.

Makedonec

pre 5 godina

Amrikanci su izmisljeni. Zbog prevelike demokratije koje donose, otjerali su Indijance u rezervate !

Zordan

pre 5 godina

Zasto pravoslavni narod se negira megju sebe....so tvojov komentar pokazuvas samo niska intelegencija i nemas nikakvo poznavanje!!! Ne sakam da debatiram so covek koj nema osnovno poznavanje....

zoran miljkovic

pre 5 godina

ПАС ЛАЈЕ ВЕТАР НОСИ,ТАКО И РУСКА САОПШТЕЊА,ТО ВИШЕ НИКО НЕ ТРЕТИРА У СВЕТУ.

maja

pre 5 godina

Nije važno ko je ovo sve napisao nego što je istina to što se desilo. Zamislite kakva je to "demokratija" a mi težiomo toj EU. Svi brojčano mali narodi će ovako proći, ucjene, pritisci i glavna "zvijezda" američki ambasador. zar vam nije dosta onog Skota u Srbiji. Ljudi mislite svojom glavom, svi smo ovo vidjeli, samo su Rusi napisali. O ovome su tu veče govorili i makedonski novinari.

Anarhista

pre 5 godina

Ајде, гузице ти смрдљиве. Правац по мекдоналдс и кока колу, да ти се мозак одблокира.

TT

pre 5 godina

Au Rusija faktor na Balkanu kao i Australija .. Koga briga sta oni misle i kazu .. -.-

Sumadinac

pre 5 godina

Za 10 ili 15 godina kad se NATO povuce iz EU i sa starog Kotinenta trazicete vi spas od Rusa kad nas budu pokorile Muslimanske i teroristicke sile koje su ih Amerikanci stvorili.

azrael

pre 5 godina

ne verujem ni da je makedonce a posebno nato briga sta rusi kazu i misle. rusi su ti nemocni da bilo sta promene,ovako deluje kao da kukaju i skice od nemoci i besa

istina

pre 5 godina

Nasao se rus da prica o demokratiji jel ovo neka zajebancija

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija