• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

10.11.2018

21:24

PRST U OKO STRANCIMA! DODIK UKIDA VIJEĆE NARODA?! Traži da Narodna skupština RS suvereno odlučuje o Srpskoj!

Balkan

PRST U OKO STRANCIMA! DODIK UKIDA VIJEĆE NARODA?! Traži da Narodna skupština RS suvereno odlučuje o Srpskoj!

Podeli vest

Novoizabrani srpski član BiH Milorad Dodik rekao je da će novu vladu Republike Srpske, osim SNSD-a, DNS-a i SP-a, činiti i Ujedinjena Srpska, NDP i grupa Obrena Petrovića iz Doboja

- Verujem da još neki mogu da budu u svemu tome. Ima pojedinaca iz drugih političkih partija koji se klasifikuju kao opozicija, a koji žele da razgovaraju - rekao je Dodik za Alternativnu televiziju.

On veruje da će do utorka, 13. novembra ili srede, 14. novembra, biti završeni unutrašnji dogovori i da do tada ima vremena i za neke druge da se pojave i razgovaraju.

- Posle toga nema više razgovora, jer preostaje pet-šest dana do sednice Narodne skupštine Republike Srpske i njenog konstituisanja - naveo je Dodik.

Istakao je da je za Republiku Srpsku veoma značajno da se obezbedi jedinstvo koje mora da bude manifestovano u vremenu u kojem se čini da je svet u potpunom neredu.

Dodik kaže da ima mnogo izazova na globalnom nivou i da bi Republika Srpska predstavljala lak plen ako bi postojala unutrašnja neslaganja.

- Samo sposobna, jaka, jedinistvena Republika Srpska može da pošalje jasan odgovor da nema kalkulacija sa njenim postojanjem i njenom željom da napreduje - poručio je Dodik.

Dodik smatra da je ovaj put moguće jedinstvo na nivou Republike Srpske i BiH, što govori o tome da će u političkom smislu ovo biti gotovo najstabilnije četiri godine mandata, ističući da je to njegova želja.

(VIDEO) I HRVATI DOŠLI NA "VEK POBEDNIKA": Oficiri lijepe njihove gledaju MOĆNU SRPSKU VOJSKU! Ako, imaju šta i da vide!

On veruje da je Srpska preživela najteži period političkog osporavanja od gotovo svih izvan Republike, a i dela onih koji su iz Republike Srpske.

- Ovo je period potpune afirmacije Republike Srpske i to možemo uraditi samo zajedno. Zato je to dobro i ja sam za to spreman - naglasio je Dodik.

Rekao je da se trenutno nazire podrška 56 narodnih poslanika vladajućoj koaliciji u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- To znači da možemo da uđemo i u ustavnu reformu jer ćemo imati dvotrećinsku većinu - naglasio je on.

Ukazao je da Republika Srpska u Ustavu nije rešila nekoliko stvari, među kojima je da izbaci smrtnu kaznu i da Banjaluku definiše kao glavni grad.

ALBANCI NIŠANE SRBIJU, MAKEDONIJU, GRČKU I CRNU GORU! ILRIDA, MALESIJA, ĆAMERIJA - Sve je to Velika Albanija!...

- O tome ćemo verovatno razmišljati ako se odlučimo na ustavne promene. Mi smo to najavili i zbog toga pravimo takvu većinu da odlučivanje u Republici Srpskoj učinimo efikasnim i brzim - istakao je Dodik.

 On je napomenuo da velike proceduralne probleme u vezi sa tim izaziva Vijeće naroda Republike Srpske, koje je mimo Dejtona neopravdano ubačeno u politički sistem Republike Srpske.

- U dejtonskom Ustavu nema Vijeća naroda u Republici Srpskoj. Ja se zalažem da se ukine Vijeće naroda i da parlament Republike Srpske suvereno i definitivno donosi odluke - istakao je Dodik.

On je rekao da je politika Srpske vrlo jednostavna i zasnovana na Dejtonskom sporazumu i pravima koja su Srpskoj zagarantovana.

- Mi želimo Dejtonski sporazum i dejtonski ustav BiH onako kako piše i za to ćemo se zalagati - poručio je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vida

pre 5 godina

svugdje se petljas ko si ti da pravis vladu RS nisi vise njen dio bruka i sramota diktator.Tesko nama sa njim sve ide u propast.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija