• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

11.11.2018

22:52

MILOGORSKO ISPIRANJE MOZGA: Đukanović o "aneksiji" od Srbije "zbog koje je Crna Gora i ušla u rat"

Balkan

MILOGORSKO ISPIRANJE MOZGA: Đukanović o "aneksiji" od Srbije "zbog koje je Crna Gora i ušla u rat"

Podeli vest

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je danas, nakon ceremonije obeležavanja stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata u Parizu, da se nalazi "u gradu u kojem je crnogorska stolica ostala prazna nakon što smo kao zemlja pobednica izašli iz Prvog svetskog rata i nakon tragične aneksije od Srbije, zbog koje je Kraljevina Crna Gora i ušla u rat".

RTCG prenosi da je Đukanović kazao da je "Crna Gora svesnija nego ikada vrednosti mira, stabilnosti i multietničke demokratije" i dodao da je "ovo veliki dan za Francusku, Evropu i progresivni svet".

"Evo nas opet kao nezavisna i suverena država, na svom dostojanstvenom mestu, ravnopravno među evropskim i svetskim partnerima, u gradu u kojem je crnogorska stolica ostala prazna nakon što smo kao zemlja pobednica izašli iz Prvog svetskog rata i nakon tragične aneksije od Srbije, zbog koje je Kraljevina Crna Gora i ušla u rat", naveo je Đukanović.

On je kazao da "ove činjenice, bolje od drugih reči, govore o grandioznom podvigu koji su ostvarile sve generacije Crne Gore u proteklih 100 godina, podižući državu iz pepela i obezbeđujući joj istorijski zasluženo mesto na evropskoj i svetskoj pozornici".


 

MILO FALSIFIKUJE CRNOGORSKU ISTORIJU! Udario i na SVETOG SAVU, glavna mu je "krivica" ŠTO JE BIO SRBIN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dile

pre 5 godina

Izrode ljudskog roda,izdajnice srpskog naroda, šta sve ti radiš da se dodvoriš svetskim mocnicima. Krivo ti je što su Srbi pomogli Srbima u Velikom ratu, što je brat bio sa bratom, branila se rodna gruda, čojstvo je bilo jače od izdajstva. Ostaceš u istoriji kao izdajnik svih vremena.

Šumadinac

pre 5 godina

Šta Milo zapravo hoće da kaže? Da je kapitulacija pred Austrograskom1916. predstavljala oslobođenje Crne Gore a kapitulacija Austrograske 1918. pred Srbijom okupaciju? Pa kad bi to bilo tako morao bi da prizna da su od 1916. do 2006. bili pod okupacijom te da nikad nisu bili pobednici.

flamantes

pre 5 godina

Šumadinac, Nije bilo nikakve kapitulacije, a Srbija jeste okupirala, pon sopstvenom priznanju. Nije bilo nikakve kapitulacvije ali jeste okupacije os 1918. do 1941. kada se ponovo uspostavlja nezvisna država Crna Gora, koja se prvi put ujedinjuje u Jugoslkaviju 1945. Valja se pročitati po nešto pa onda govoriti

sinisa

pre 5 godina

Nije da nije u pravu,jedina drzava koja je bila pre KSHS je bila Srbija i Crna Gora.Karadjordjevici su prigrlili Hrvate i Slovence do juce neprijatelje ,a pljunuli na Mojkovacku bitku i krv crnogoraca koji su branili ostupnicu srpskoj vosci.Ali to nije kraj kad se zagrebe istorija vidi se da je CG imala i autokefalnu crkvu i da je kralj za 1.6 mil zlatnih franaka u tri rate platio Carigradskoj patrijarsiji koja je izdala Tomos da se autokefalne crkve CG i Karlovacka pripoje Srpskoj.Em sto smo im proterali kralja i anektirali drzavu nego smo dve godine kasnije to uradili i sa crkvom.Sad vidim da su u pravu sto nas mrze.

flamantes

pre 5 godina

Prije dvije godine je Republika Francuska uputila izvinjenje Crnoj Gori, Crnogorcima i crnogorskoj dinastiji, povodom svog učešća u nečasnom uništenju Crne Gore. To ne znate, ili se ne sjećate, budući sam vas tada uopozoriop na tu činjenicu. Ne može se ''zavlačiti glava u pijesak'', na stvari koje nijesu lijepe, svijet ide dalje, samo se vi motate kao pilići u kučine.

Ja

pre 5 godina

Miligorac zaboravlja gde je studirao i koliko zivi Crnagoraca u Srbiju i da smo isti narod

Sasa

pre 5 godina

Niko od nas Srba ne osporava Crnu Goru kao drzavu ali ovo pljuvanje po nama od ove gnjide i kriminalca djukanovica koji bi zavrsio u Italijanskom zatvoru da nema diplomatski imunitet. Ali i dalje mi smo isti narod moji su poreklom iz Crne Gore kao vecine Srba koji su ziveli u Bosni.

flamantes

pre 5 godina

Sasa naravno da osporavate i državu Crnu Goru i Crnogorce, i niko po vama ne pljue, druga je stvar što se sami tako osjećate. Ako ne znaš, Milo je bio u Italiju i sve optužbe su skinute. Nijesmo isti narod jer vi ne priznajete da Crnogorci postoje, nama ne smeta da vi postojite.

flamantes

pre 5 godina

BNaravno da se osporava i država i Crnogorci, iznošenje istine nije pljuvanje, ima još neizmjerno većih grozota koje su Srbi radili Crnoj Gori i Crnogorcima

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija