• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2018

08:11

CRNA GORA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA POSLE HAPŠENJA MEDOJEVIĆA! Mandić: OVO JE SKANDAL! Knežević: NEĆU SE PREDATI!

Balkan

CRNA GORA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA POSLE HAPŠENJA MEDOJEVIĆA! Mandić: OVO JE SKANDAL! Knežević: NEĆU SE PREDATI!

Podeli vest

Jedan od lidera crnogorske opozicione koalicije Demokratskog fronta (DF) i poslanik Andrija Mandić izjavio je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata, dok je takođe poslanik DF-a Milan Knežević poručio da se neće dobrovoljno predati policiji i da će s kolegama do daljeg ostati u parlamentu.

 

Oni su to rekli novinarima u četvrtak uveče, pošto je uhapšen jedan od lidera tog političkog saveza Nebojša Medojević.

Medojević, koji je i predsednik opozicionog Pokreta za promjene, uhapšen je po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita, saopštio je MUP Crne Gore.

Na pres konferenciji DF-a ispred Skupštine Crne Gore, Mandić je odluku o hapšenju Medojevića ocenio kao skandaloznu i rekao da je DF zatražio hitan sastanak s predsednikom Parlamenta Ivanom Brajovićem, prenose Vijesti.

- Ovo je nešto što se još nikad nije desilo u Crnoj Gori, da se poslanik za izgovorenu reč, bez skidanja imuniteta stavlja u zatvor. Ovo je prvorazredni skandal i po proceni DF, Crna Gora se nalazi na ivici građanskog rata - istakao je Mandić.

Prema njegovim rečima, Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu posle glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu. 

- Očigledno je realizovana namera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procenili da nije svedočio onako kako su se nadali, a ovde vidite da stoji još jedna marica koja čeka Milana Kneževica kako bi i njega poveli u zatvor - rekao je Mandić na konferenciji za novinare.

UHAPŠEN NEBOJŠA MEDOJEVIĆ! Poslaniku Demokratskog fronta pritvor do DVA MESECA!

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević poručio je da se neće dobrovoljno predati policiji i da će, zajedno sa kolegama iz tog političkog saveza, do daljeg ostati u parlamentu Crne Gore.

On je novinarima u četvrtak uveče, nakon susreta sa predsednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, kazao "da je poslanik DF-a Nebojša Medojević veceras kukavicki, brutalno, protivustavno i nezakonito uhapšen", prenosi RTCG.

- I ranije sam saopštio da nemam nameru da se dobrovoljno predam, i ja ću, zajedno sa kolegama, poslanicima DF-a, ostati u Skupštini do daljeg - rekao je Knežević.

Na taj način će, kako je kazao, demonstrirati principijelnost i stav DF-a da je u ovom trenutku napadnuta Skupština, poslanici, a najmanje on i Medojević.

Nakon razgovora s Brajovićem i potpredsednikom parlamenta Branimirom Gvozdenovićem, Andrija Mandić je rekao da su otvorili temu koja opterećuje javnost.

- Imaćemo i kolegijum u 12 sati, koji će se odrediti prema hapšenju Medojevića, koji je uhapšen bez skidanja poslaničkog imuniteta - kazao je Mandić.

Kako je naveo, DF će narednih dana doneti odluku da li će uopšte više učestvovati u radu Skupštine i njenih radnih tela.

Medojević, poslanik u Skupštini Crne Gore uhapšen je bez ukidanja imuniteta i sproveden je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Viši sud u Podgorici odredio je Medojeviću pritvor u trajanju do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac primio mito u iznosu od 100.000 evra, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Medojević je uhapšen kasno sinoć posle izlaska iz Skupštine, a nakon što su poslanici parlamenta usvojili rezoluciju kojom se proglašavaju ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Suverena

pre 5 godina

Аууу... ово je мафиjашка држава

88

pre 5 godina

Koliko znam odbijanje svedocenja u sudskom procesu nije krivicno delo za zatvor.

flamantes

pre 5 godina

Pa vidiš ako optužiš nekoga, moraš dokazati da je kriv za što ga optužuješ, inače ispaneš blesav, a oni jesu blesavi, jer izgleda ne mogu dokazati optužbe. U tom slučaju slijede sankcije.

Crnogorska molitva

pre 5 godina

Sačuvaj nas Bože od kuge i Hrvata i od Srbina koji nam glumi brata i od Ruskog prevaranta i od Vizantijskog krivoslavlja za koje nas još lažu da valja i od mržnje koja sve razdvaja i kojoj nema kraja…

Dejan

pre 5 godina

ti si Milogorcu ozbiljno oboleo,vreme je da pređeš na neke jače lekove!

pačić

pre 5 godina

Ej jado jadni, pljuješ po svojim djedovima i porijeklu....Nisi ti ni c od crnogorca....Ma vjerovatno si Tačijev crnogorac, sve za pare...

fanta

pre 5 godina

Samo da Vas ne sacuva od Albanaca, tj i ne moze jer ste manjina u spostvenoj mafijaskoj drzavi .

nece nas

pre 5 godina

sacuvati od takvih kao sto si ti ni od tvoje brace siptara.

Jasmina

pre 5 godina

Crna Goro znas li sta radis?Pokolenja ce se stideti! Ne mogu jos uvek da verujem.Tuga.

srbin iz srbije

pre 5 godina

U podeljenom drustvu gradjanski rat je neminovan.

nikola

pre 5 godina

.... Ч И С Т - Ф А Ш И З А М ....!!

SRBIN Podgorica

pre 5 godina

ovo je SRAMOTA! to sto su Milogorci ,uglavnom Cetnjani i Podgoricani,sinoc radili po Podgorici je bilo jezivo,kao da ce rat.Prava antisprska histerija uz parole NIKAD NECE CRNA GORA BIT OBALA SRPSKOG MORA,uz stihove Sekule Drljevica,uz tzv patriotske pjesme Zorana Kalezica i Bojana Tomovica (Crnogorska verzija Tompsona),uz Italijanske uzvike E VIVA MONTENEGRO ,uz zastave NATO...tuga,sramota i greota,mnogo je tesko biti Srbin u Crnoj Gori vec godinama,al sada je najteze...Hapse nas na pravdi Boga,diskriminisu,nemamo skoro nikakva prava,Srbijo i Rusijo pomogajte MOLIMO VAS!!! ZIVJELA SRBIJA!!!

Ana

pre 5 godina

Sta misle beogradski Crnogorci o pljuvacini iz Podgorice?

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija