• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

06.12.2018

21:10

ŠIPTARSKIM ZLOČINCIMA ISTIČE VREME: Rustem Mustafa prvi komandant OVK PRED SPECIJALNIM SUDOM!

Balkan

ŠIPTARSKIM ZLOČINCIMA ISTIČE VREME: Rustem Mustafa prvi komandant OVK PRED SPECIJALNIM SUDOM!

Podeli vest

Prištinska Koha tvrdi da će biti podignuta prva optužnica na Kosovu i Metohiji za ratne zločine protiv bivšeg komandanta OVK i nekadašnji poslanik u kosovskoj Skupštini, a navodi da je reč o Rustemu Mustafi, komandantu OVK za Podujevsku oblast.

To je Koha objavila na svom sajtu, pozivajući se na neimenovane izvore, a kako se dodaje, podizanje optužnice se ocekuje u januaru.

Jedan od bivših komandanata Oslobodilacke vojske Kosova i nekadašnji poslanik u kosovskom parlamentu, poznat po ratnom nadimku "komandant Remi", pregovara sa Specijalnim sudom za zlocine OVK o nacinu na koji ce se predati tom sudu, piše Koha. 

Pozivajuci se na izvore u tom sudu, Koha piše da je spremna prva optužnica protiv bivšeg regionalnog komandanta OVK, kao i da su istražitelji Specijalnog suda nedavno bili na Kosovu kako bi dogovorili nacin predaje.

"Verovatno je da ce uskoro biti postignut dogovor o dobrovoljnoj predaji", rekao je neimenovani izvor prištinskom dnevniku.

Mustafa je dobio poziv da bude saslušan 14. januara, rekao je njegov advokat.

Kako je prethodno navela Koha, specijalni tužilac Džek Smit pripremio je prvu optužnicu, na osnovu sedmogodišnje istrage o zločinima, koji proističu iz izveštaja Dika Martija i Saveta Evrope.

- Istražitelji su bili na Kosovu i pregovarali su o potencijalnoj predaji osumnjičenog i ima šanse da se dogovor postigne brzo o njegovoj dobrovoljnoj predaji -  rekao je izvor za KTV.

Portparol Kancelarije Specijalnog tužioca nije htela da komentariše ovu informaciju.

"Kancelarija Specijalnog tužioca ne komentariše niti će komentarisati nagađanja oko potencijalnog vremena podizanja optužnica, ili davati specifične informacije o statusu istraga. Kancelarija Specijalnog tužioca je angažovana na istrazi svih navoda iz izveštaja SE, koji je izradio švajcarski senator Dik Marti, i ima za cilj da obezbedi da se svi navodi adresiraju i u potpunosti istraže", rekao je Kristofer Benet, portparol Kancelarije Specijalnog tužioca.

Kosovski sajt Ekspres navodi i da su do sada saslušana trojica bivših komandanata OVK, ali njihov identitet i razlozi zbog kojih su saslušavani, nisu objavljeni.


(VIDEO) LUDI ŠIPTARI PRETE SRBIJI RATOM! AKO KRENE SUKOB BIĆE PREGAŽENI - POGLEDAJTE KAKO!

 

PRVI MEĐUNARODNI SUDIJA na Kosovu priznao: NEMA PRAVDE ZA SRBE NA KiM, Albancima je dozvoljeno da NEKAŽNJENO UBIJAJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sale

pre 5 godina

Koliko smo mi Srbi naivni...zar n ismo izvukli pouku sa sudjenja muslimanima i ustasama...svi su na slobodi danas...tako ce i sa sipatarima...zbog cega da se radujemo...

Zoran

pre 5 godina

bas smo blesavi.ni jedan albanac nece biti osudjen,videcete.ocito imamo politicare koji imaju krecanu u mozgu.nema pravde niti ce je biti do sudnjega dana,to moramo zapamtiti za vjek i vjekova.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija