• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

06.12.2018

23:49

APELACIONI SU OPRAVDAVA HAPŠENJE POSLANIKA NEBOJŠE MEDOJEVIĆA: Poslanički imunitet ne važi van skupštine?!

Balkan

APELACIONI SU OPRAVDAVA HAPŠENJE POSLANIKA NEBOJŠE MEDOJEVIĆA: Poslanički imunitet ne važi van skupštine?!

Podeli vest

Poslanički imunitet važi samo od početka do zaključenja sednice Skupštine Crne Gore i ne postoji imunitet za izjave date van parlamenta, obrazložio je crnogorski Apelacioni sud Crne Gore.

 

Taj sud je odbio žalbe advokata jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i potvrdio rešenje Višeg suda o njegovom pritvoru do dva meseca zbog odbijanja da svedoči, prenosi CdM.me.

U obrazloženju Apelacioni sud navodi da je za Medojevića takva mera određena jer je 23. jula 2018. godine, pred Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT) i nakon što je bio novčano kažnjen, ponovo odbio da svedoči u predmetu formiranom u SDT-u zbog javno izgovorenih tvrdnji. 


Medojević je, naime, tada izjavio da pouzdano zna da bivšem gradonačelniku Podgorice Momiru Mugoši neće biti određen pritvor zbog toga što je glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću dao mito od 100.000 evra.

Zatvor traje dok svedok ne pristane da svedoči ili dok njegovo saslušanje ne postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže dva meseca. Iz navedene zakonske odredbe jasno proizilazi da se protiv svedoka mogu primeniti procesne kazne, novčana i zatvor, ukoliko odbije da svedoči, a pre davanja iskaza je opomenut da je dužan da govori istinu i da ne sme ništa da prećuti niti da odbije da svedoči, navedeno je u rešenju Apelacionog suda.

Sud je ocenio i da je pozivanje Medojevića na poslanički imunitet neosnovano, jer je imunitet garantovan samo u slučaju davanja "mišljenja, odnosno vrednosnih stavova".

 

MEDOJEVIĆ PRED SUDOM: Članovi opozicije mu aplaudirali, tražio izuzeće sudskog veća!

 

 

MEDOJEVIĆEVA SUPRUGA U OČAJU: Nebojša štrajkuje glađu, svojom voljom je u samici!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

" TO MILOGORCI, VI CETE SAMI SEBE UNISTITI." !!!!!?????

Branko

pre 5 godina

" Ne radujem se tudjem zlu, ali svako je KOVAC SVOJE SRECE " !!!????

Zorica

pre 5 godina

To izdajnici(Medojevic i Knezevic)svoje drzave su odavno trebali da budu iza brave...

prckoprvi

pre 5 godina

Aman zeno luda li si ili si udarena sa mokru carapu? Ili ti fali nesto trece?

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija