• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.12.2018

20:30

(VIDEO) INCIDENT NA GRČKO-ALBANSKOJ GRANICI! Albanci "živim lancem" sprečili Grke da održe parastos ubijenom zemljaku Kacifasu!

Balkan

(VIDEO) INCIDENT NA GRČKO-ALBANSKOJ GRANICI! Albanci "živim lancem" sprečili Grke da održe parastos ubijenom zemljaku Kacifasu!

Podeli vest

Na grčko-albanskoj granici danas je došlo do jačanja napetosti, jer su albanski policajci zaustavili desetine grčkih građana koji su hteli da uđu u tu zemlju da bi prisustvovali parastosu Grku Konstantinosu Kacifasu


Kacifas je ubijen 28. oktobra u razmeni vatre sa albanskom policijom u albanskom selu Bulartu. Albansko stanovništvo jutros je formiralo "živi lanac" u znak protesta što su autobusi sa grčkim građanima krenuli u Bularat, preneo je Ekatimerini. 

Ubistvo se, inače, dogodilo u albanskom selu Bularat, u kojem većinu stanovnika čine Grci, u trenutku kad se obeležavala godišnjica ulaska Grčke u Drugi svetski rat, a to je 28. oktobar 1940. godine.

(VIDEO) ŠOK U ATINI, ALBANSKA POLICIJA UBILA GRKA: Konstantin se pobunio, policajci SA GROBLJA SKIDALI GRČKU ZASTAVU!

Prema albanskim medijima, Kacifas je pucao iz "kalašnjikova" na albanske policajce koji su skidali grčku zastavu, dok predstavnici organizacija Grka u Albaniji smatraju da je "policija mogla da ga uhapsi".

NAPETO IZMEĐU ATINE I TIRANE! Grci traže telo Konstantinosa Kacifasa ubijenog u Albaniji!

Albanski mediji su preneli tada i da je Kacifas bio član desničarske stranke "Zlatna zora".

U saopštenju albanske policije je navedeno da je Kacifas najpre pucao u vazduh, a potom i na policijska vozila koja su mu se približavala.

Albanska policija navela je da je on ubijen u razmeni vatre.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Podrška bratskoj Grčkoj. Ne želimo vam nemire, ali ovo frustrira građane.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija