• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2018

19:42

ŠAMAR ZAGREBU IZ BiH! MINISTAR BEZBEDNOSTI MEKTIĆ: Imamo dokaze o ZLOSTAVLJANJU MIGRANATA, to je BRUKA I SRAMOTA ZA HRVATSKU!

Balkan

ŠAMAR ZAGREBU IZ BiH! MINISTAR BEZBEDNOSTI MEKTIĆ: Imamo dokaze o ZLOSTAVLJANJU MIGRANATA, to je BRUKA I SRAMOTA ZA HRVATSKU!

Podeli vest

Policija BiH poseduje dokaze da hrvatska policija vraća ilegalne migrante sa svoje teritorije u BiH i da ih pri tome zlostavlja, izjavio je danas ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, ocenivši da je takvo postupanje "bruka i sramota" za Hrvatsku

 

- Bruka i sramota od jedne evropske države, članice Evropske unije. Policija se bavi krijumčarenjem migranata i tera ih na ilegalne migracije. Mi smo na to više puta upozoravali - rekao je Mektić za regionalnu televiziju N1.

On je to izjavio povodom snimaka koje je objavila nemačka televizija ARD, uz tvrdnje da oni dokazuju da hrvatska policija migrante koje zatekne nasilno vraća na teritoriju BiH kršeći time svoje zakone i međunarodne konvencije.

Mektić tvrdi da su bezbednosne agencije u BiH prikupile dokaze koji potvrđuju optužbe nemačke televizije, prenosi Hina. 

- Raspolažemo dokazima da se oni (hrvatska policija) time bave i da fizički zlostavljaju i tuku migrante. I čak imamo dokaze da su znali da maltretiraju porodice i maloletnu decu - rekao je Mektić.

(VIDEO) HRVATSKI POLICAJCI TUKU MIGRANTE PENDRECIMA I NOGAMA! Nemci razotkrili FAŠISTIČKE METODE "lijepe njihove"!

 

Nemački javni servis ARD prethodno je objavio video-materijal na kojem se, između ostalog, mogu videti hrvatski policajci u blizini granice s BiH , a koji delom i uz upotrebu sile (udarci nogom, pendreci) prisiljavaju migrante da se "postroje", te potom kreću puteljkom u smeru BiH.

Na snimcima se ne vidi premlaćivanje migranata, za šta su hrvatski policajaci često bili optuživani.

MUP Hrvatske je, povodom snimaka koje su objavili nemački mediji, saopštio da je "sve zakonito postupanje".

"To nije proterivanje, nego odvraćanje, potpuno legalan institut", naveo je u saopštenju MUP Hrvatske, preneo je Jutarnji list.

"Utvrđeno je da se radi o zakonitom postupanju hrvatske policije na samoj graničnoj liniji s Bosnom i Hercegovinom, a na području Policijske uprave ličko-senjske", naveli su u saopštenju.

Kako je dalje navedeno, ne radi se o "proterivanju stotina migranata u BiH" već o postupanju hrvatske policije na samoj graničnoj liniji na zelenoj granici i primeni instituta odvraćanja.

NOVE OPTUŽBE PROTIV HRVATSKE ZBOG MIGRANATA: Policija tuče ŽENE I DECU, KRADE IM NOVAC, onda ih na silu vraća preko granice!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pedro

pre 5 godina

Nisu oni krivi, to oni rade po savetu pojedinih fratara, tako da je oprošteno unapred.

Jokan

pre 5 godina

Pa to su europejci. Krvatine. Ili bolje rečeno UZP-ovci. KaoLinda i Praljković su najveci licemeri a usput i fasisti u evropi.

JEBOTIONMATER

pre 5 godina

Kako..to..vucicevo..glasilo..brani..stavove..zlikovca..mektica???

Milo

pre 5 godina

Upravo najvise Hrvata s terena SFRJa je u izbeglistbo. Treba G....a vratit nazad nek Hrvatima smrde..

Xxx

pre 5 godina

Хрвати,незнају шта реч срамота значи...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija