• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.12.2018

16:45

ODGOVORIO HRVATSKIM LICEMERIMA! Zamenik gradonačelnika Vukovara Milaković objavio spisak SRBA UBIJENIH U VUKOVARU!

Balkan

ODGOVORIO HRVATSKIM LICEMERIMA! Zamenik gradonačelnika Vukovara Milaković objavio spisak SRBA UBIJENIH U VUKOVARU!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske zajednice, Srđan Milaković (DS S), predstavio je danas spisak sa imenima 42 "ubijenih ili nestalih vukovarskih Srba u junu, julu i avgustu 1991"

 

Milaković je na taj način odgovorio na tvrdnje gradonačelnika Vukovara, Ivana Penave, da su sve civilne žrtve u Vukovaru posledica velikosrpske, četničke agresije, dok je na najave iz gradskog HDZ-a kako će učiniti sve da se zabrani DS S poručio da nikakve zabrane neće biti.

- Jedna od tema koje se nameću su i civilne žrtve iz redova srpske zajednice, a tema je određena samo u jednome smeru, dakle da su i oni žrtve egzekutora iz redova srpskog naroda - rekao je Milaković, prenela je Hina.

Takve tvrdnje, kazao je na konferenciji za novinare, osporava popisom srpskih žrtava u periodu pre agresije na grad i čitanjem imena osoba koje su, kako je naveo, bile uhićene u kućama ili na poslu te im se gubi svaki trag, ili su im tela pronađena u Dunavu, a neki su ubijeni i u vlastitim kućama.

- Kada se nekome ne sviđa što govorimo, onda se poziva na zabrane - odgovorio je na najave iz Kluba HDZ-a u vukovarskom Gradskom veću da će preduzeti sve pravne radnje kako bi se zabranilo delovanje Demokratskog saveza Srba (DSS), a time i, kako kažu, učešće ekstremnih pojedinaca u obavljanju vlasti koji su u svojim izjavama pokušali da izjednače žrtvu i velikosrpskog agresora.

Upitao je kakva se to poruka šalje ako se izabranim predstavnicima srpske zajednice brani da govore u javnom prostoru ili im se političko delovanje, pa i obično uvažavanje, uslovljava određenim stavovima, na primer, o ratu ili Oluji.

HRVATI SPREMAJU OPTUŽNICE ZA 20.000 OFICIRA SRBA! Podla igra kako bi opravdali sopstvene zločine nad Krajišnicima!

Naglasio je da do zabrane rada DS S, što će zatražiti vukovarski HDZ, neće doći niti za to postoje ikakvi uslovi, a po pitanju lične sigurnosti zbog iznesenih stavova "ne zna šta da očekuje, ali uvek postoji opasnost".

Jučerašnju sednicu Gradskog vjeća, gde je nakon najave inicijative za podizanje spomenika civilnim srpskim žrtvama rata u Vukovaru po nacionalnoj osnovi zaiskrilo između odbornika HDZ-a i DS S-a, Milaković je ocenio posledicom ranijih događaja - vukovarskog protesta zbog neefikasnosti u procesuiranju ratnih zločina u Vukovaru, obeležavanja Dana sećanja na žrtvu Vukovara 1991, te nedavnih hapšenje pripadnika srpske zajednice.

- Očigledno je da su tenzije podignute, a politička se scena u Vukovaru čini ekstremnom što se odražava i na funkcionisanje predstavnika srpske zajednice, pa i moje - rekao je i istakao da je on legalno izabran predstavnik srpske zajednice i da zastupa interese kako onih koji su ga birali tako i onih koji su glasali za druge kandidate iz redova srpske zajednice, ali i onih "koji ne smeju da izađu na izbore".

HRVATI KONAČNO PRIZNALI: Okidač za početak rata u Vukovaru bilo je UBISTVO SRBINA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59