• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

26.12.2018

13:37

OGLASIO SE I LUKAČ: Dragičević je sebi uzeo za pravo da deli pravdu - priveden je zbog neodazivanja na poziv za saslušanje!

Balkan

OGLASIO SE I LUKAČ: Dragičević je sebi uzeo za pravo da deli pravdu - priveden je zbog neodazivanja na poziv za saslušanje!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač na vanrednoj konferenciji za medije izjavio je da se do daljneg zabranjuje skup "Pravda za Davida" na Trgu Krajine

 

Dragan Lukač istakao je konferenciju za medije sazvao prvenstveno da bi se objasnila jučerašnja dešavanja u Banjaluci.

Lukač je izjavio i da se na desetine građana Banjaluke žalilo kako ne mogu da koriste Trg Krajine, iako je to javna površina.

- Kao što vam je poznato nakon devet meseci održavanja jednog skupa koji je bio nelegalan, MUP Republike Srpske nije želio da spreči održavanje skupa sve dok se on održavao na miran i dostojanstven način - rekao je Lukač.

Međutim, kako je to naveo ministar Lukač, dešavanja na trgu su se pretvorila u suprotsnost sa Zakonom.

- Imali smo izbornu godinu, gde su se političari za svoje ciljeve uključili u grupu Pravda za Davida. Usmerevali su grupu u političkom smeru. Nakon završetka izbora, čujemo pozive te grupe na izvršenje krivičnih dela, na pozive da se prema najvišim funkcionerima, da su saučesnici i ubice bez ijednog dokaza za takve tvrdnje. Pokušava se na fizički način da se izaziva policija, da se pljuje po policiji, da se fizički pokušava ući u Palatu predsednika - rekao je Lukač.

PONOVO NA SLOBODI! DAVOR DRAGIČEVIĆ saslušan i pušten iz pritvora!

Lukač je ocenio da je Davor Dragičević uzeo sebi za pravo da deli pravdu.

- Uzeo je sebi za pravo da on deli pravdu, uzeo je sebi za pravo da može bilo koga da prozove bilo koga. To niko sebi od građana u Republici Srpskoj nije uzimao za pravo. Pokušali smo da uručimo poziv za saslušanje Davoru Dragičeviću, ali je on odbio da primi svoj poziv. Njegov advokat mu je napravio ''medveđu uslugu'' jer mu je sugerisao da ne primi taj poziv. Iz tog razloga policija je pokušala ponovo da mu uruči poziv. On je ignorisao znakove policije, bežao autom kroz čitav grad. Tu je priveden zbog uzimanja izjave. Izvršen je pretres kuće da bi se utvrdilo da li ima oružja jer bili ste svedoci pretnji, morali smo proveriti da li postoji oružje s kojim može da se izvrši krivično delo - naglasio je on.

Dragičević je uhapšen juče u Banjaluci nakon čega su tokom celog dana građani tog grada protestovali. U međuvremenu je uhapšeno još nekoliko osoba. On je danas pušten na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 5 godina

Gola istina koju nece da cuju upravo oni koji insistiraju na pravu, zakonitosti i sl. Politicka propaganda i devetomesecna akcija ovog coveka je sramna pre svega za njega. Koristiti smrt sina u pilitickoj akciji je morbidno i upravo to pokazuje o kakvom je coveku rec : onom koji nema ni trunke dostojanstva prema mrtvom sinu. A masa, kao masa, najlakse ju je mobilisati na sentimentalijama.

Ljubo

pre 5 godina

Ma jok ,bolan ,dozvolite mu da dovede Tuzlake ,Zagrebcane ,Sarajlije ,majke Srebrenice(?) i sve one sto ga podrzavaju ,izdajnike iz Bijeljine ,SDS stranke ....pa koji ste ga * do sada drzali i prikazivali .To se u drzavama na zapadu za 24 sata resi ....

Zaza

pre 5 godina

Likač, radi svoj posao savesno i neće biti nikakvih protesta.

rajnhard

pre 5 godina

Koju je ovaj "ministar" školu završio, SEM OSNOVNE?

lijan

pre 5 godina

Davor je izmanipulisan. Zalosno da je to dijete ubijeno. Tesko je naci ubice, sve pocinje dolaskom tih 40 obavjestajaca, tu se krije ubica ili nalogodavac. Trebalo je destabilizovati RS. Na meti je Srbija, RS, SPC i svako ko brine za nacionalno bice naseg naroda. Ne trebaju nam neprijatelji, ali nista ne mozemo, okomili su se sa svih strana kao osice. NVO, kojekakve crkve, sekte nicu na sve strane, negdje moramo poceti. Imamo petu kolonu u drzavi, sjede svuda. MI MORAMO DA DONESEMO ZAKON O VELEIZDAJI. To ima svaka demokratska drzava koja drzi do sebe. Ne mozemo gole gu.i,e pred napasnike. To je tacka na kojoj pocinje nasa odbrana. Moramo se stiti od pete kolone koja se nakotila, ima ih previse, pojesce nas. Eto toliko i ponavljam ZAKON O VELEIZDAJI sa strogim sankcijama.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17