• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.01.2019

18:29 >> 20:26

(VIDEO) PUKAO SKANDAL U BOSNI: Novinarka dala 1.200 evra, "dobila" diplomu medicinske škole za 17 dana I SVE OBJAVILA!

Balkan

(VIDEO) PUKAO SKANDAL U BOSNI: Novinarka dala 1.200 evra, "dobila" diplomu medicinske škole za 17 dana I SVE OBJAVILA!

Podeli vest

Novinarka bosanskohercegovačkog "Žurnala" uspela je da stekne diplomu srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta za 17 dana, a da pritom nije prisustvovala nijednom jedinom času

Nakon što je 20. decembra prošle godine predala dokumenta, novinarka Azra Omerović "završila" je školu i dobila diplomu sa svedočanstvima za sva četiri razreda 3. januara - sa vrlo dobrim uspehom, prenosi "Index".

Na diplomi Medicinske tehničke škole iz Sanskog Mosta piše da je učenica Azra Omerović upisala "prekvalifikaciju" 22. novembra 2016. godine, a da je uspeško završil školovanje 15. novembra 2018. godine.

Prema svedočanstvima, uspešno je položila anatomiju i fiziologiju, higijenu sa zdravstvenom zaštitom, mikrobiologiju, medicinsku psihologiju, zarazne bolesti, patologiju, hirurgiju, farmakologiju i da je odradila i praktičnu nastavu.

Priča počinje novembra prošle godine, kada je redakcija "Žurnala" dobila dokumentaciju policijskih i pravosudnih agencija u kojoj se navodi da se na području Federacije BiH prodaju diplome srednjih škola i da sve ima veze sa Centrom za obrazovanje iz Širokog Brijega, iza koga stoje biznismeni bliski Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) u BiH.

Dokumenta pokazuju da je novac iz Širokog Brijega korišćen za osnivanje srednjoškolskih i visokoobrazovnih institucija u BiH, a da se u tim ustanovama izdaju sumnjive diplome. Navode se, kako prenosi "Indeks" imena posrednika koji su delovali u određenim gradovima i koji su za novac nabavljali diplome.

Za sarajevski region, zadužen je bio Senad Pehlivanović iz Fojnice.

Omerovićeva je sa njim obavila kratak razgovor telefonom, a prvi put su se sastali u Sarajevu.

Kako joj je rečeno u školi, za prekvalifikaciju je neophodno najmanje godinu dana, međutim, Pehlivanović je to mogao da obezbedi dosta brže, uz cenu od 2.500 konvertibilnih maraka (oko 1.200 evra), namenjenim "direktorima i ostalima".

Novinarka je na sastanku sa Pehlivanovićem odbila da mu unapred preda novac, te je on rekao da će morati da "traži altenrativna rešenja" i da ovaj put neće ići preko Širokog Brijega. 

Na istom sastanku, novinarka je dobila "specijalni broj telefona", koji je namenjen za dogovore oko diploma. Redakcija "Žurnala" došla je u posed listinga poziva, koji dokazuju da je Pehlivanović sa tog broja isključivo kontaktirao Centar za obrazovanje iz Širokog Brijega.

Pehlivanović je novinarki tada rekao da će najkasnije do 15. januara dobiti diplomu srednje medicinske škole na njeno ime.

Omerovićeva 2. januara u 14.46 časova dobija poruku od Pehlivanovića da je sve gotovo, a primopredaja je zakazana za 3. januar.

On se 3. januara na zakazanom mestu pojavio sa svedočanstvima i diplomom o završenoj Medicinskoj tehničkoj školi iz Sanskog Mosta - overenom, sa vodenim žigom i čitkim potpisima, kao i sa ocenama koje novinarka nikada nije ni pohađala.

Nakon primopredaje, novinarska ekipa se predstavila Pehlivanoviću, a sve je snimljeno.

- Gospodine Pehlivanoviću, nažalost niste uhapšeni. Mi smo ovo završili samo da pokažemo da radite ovaj posao. Samo smo hteli da pokažemo da se ovo radi i da Tužilaštvo ćuti - rekao je novinar koji je došao za sto za kojim je Pehlivanović sedeo sa novinarkom kojoj je pribavio diplomu.

Pehlivanović je samo ćutao, prenosi "Indeks". Pogledajte i samo čitavu nameštaljku

 

(FOTO) KARL BILT RAZBESNEO SARAJEVO! Na tviteru objavio fotografiju grada na kojoj su ŽENE U BURKAMA, KOMENTAR koji je napisao ŠOKIRAO SVE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Sve je lažno,ali dobro ako ode da leči švabe ili druge zlotvore po EU ,ako je planirala bolju zaradu,neka je nek radi pa šta uradi.

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija