• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

04.01.2019

20:22

HRVATICE NASELE I NADRLJALE, NEMOJTE I VI! OPREZ NA FEJSBUKU, lažni AMERIČKI VOJNICI PELJEŠE NAIVNE ŽENE sa Balkana! Jedna ostala bez 24.000 evra!

Balkan

HRVATICE NASELE I NADRLJALE, NEMOJTE I VI! OPREZ NA FEJSBUKU, lažni AMERIČKI VOJNICI PELJEŠE NAIVNE ŽENE sa Balkana! Jedna ostala bez 24.000 evra!

Podeli vest

U poslednjih šest meseci na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske zabeležena su dva slučaja prevare ženskih osoba, starosti oko 60 godina, od strane nepoznatih počinilaca, korisnika lažnih Fejsbuk profila, na kojima se predstavljaju kao američki vojnici koji se nalaze negde na misijama u svetu

U oba slučaja navedeni su započeli komunikaciju s oštećenim osobama, slali im slike sebe u vojnim uniformama i s misija, navodili da poseduju veću količinu novca koju će podeliti s oštećenim osobama te su na taj način stekli poverenje ovih žena.

U oba slučaja su naveli da imaju veću količinu novca koju nemaju gde da drže kod sebe i hteli bi taj novac negde da pošalju, ali da izbegnu carinu, te su predložili oštećenim osobama da njima putem paketa pošalju taj veliki novčani iznos.

U oba slučaja su nepoznati počinioci doveli u zabludu oštećene navodeći da one treba da plate određeni novčani iznos kako bi se paket uopšte mogao poslati te su im poslali podatke na koje račune treba da uplate novac. Žene su obavile navedene uplate većih novčanih iznosa, s tim da je jedna platila putem Vestern uniona na ime osobe u Indoneziji, dok je druga uplatila na dostavljen IBAN račun u Torinu u Italiji.

Prva osoba nakon što je uplatila prvi novčani iznos više nije htela da plaća, iako ju je počinilac navodio da treba da plati još novca jer je pokraden i skuplja novac i ne može sam platiti šta treba.

FEJSBUK NA IVICI RASPADA! Otkrivena nova greška, a odnosi se na naše NEOBJAVLJENE FOTOGRAFIJE!

Druga osoba je nakon prve uplate dobila poruku da je carina u Londonu zaplenila paket i da mora platiti još, što je na molbu nepoznatog počinioca i učinila uplatom na isti račun. Nakon toga joj je došlo još poruka sa zahtevom da uplati još novca, a kada više nije htela slati novac, on joj je blokirao profil na Fejsbuku.

Prva žena oštećena je za novčani iznos od oko 1.075 evra, dok je druga oštećena za oko 24.000 evra.

Kao što je već navedeno, u oba slučaja se radilo o starijim ženskim osobama koje žive same, koje su u penziji te su u oba slučaja počinioci obećali ženskim osobama da će doći u posetu kod njih u Hrvatsku. U jednom slučaju obećavali su zajednički život s oštećenom.

Hrvatski portal upozorio je građane, posebno one starije, da se u oba slučaja radilo o lažnim profilima koje je vrlo lako napraviti jer su slike američkih vojnika lako dostupne na internetu i da ne prihvataju takve osobe kao prijatelje na Fejsbuku, a posebno da ne nasedaju na  ovakve ili slične načine prevara putem društvenih mreža. Kriminalistička istraživanja oba krivična dela su još u toku.

FEJSBUK pravi pomake u borbi protiv govora mržnje




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

" Pa jos jedan dokaz da su Hrvati najglupli narod, haaaaa haaaaa haaaaa a pogotovo kad ih Ameri sisaju " !!!!??????

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija