• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2019

21:25

DRAMA U ŠVAJCARSKOM TUNELU! Zapalio se i potpuno IZGOREO AUTOBUS SA HRVATSKIM ĐACIMA, nema povređenih!

Balkan

DRAMA U ŠVAJCARSKOM TUNELU! Zapalio se i potpuno IZGOREO AUTOBUS SA HRVATSKIM ĐACIMA, nema povređenih!

Podeli vest

U tunelu u Švajcarskoj danas je u potpunosti izgoreo autobus koji je prevozio splitske srednjoškolce, a svi učenici su na vreme izašli iz autobusa i niko nije povređen


Autobus se zapalio tokom vožnje u blizini švajcarsko-francuske granice. Vođa puta Gordan Drašinac izjavio je za Hinu da su u autobusu bila 52 putnika i da su se vraćali sa skijanja.

Drašinac je naveo da se motor iznenada zapalio i da su putnici, zahvaljujući brzoj reakciji vozača, na vreme napustili autobus. Prema njegovim rečima, od 52 putnika u autobusu bilo je 48 učenika.

Autobus je potpuno izgoreo, a od požara je spaseno oko 80 odsto prtljaga, kazao je Drašinac.


Dodao je da su švajcarski vatrogasci i predstavnici Crvenog krsta intervenisali desetak minuta posle nesreće, kao i da su na teren izašli pripadnici policije.

O svemu je obaveštena ambasada Hrvatske u Švajcarskoj koja je srednjoškolcima izdala privremena dokumenta.Kako se navodi, učenici su drugim švajcarskim autobusom krenuli u Milano, gde će ih preuzeti hrvatski prevoznik.

 

ŠAMAR ZAGREBU IZ BiH! MINISTAR BEZBEDNOSTI MEKTIĆ: Imamo dokaze o ZLOSTAVLJANJU MIGRANATA, to je BRUKA I SRAMOTA ZA HRVATSKU!



Incident se dogodio nešto posle 13 časova u tunelu u mestu Rie-Brig, objavila je na Tviteru policija kantona Vale.

Policija je navela da je oštećen zid tunela i da je saobraćaj obustavljen, preneo je švajcarski "Maten".

Dalmacija danas je prenela navode jednog roditelja koji je rekao da su učenicima izgorela dokumenta, pa i mobilni telefoni, tako da nisu uspeli da jave šta se desilo, kao i da su nekima izgoreli i koferi sa stvarima.

- Javio mi se sin nakon ove nesreće i odmah je naglasio da su svi dobro. Ipak, prvih sat vremena proveo sam u strepnji jer nisam znao bilo kakve detalje, a nakon sat vremena jedva sam uspeo dobiti sina. Autobus se zapalio i izgoreo u tunelu. U Švajcarskoj su zadnjih sedam dana na skijanju boravili brojni učenici različitih škola iz Splita, koji su se s tri ili četiri autobusa danas vraćali prema Splitu - izjavio je jedan od roditelja.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17