• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer

13.01.2019

16:04

MILO ZABRANIO SRPSKU NOVU GODINU! Narod će se ipak okupiti, mitropolit Amfilohije služi moleban u ponoć

Balkan

MILO ZABRANIO SRPSKU NOVU GODINU! Narod će se ipak okupiti, mitropolit Amfilohije služi moleban u ponoć

Podeli vest

Kako je lokalna uprava Podgorice zabranila Demokratskom frontu organizovanje proslave pravoslavne Nove godine na glavnom trgu, iz tog političkog saveza su saopštili da su se konsultovali sa mitropolitom Srpske pravoslavne crkve Amfilohijem, te odlučili da ne prihvataju eventualne rezervne lokacije

Kako su kazali iz tog političkog saveza “uprkos brojnim opstrukcijama” pravoslavnu Novu godinu će dočekati i proslaviti u hramu Hrsitovog vaskrsenja, gde će mitropolit Afilohije u ponoć služiti moleban.

- Nikada nećemo pristati da budemo građani drugog reda, a upravo je to lokalna uprava ovim potezom želela. Nismo primetili da je bilo ko sprečavao da se na tom prostoru proslavi kalendarska Nova godina, niti su tada smetale kućice na trgu, koje se sada koriste kao naivni izgovor da se nama zabrani proslava – rekli su iz DF-a.

 

 

Kako su dodali, praznični program na gradskom trgu trebalo je da traje od 19. decembra do 10. januara, ali da su iz Opštinske uprave naknadno odlučili da ga produže do 15. januara, kako bi ih sprečili u nameri proslavljanja pravoslavne Nove godine.

(VIDEO) POLITIČKI ZEMLJOTRES U REGIONU! Pogledajte kako bivši gradonačelnik Podgorice Stijepović UZIMA PARE od Duška Kneževića!

Oni su ranije najavili da će doček sa trubačima i poznatim narodnim muzičarima biti organizovan na trgu Nezavisnosti, međutim, nisu dobili dozvolu lokalne uprave.

MILO BI AMFILOHIJA U ZATVOR! Podneta krivična prijava protiv mitropolita crnogorsko-primorskog!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbin Pravoslavac

pre 5 godina

Amfilohije cuvaj PRAVOSLAVLjE sa svojim vernicima, opasno je napadnuto.

flamantes

pre 5 godina

Amfilohije je zapravo najveći neprijatelj pravoslavlja, zbog njega će Crnogorci radije u katolike preći.

flamantes

pre 5 godina

Pa Amfi je zapravo najveći neprijatelj pravoslavlja, ako me ko poćeta u katolike, to će on biti sigurno.

Ovo je Srbija

pre 5 godina

Milo zabranio...,Milo proteruje...,Milo pljuje po Srbijo...A niko od beogradskih Crnogoraca da digne glas,jos im Srbija u Knez Mihailovoj,promovise turizam?

Milorad Atlija

pre 5 godina

BOLESNICI JADNA VAM DUSA TI I OSTALI NISTE LJUDSKA BICA 0793067747 0765777959 SRAMOTA

Zoka

pre 5 godina

Ovo prelazi sve granice razuma,koliko je meni poznato i crnogorci su pravoslavne vere.Srami se Djukanovicu izrode

Nikola

pre 5 godina

Ha ha pa nije to srpska nego pravoslavna po julijanskom kalendaru...

slađa

pre 5 godina

Sramota za Mila Đukanovića. Sada me uopšte ne čudi Goli Otok. To je taj mentalni sklop. Zabrane, kazne i zatočeništva. Ukidanje pravoslavlja i pomena Rusije. A sada i Srbije. U suštini, da bi svoje banditske poslove sakrio.

Rale

pre 5 godina

Ako je Crna Gora demokratska i građanska država neka svako slavi svoje!

batocina siti

pre 5 godina

Milo preso u latine, stidi se djeda svoga a Srbi uvek uz svoju Crkvu gde god bili na ponos srpstvu i svome Bogu. Bog cuva svoje Srbe gde god bili.

dzina

pre 5 godina

A,da uvede jos jednu"crnogorsku",slavice je ovde u Srbiji vise no tamo!

flamantes

pre 5 godina

Besramna glupost i bezočna laž, niko nikom ništa ne zabranjuje, ali se na nekim mjestima ne mogu održavati masovni skupovi. Uzgred zar se pravoslavna (srpska) nova gopdina ne dočekuje 13 septembra?

Bernard

pre 5 godina

Srpska ili pravoslavna.Pa naravno da pravoslavna!Kakav je to pop da kaze srpska??Znaci u crkvu posto je srpska mogu samo srbi da udju??Ja nemam nista protiv pravoslavje kamo li srbe!Ali dosta je vise da je sve crkve ili vere samo srpska.

flamantes

pre 5 godina

Gluposti nikom ništa nije zabranjeno, uzgred zar se srpska (pravoslavna) Nova godina ne dočekuje 13. septembra?

flamantes

pre 5 godina

Vi ste lažovi, niko nije ništa zabranjivao.

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija