• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2019

16:05

INCIDENT U VUKOVARU, SRBI NA METI! Na autobuskoj stanici napadnut učenik koji pohađa nastavu na srpskom!

Balkan

INCIDENT U VUKOVARU, SRBI NA METI! Na autobuskoj stanici napadnut učenik koji pohađa nastavu na srpskom!

Podeli vest

Samo dva dana nakon što je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, izjavio da deca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu jer ne ustaju tokom njenog intoniranju, jedno od te dece je napadnuto u sredu uveče na autobuskoj stanici u tom gradu

Reč je o učeniku trećeg razreda Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku. Njega je napala grupa njegovih vršnjaka od kojih samo jedan nije imao fantomku, a kojeg je on prepoznao kao svog kolegu iz iste škole, ali koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku. 

Napadnuti učenik je inače iz Mirkovaca, a napadnut je oko 19 sati u sretu dok je čekao autobus do kuće.

Hrvatski portal "Srbi", preneo je da je prepoznati napadač maloletnik, pripadnik navijačke grupe Bad Blue Boysi (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi. 

Navodi se da nije poznato da li su i ostali napadači deo istog navijačkog miljea i pohađaju li istu školu u kojoj, kako se navodi, nekoliko meseci traje međunacionalni sukob među učenicima.

- U ovom trenutku vam mogu samo reći da je u sredu oko 19 sati policiji dojavljeno da se oko pet-šest mlađih osoba nalazi na autobuskoj stanici u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan deo učesnika tog događaja - izjavio je porparol policije za portal Novosti, Domagoj Džigmunović.

Prema dostupnim informacijama, napadnuti učenik je zadobio lakše povrede.

PUPOVAC ŽESTOKO ODGOVORIO NA NAPADE HDZ-ovca: Penava hoće da SRBA U VUKOVARU UOPŠTE NEMA! Tražićemo zaštitu UN i EU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija