• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/Informer

28.01.2019

23:10

OTKRIVENA TAJNA: Kako je Milo stekao PRVI MILION! Knežević sve propevao, pomenuo transakcije i ugovore, London... Klupko se odmotava!

Balkan

OTKRIVENA TAJNA: Kako je Milo stekao PRVI MILION! Knežević sve propevao, pomenuo transakcije i ugovore, London... Klupko se odmotava!

Podeli vest

Biznismen Duško Knežević nije samo plaćao enormne račune po luksuznim hotelima i pokrivao dugove sa kreditnih kartica aktuelnom predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću već je odrađivao i bankarske transakcije od najvećeg poverenja za lidera DPS-a i njegovu porodicu

Knežević je prema navodima crnogorskih medija tako položio milion i po evra depozita, kao keš kolateral, za kredit koji je Đukanović dobio u Londonu 2007. godine. Preko tog kredita je aktuelni crnogorski predsednik legalizovao svoj prvi milion.

 

 

Đukanović i predstavnici crnogorskih institucija krili su da je garancija za taj kredit dobijena od Kneževića.

Pošto je na kratko napustio funkcije i odlučio da se bavi biznisom Đukanović je 11. jula 2007. godine na ime svoje firme "Capital Invest" dobio kredit od milion i po evra i to od londonske filijale grčke Pireus banke. Kredit mu je omogućila firma Duška Kneževića "Comsel Limited" koja je bila žirant u tom poslu tako što je kao kolateral položila depozit od milion i po evra.

Tog dana su u Londonu potpisana dva ugovora. Prvi ugovor o garanciji na milion i po za kredit "Capital Investa DOO" potpisan je između Pireus banke (filijala London) kao davaoca kredita i firme "Comsel Limited" sa Kipra kao davaoca garancije.

Iz ovog ugovora o garanciji - koji su Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore i podgoričke Vijesti imale na uvid - vidi se da je Milo Đukanović kao korisnik kredita dobio sredstva za "Capital Invest" zahvaljujući novcu Kneževića.

U ugovoru se jasno precizira i da je banka zahtevala dodatnu garanciju za kredit i to u vidu keš kolaterala koju je obezbedio garantor.

Istog dana potpisan je i drugi ugovor o kreditu od milion i po evra između Pireus banke kao kreditora i "Capital Investa" kao korisnika kredita i Mila Đukanovića kao garantora - vlasnika firme.

Nakon što je Đukanović privukao pažnju javnosti ovom milionskom transakcijom iz Uprave za sprečavanje pranja novca saopšteno je samo da se "Capital Invest" za kupovinu akcija zadužio kod jedne banke u Londonu. Sada je jasno da su iz Uprave hteli da sakriju činjenicu da je za ovaj kredit Đukanoviću garantovao Duško Knežević odnosna njegova kompanija sa Kipra.

 

MILU JAVLJENO DA TREBA DA BEŽI IZ ZEMLJE! Nebojša Medojević tvrdi da je crnogorskom predsedniku iz inostranstva sugerisano da se "skloni na sigurno"!

 

(VIDEO) MILO PUKAO SKROZ! Imao tikove, znojio se, cupkao... STRAH U OČIMA pokazuje da je vladavini KRAJ!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragojlo

pre 5 godina

Sad je red na Mila da ga zapad pusti niz vodu.Odradio im sve sto su hteli i sad ajd cao Milo!!!

Mile lala

pre 5 godina

Сувише је он завазио. Да би му ода да било ко могао ишта. Све ће ово бити у џаба, није наш народ способан и вољан да се обрачуна са својим џукелама.

flamantes

pre 5 godina

Za Mila smo znali, nego kad je Knežević i kako stekao previ milion?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija