• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.01.2019

18:59

DODIK: Potpuni fijasko PIK i klasičan ANTIDEJTONSKI PRISTUP SDA!

Balkan

DODIK: Potpuni fijasko PIK i klasičan ANTIDEJTONSKI PRISTUP SDA!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da Upravni odbor Saveta za sprovođenje mira (PIK) nije imao snage da danas kaže da je najavljena inicijativa SDA pred Ustavnim sudom BiH za osporavanje naziva Republika Srpska antidejtonska, već je pokušao da u isti rang stavi sve aktere u BiH, što se na ovom pitanju ne može učiniti

- Ovo je potpuni fijasko i samog PIK-a, imajući u vidu činjenicu da su Rusi zatražili zasedanje o jednoj temi, a da se arogantnom većinom drugih došlo do postavljanja na dnevni red i nekih drugih pitanja koja nisu bila u samoj inicijativi. To je bilo nekorektno - istakao je Dodik u izjavi za Srnu iz Brisela. 

On kaže da se, u svakom slučaju, videlo da oni u PIK-u pokušavaju da relativizuju to pitanje. 

- Reč je o klasičnom antidejtonskom pristupu SDA ali, naravno, PIK nije imao snagu da kaže da je to tako. Nisam ni očekivao ništa više - naveo je Dodik. 


Ranije danas, u zajedničkoj izjavi koju nije podržala Ruska Federacija, ambasadori Upravnog odbora PIK-a pozvali su sve strane u BiH da se uzdrže od poteza i retorike koji pozivaju na podele, te da se konstruktivno uključe u formiranje vlasti na svim nivoima, da bi zemlja krenula napred.

DODIK: Izetbegovićeva apelacija osuđena na propast!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija