• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

01.02.2019

14:38

MESO BOLESNIH KRAVA STIGLO NA BALKAN, PRONAĐENO U ĆEVAPIMA! Smesa za kebab iz sporne klanice u Poljskoj uvezena iz Nemačke!

Balkan

MESO BOLESNIH KRAVA STIGLO NA BALKAN, PRONAĐENO U ĆEVAPIMA! Smesa za kebab iz sporne klanice u Poljskoj uvezena iz Nemačke!

Podeli vest

Snimci su napravljeni tajno, a prikazuju krave koje su u toliko lošem stanju da ne mogu ni da ustanu. Na uznemirujućim snimcima se vidi i kako se te krave vuku užetom od kamiona do klanice

Nakon izbijanja afere sa mesom iz Poljske, uprava za sigurnost hrane ministarstva poljoprivrede najpre je objavila da Slovenija nije među 10 država EU u kojoj je završilo nekontrolisano meso iz Poljske. Međutim, televizijska stanica POP-TV izvestila je o mesu iz spomenute klanice, koje je preko Nemačke došlo do Slovenije kao mleveno meso pripremljeno za kebab, što je onda i službeno potvrđeno.

Direktorka inspekcije za sigurnost hrane i veterinarstvo Andreja Bizjak potvrdila je da su dobili proizvod koji sadrži sporno meso iz Poljske te da je reč o "jednoj seriji kebaba" koji je u Sloveniju stigao preko Nemačke, prenela je slovenačka novinska agencija STA.

O slučaju ih je, kako navodi Bizjak, obavestio slovenački distributer mesa koji je pošiljku dobio iz Nemačke, a čeka se i službena potvrda nemačkih veterinara da se zaista radi o mesu iz poljske klanice te će se zatim uvesti mera zabrane stavljanja ovog proizvoda na tržište.

Slovenija oko 7 odsto mesa uvozi iz Poljske i to se poslednjih godina povećava, ali proverom papirologije iz klanice koja je izvozila meso bolesnih krava utvrđeno je da direktnog izvoza u Sloveniju iz nje nije bilo.

Podsetimo, skandaloznu priču je objavio Gardijan, koji je na osnovu video snimaka pokazao da kako meso nije prošlo nikakvu ili je prošlo slabu veterinarsku inspekciju.

Snimci su napravljeni tajno, a prikazuju krave koje su u toliko lošem stanju da ne mogu ni da ustanu. Na uznemirujućim snimcima se vidi i kako se te krave vuku užetom od kamiona do klanice.

Čini se i kako se klanje bolesnih krava odvijalo noću, kada u klanici nije bilo veterinarskih inspekcija, što je još jedna kontroverza u ovoj priči.

Direktor poljske veterinarske službe Pavel Njimčuk je na konferenciji za novinare rekao da je sumnjivo meso izvezeno u Rumuniju, Švedsku, Mađarsku, Estoniju, Finsku, Francusku, Španiju, Litvaniju, Portugaliju i Slovačku.

(FOTO) KAKAV JE PROVOD NA LESKOVAČKOJ ROŠTILJIJADI?! 50 tona mesa i stotine hiljada posetilaca




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 5 godina

Meso iz poljske će stići do nas ako već nije sva zla nemogu da nas obiđu tajkuni samo da dođu do novca a narod nije bitan .

Marcco

pre 5 godina

Ko bi rekao. Da se nije preko štampe saznalo za ovo meso, ne bi se razleteli ovi naši bizmismeni da nađu robu za srpsko trziste.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija