• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2019

21:02 >> 21:04

SPREMA SE RAT! TERETNI VOZ PUN TENKOVA STIGAO U HRVATSKU: Ne zna se odakle su došli, niti gde idu!

Balkan

SPREMA SE RAT! TERETNI VOZ PUN TENKOVA STIGAO U HRVATSKU: Ne zna se odakle su došli, niti gde idu!

Podeli vest

Teretni voz pun vojnih tenkova stigao je danas u prepodnevnim satima na železničku stanicu u hrvatskom gradu Koprivnici, tu proveo nekoliko časova i u rano popodne napustio stanicu, a sve bi ostalo obavijeno velom tajne da se nije pojavila informacija da su tenkovi brodom u Hrvatsku stigli iz Jordana i idu na popravku u Češku

Prema informaciji fotoreportera lokalnog sajta podravski.hr, na kompoziciji je bilo nekoliko desetina tenkova.

- Nisam ovlašćen da dajem informacije o čemu se radi. Iskreno, ne znam odakle su došli tenkovi, niti znam gde idu. Ali, da i imam taj podatak, ne bih smeo da vam ga otkrijem - kazao je šef koprivničke železničke stanice Željko Kamber.

Sajt navodi da su tenkovi privukli pažnju putnika koji su u Koprivnici čekali vozove za svoja odredišta, a da je jedna od korisnika društvenih mreža u šali napisao da "idu u Ukrajinu, izgleda da počinje treći svetski rat".

Navodi se da, prema viđenom na terenu, izgleda da je kompozicija s moćnim oružjem otputovala istočno, u smeru Mađarske. Sajt navodi da tenkovi baš i nisu u najboljem stanju, pošto se po fotografijama čini da ih je malo uhvatila rđa.

NEMA KAJANJA POSLE JEB...! ZAPAD PREVARIO KIJEV, BOLJE DA SU OSTALI UZ RUSIJU: Ukrajini obećali NATO I EU, a sada mogu da se slikaju!

U međuvremenu se pojavila informacija sa riječkog sajta "Brodovi u Rijeci" (bur.com.hr) koji je prošlog petka objavio da brod "Rudolf" natovaren tenkovima stigao iz jordanske luke Akaba u Rijeku, a krajnja destinacija ratnih mašina koji idu na reparaciju je fabrika "Ekskalibur armi" u češkom gradu Šternberku.

Navodi se da je reč je o starim tenkovima "BMP-2", koji su bili u Iraku. Prozvođač je izvorno bio Sovjetski savez, a zatim su Čehoslovačka i Indija preuzele licencu i nastavile proizvodnju, a tenkovi koji su stigli u Rijeku proizvedeni su u Čehoslovačkoj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maganik

pre 5 godina

Rdja je "uvatila" i NATO plaćenike. Tu vojske nema čim im se neko ozbiljno suprotstavi bez obzira što je 100 puta slabiji od njih. Bagra pljačkaška. A možda idu u Smederevo na pretapanje???

Dec

pre 5 godina

Kakvi crni sovjetski tenkovi. Ovo liči na abramse.

bogoljub

pre 5 godina

Pravac Ukrajina. A hrvati su tu da završe "Prljave" poslove.

Kažu

pre 5 godina

Najveći profit od takse Srbiji imaju Makedonija koja je povećala izvoz za 40% i ko drugi nego Hrvatska kojoj se povećao za 35%! Trgovački sud u Zagrebu odbio je kao neosnovanu tužbu Jugobanke iz Beograda koja je na sudu potraživala gotovo 21 milion evra i 2,6 miliona švajcarskih franaka! Ured za državnu statistilu kaže da se 2018g u Hrvatskoj vratilo oko 52 000 ljudi(većinom oni koji su se po veće plate iselili na početku krize 2009g) a i rodilo se najviše dece u zadnjih 10g e pa neka je sa srećom! Tramp je zbog ruskih nuklearnih raketa počeo da veruje u Boga ko Hrvati u Gospu ma samo pročitajte njegov govor o kojem svetski mediji neće pisati....VELIČANSTVEN GOVOR: Vjera je iskovala identitet i sudbinu ove velike nacije… i nikakva zemaljska sila nam to ne može oduzeti …

Marcco

pre 5 godina

Ne zna se odakle su došli, niti gde idu!... a došli iz Jordana, idu u Češku... proizvedeni su u Sovjeckom Savezu, proizvedeni su u Češkoj... auuu, novinar je malo više duvao nego obično kada je pisao ovaj članak...

Cece

pre 5 godina

Ma kakvi tenkovi?To su pesadijska vozila sa mitraljezom.Inače su ne opevane lešine i verovatno ih voze u Češke topionice.

Anti

pre 5 godina

Nema toga šta se danas NE ZNA! To su vam američki tenkovi sa ratišta na Bliskom istoku koja je Tramp povukao sa vojskom a koja su došla preko hrvatske morske luke u Rijeci i sada idu prvo na remont u Slovačku ili Poljsku a posle za vojsku Republike Kosova.

Marko m

pre 5 godina

Ala vam je naslov , molim vas ljudi malo se uozbiljite , sjajno radite svooj posao što se tiče vesti ... prvi stižete do informacija , ali vas molim da malo uozbiljite način pisanja ... Kao da vam naslove sastavlja ekipa baba sa klupe ispred kuće ...

Laki

pre 5 godina

Jebo vam rat mater,picka li vam materina novinarska

opet ja

pre 5 godina

Koje ste vi majmuni i neznalice u Informeru. Prvo stavili ste fotografiju sa američkim M-1 Abrams tenkovima, što je pogrešno. Drugo, u tekstu piše BMP-2, a to nije tenk nego borbeno vozilo. Stvarno ste idioti, najveći idiot naravno Vučićević. Dno dna, bruka i sramota, ali slika i prilika situacije koju je stvorio izdajnik i kriminalac Vučić sa svojom bandom u Srbiji.

Radoznao

pre 5 godina

Gospodo, bmp2 nije tenk već oklopni transporter! Pritom ovo sa slike nikakve veze sa bmp-om nema, na slici jeste tenk! U svakom slučaju, s'obzirom na to ko piše i za koga, nije ni bitno. Žao mi vas je.

Army

pre 5 godina

BMP-2 nije tenk vec Ruski oklopni pesadiski transporter. A ona slike gore sa tenkovima na vozu su Americki M1 Abrams tenkovi (i vidi se da je leto). Znaci jedno nema veze s drugim. Kakvi su to clanci kad nema ni slike ni reci ne informisu.

Miodrag Jovanović

pre 5 godina

ko je skidao tenkove posle pada berlinskog zida?

aha

pre 5 godina

eto informacije za paranoicnog i neobavestenog novinara https://obris.org/hrvatska/iracki-oklopnjaci-preko-rijeke-u-cesku/

Zeus

pre 5 godina

Oklopnjaci stigli iz Iraka u Riječku luku i željeznicom ih voze na remont u Češku. Kakav rat?! Pišete gluposti.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija