• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online

11.02.2019

14:08 >> 14:11

HRVATSKA OPET DEO AUSTROUGARSKE! Austrija im drži banke, Mađarska naftu, gas, železare, NE PRAVI SE 'DREČANJEM DRŽAVA'!

Balkan

HRVATSKA OPET DEO AUSTROUGARSKE! Austrija im drži banke, Mađarska naftu, gas, železare, NE PRAVI SE 'DREČANJEM DRŽAVA'!

Podeli vest

Poznati književni kritičar i publicista Igor Mandić smatra da Hrvatska nije država i da se ta zemlja vraća u Austrougarsku

Nismo suvereni... Austrija nam drži banke, a Mađarska tehnologiju, naftu, gas, železare. To je podela po sistemu Austrougarske, ocenjuje Mandić. 

Mandić je u intervjuu za riječki "Novi list" istakao da je hrvatska država bila "iluzija mitomana iz devedesetih godina prošlog veka koji su mislili da će "pukim drečanjem: 'Mi raskidamo sve veze' - dobiti državu".

NEMAČKI SUDIJA ODBIO DA SRBE OSUDI ZA GENOCID, MORAO DA NAPUSTI HAŠKI TRIBUNAL: SAD prete svima u Hagu koji ne rade za njih!

Prema njegovim rečima, rasprodaja državne imovine domaćim kriminalcima započela je kao dar za njihovo podržavanje mitomanske retorike o Hrvatskoj, koja će "biti srećna kada se otcepi od Jugoslavije".

AZILANTI, MARŠ IZ EU U SRBIJU! DANSKA DEPORTUJE MIGRANTE - Tajni planovi za Balkanske kampove?!

- Prvo je onima koji su najviše drečali, za koje mi čak i ne znamo, nego znamo samo za onih desetak najistaknutijih, rasprodato nacionalno, državno i društveno vlasništvo ili je dato budzašto... A, nakon toga, došla je kupovina svih važnih strateških resursa ove zemljice jer je to i bio cilj Zapada - da razbije sve što je bilo istočno i što se usuđivalo nazivati socijalističkim. To je trebalo zatrti do poslednje trunke prašine - navodi Mandić.

On smatra da je odlazak stanovništva samo "neminovni proces razmene naroda, gena, plemena". 

Foto: Tanjug

- Svet se stalno seli. Mi smo se doselili ovamo i pola Evrope se odselilo u Ameriku - naglašava Mandić.

Poznati hrvatski intelektualac, koji je često napadan zbog, kako se tvrdi, projugoslovenskih stavova i otvorenih optužbi na račun HDZ-a da je proterao Srbe, ocenjuje da Hrvati imaju Sabor (parlament), ali nemaju državu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Relista

pre 5 godina

Bolje biti deo Austrougarske, nego Turske, Kine ili Rusije.... Jadan onaj koga Turčin hvali, Kina hrani, a Rusija brani! E to je trenutno Srbija!

SS

pre 5 godina

I treba da vas progutaju,kad vas kralj nije svojevremeno,nego vam povlađivao još.

Izbori 2024

Vesti

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija