• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

26.02.2019

16:52

(VIDEO) ZNATE LI ŠTA SE PRAVI OD ABORTIRANE DECE? Izjava hrvatskog biskupa izazvala haos u tamošnjoj javnosti!

Balkan

(VIDEO) ZNATE LI ŠTA SE PRAVI OD ABORTIRANE DECE? Izjava hrvatskog biskupa izazvala haos u tamošnjoj javnosti!

Podeli vest

Jezivom izjavom da se od abortirane dece prave parfemi, penzionisani biskup Katoličke crkve u Hrvatskoj i član Biskupske konferencije, Jurij Jezerinac, zgrozio je javnost, a reagovale su i stranke osudama i ocenama da takav njegov istup sramota

Jezerinac se, naime, u svom govoru povodom 25. godišnjice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije ''Sveti Valentin'' osvrnuo na seksualna zlostavljanja dece i pobačaj, preneli su hrvatski mediji.

- Danas svakodnevno ubijaju decu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo, kao da dete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te dece? Ako niste znali, najskuplji parfemi - naveo je Jezerinac. 

Iz HNS-a su poručili da su apsolutno zgroženi skandaloznom i gnusnom izjavom biskupa Jezerinca i najoštrije je osuđuju ovakav, kako navode, ispad u kojem - iako je to mučno ponoviti - tvrdi da se "od mesa pobačene dece izrađuju najskuplji parfemi". 

- Hrvatska je sekularna država, a ovakvim izjavama ne da nije mesto u Crkvi, nego generalno u javnom diskursu. Krajnje je vreme da u Hrvatskoj svako počne da radisvoj posao: niko nema pravo s oltara da uskraćuje prava žena, posebo na ovako neprihvatljiv i degutantan način - poručili su HNS-ovci.

ŠOK! KOLINDA, PA I TI SI KORUMPIRANA! NACIONAL: MAMIĆ TAJNO PLAĆAO KITAROVIĆEVU! Skandal trese Hrvatsku!

Osuda je stigla i od opozicionog SDP-a. 

- Osim što ne govori istinu, uznemirava javnost i napada temeljno pravo žene da odlučuje o svom telu, šokantno je da u jeku afera s pedofilijom u Crkvi čiji su istaknuti članovi godinama vršili najogavnije stvari nad decom i mladima, bivši vojni ordinarij relativizuje te zločine - napisali su na tviteru.

Reagovala je i stranka GLAS, a njena predsednica Anka Mrak-Taritaš smatra da se radi o sramotnom istupu biskupa.

- Od optužbi za pedofiliju, biskup Jezerinac je odlučio da Crkvu i kler brani degutantnim napadom na žene, njihovo reproduktivno zdravlje i pravo na izbor. Sramotna - navela je Tartašova na fejsbuk profilu.

PREVRNUO SE ČAMAC SA SPECIJALCIMA U SPRSKOJ! U toku dramatična akcija izvlačenja tela Branka Hajdera iz Vrbasa!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Šta može da se očekuje od ustaške države i ustaša,poznati po radu u Jasenovcu,a ni sam Vatikan nije ništa bolji.

Patriot

pre 5 godina

SS: Šta očekivati od četničkih koljača koji su klali po Dalmaciji djecu u kolijevkama (01.10.1942. - Četnički pokolj u selu Gata - imaš na Googlu). Osobno znam ljude kojima su zaklani ujaci i stričevi od strane koljača četnika zapovjednika Mane Rokvića. I šta sad reći o tebi i mnogima koji pljucate po Hrvatima i sve nas nazivate ustašama, a abolirate "šefa" koljača Dražu Mihajlovića, razbojnika i krvnika. Jesi li ti normalan? Naravno da NISI!!! Mrš!! Očisti prvo ispred svojih vrata, pa se javi.

Profet

pre 5 godina

Zasto komentatori i sudije ne provere istinitost izjave ovog hrvatskog biskupa prije nego ga osude. Ne vidim da je biskup izneo dokaze za to sto izjavljuje, ali isto tako nemaju dokaze ni oni koji ga osudjuju. Ja sam vise sklon da verujem biskupu nego onima koji ga osudjuju i ovaj biskup bi sa ovom izjavom mogao da otplati svoje grehe druzenja sa satanistickim Vatikanom, koji je izvrsio mnoga zlodela na ovoj planeti. Ovde se ne radi o nikakvom ugrozavanju prava zena. Zametak novog zivota u telu zene nije deo tela te iste zene i ona nema ni moralno niti legalno pravo da namerno unistava taj zivot. Ako zena ne zeli zacece, treba izbegavati odnos sa muskarcem, a muskarac koji saucestvuje u tome je zlocinac isto kao i zena. Za mene je prisilni pobacaj porocno ubistvo sa predumisljajem, zbog vlastitog zadovoljstva.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija