• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

04.03.2019

11:49

(VIDEO) VELIKA ALBANIJA USRED MALE CRNE GORE! Šiptari se spremaju da preuzmu vlast u Tuzima, EVO KAKVE SU IM NAMERE!

Balkan

(VIDEO) VELIKA ALBANIJA USRED MALE CRNE GORE! Šiptari se spremaju da preuzmu vlast u Tuzima, EVO KAKVE SU IM NAMERE!

Podeli vest

Nosilac koalicione liste albanskih partija u Crnoj Gori, Nik Ðelošaj, uveren je da će crnogorka opština Tuzi biti prva opština u toj državi u kojoj će na vlasti biti Albanci

Tuzi je 1. septembra prošle godine dobila status nezavisne opštine, a na prvim lokalnim izborima u nedelju, pet političkih stranaka i koalicija tri glavne albanske političke partije su se takmčile i, kako se tvrdi, pobedile su osvojivši 16 mandata.

Prema Ðelošaju, to će biti prva opština u Crnoj Gori kojom će upravljati Albanci.

Tuzi i Ulcinj su dve crnogorske opštine sa većinskim albanskim stanovništvom, a na prošlogodišnjim izborim albanske partije su pretrpele gubitak.

Ðelošaj je za prištinsku Kohu rekao da je ta opština u trenutno veoma lošem stanju zbog ekonomske nerazvijenosti i dugogodišnjeg sanemarivanja.
 

Dolaskom Albanca na vlast, Ðelošaj kaže da su stvorene nove mogućnosti.

- Bitno je da napravimo albansku administraciju u kojoj ćemo disati na albanskom. Takođe ćemo pokrenuti plan urbanog razvoja, privlačeći strane investicije iz albanske dijaspore i na taj način dorpinesemo razvijanju infrastrukture zemlje - rekao je.

Obećava da će, kako kaže, Albancima preneti najbolju poruku gde god da su, a ta poruka je objašnjava da neće biti lidera i da treba da budu ujedinjeni.

(VIDEO) ŠIPTARI RAZBILI MILA NADOMAK PODGORICE! Pobeda Albanskog foruma i debakl DPS na izborima u Tuzima!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
crnogorsko albansko republjik

pre 5 godina

ja Milo Djukanovic, zaklinjem se, da cu braniti, ljubiti bracu moju po kriminalnim interesima i mojim licnim. da se ujedinje crnogorci i albanci. jer smo jedan narod, jedna krv i jedan miris kada izadjemo iz kupatila novo dostojanstveno crnogorsko republjik to sam ja, Milo Djukanancina. oj ha

ZN

pre 5 godina

Tako su i na KiM poceli. Nekada davno. Sada sve ide ubrzano. Sta sve Milo radi da bi ostao na vlasti...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17