• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.03.2019

15:44 >> 15:51

MAKEDONIJA! 211 GODINA ROBIJE ZA 16 OPTUŽENIH ZBOG NASILJA U SOBRANJU! Skopski sud razrezao BRUTALNE KAZNE!

Balkan

MAKEDONIJA! 211 GODINA ROBIJE ZA 16 OPTUŽENIH ZBOG NASILJA U SOBRANJU! Skopski sud razrezao BRUTALNE KAZNE!

Podeli vest

Skopski sud je presudio je da 16 optuženih za nasilje u Sobranju koje se dogodilo 27. aprila 2017. godine dobije ukupno 211 godina zatvora, prenosi a1on.mk

Bivši direktor Biroa za javnu bezbednost Mitko Čavkov osuđen je na 18 godine zatvora, načelnici Mitko Pešov, Duško Lazarov i Goran Gjoševski, kao i deo pripadnika obezbeđenja bivšeg predsednika Sobranja Trajka Veljanovskog osuđeni su na po 15 godine zatvora. 

Operski pevač Igor Durlovski je oslobođen optužbe, dok je Munir Pepić, pripadnik makedonske Agencije za obaveštavanje, osuđen na 15 godina zatvora. 

Sudija Dobrila Kacarska tokom izricanje presude rekla je da nasilje u Sobranju iz 27. aprila nije smelo da se dogodi. 

- Nije smeo da se dogodi krvavi četvrtak. Slike kako jedni biju druge će ostati upamćene - rekla je Kacarska. 

Ona je rekla i da je ponašanje policijskih službenika, koji nisu sprečili nasilje, velika sramota. 

- Nažalost policija nije postupila u skladu sa svojim ovlašćenjima. Slike sa krvavim glavama će ostati zapamćene, a datum ispisan crnim slovima u makedonskoj istoriji - rekla je sudija. 

U ovom slučaju tužilaštvo je teretilo optužene za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti. Minimalna kazna za ovo delo je deset godina zatvora. 

HARADINAJ: SRBI DA PRESTANU UZIMATI ORUŽJE OD RUSA pa ćemo razmotriti UKIDANJE TAKSE! Lud za sve pare!

Nakon usvajanja Zakona o amnestiji u Sobranju, 15 osoba je bilo oslobođeno u ovom slučaju, među kojima i poslanici koji su tog "krvavog četvrtka" otvorili vrate Sobranja Sašo Vasilevski i Krsto Mukovski. 

(VIDEO) TAČI PRETI SRBIJI ŠIPTARSKOM VOJSKOM, SANJA I PREŠEVO I BUJANOVAC U VELIKOJ ALBANIJI! Ovaj se baš najeo bunike!

Prvo ročište u ovom slučaju započelo je 22. avgusta prošle godine, dok je sudija Dobrila Kacarska zakazivala intenzivna ročišta koja su trajala više od 12 sati. U ovom slučaju ispitano je bilo 40 svedoka i prezentovan veliki broj materijalnih dokaza. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59